Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Elk punt is nu belangrijk voor ONS Sneek 1

Elk punt is nu belangrijk voor ONS Sneek 1

Aanstaande zaterdag speelt ONS Sneek alweer een uitermate belangrijke wedstrijd in de competitie van de Derde Divisie za. Op het sportpark Papendorp is Magreb’90 de tegenstander.

De club is opgericht op 26 november 1990. In de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap op Kanaleneiland in Utrecht werd in die jaren voetbal steeds populairder. En de behoefte ontstond om een club in de eigen wijk op te richten. De naam Magreb staat voor het noordwestelijk deel van Afrika, waar onder meer Marokko ligt. Aanvankelijk speelde Magreb’90 op bescheiden niveau. Maar vanaf 2010 raakte de club in de lift. En na een aantal kampioenschappen bereikte men in 2015, na het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse A/zondag de Topklasse (later: Derde Divisie).

IMG-20171209-WA0019

spelmoment uit de wedstrijd op 9 december 2017: ONS Sneek-Magreb’90

Toen de ploeg op 9 december van het vorig jaar op bezoek was in Sneek werd hij nog getraind door door Jamal Yahiaoui. De trainer vertrok echter eerder dan hij destijds al aankondigde. Inmiddels is zijn taak overgenomen door het tweetal Mo el Abdellaoui en Stanley Tailor. Abdellaoui stond ook vorig seizoen al korte tijd voor de groep. De wisseling van de wacht leek een schokeffect te veroorzaken, toen Magreb’90 in de barre winterkou op dinsdagavond 27 februari 2018 in het restant van de uitwedstrijd tegen Capelle onverwacht met 1-0 de winst wist te grijpen. Maar sindsdien zijn er niet zo gek veel punten aan het totaal van de Utrechtenaren toegevoegd. En Magreb’90 is inmiddels dan ook officieel gedegradeerd.

Overigens heeft de wedstrijd tegen Capelle de gemoederen nog lang bezig gehouden. Inmiddels is de eindbeslissing van de KNVB afgekomen: de 0-1-zege van Magreb’90 blijft staan als einduitslag van de wedstrijd. Voor de rust in de competitie is het wenselijk, dat dit ook echt het laatste oordeel is in deze kwestie, omdat het wel of niet blijven staan van de uitslag nogal wat gevolgen heeft voor de strijd in de degradatiezone.

ONS Sneek doet er goed aan zich niet te verkijken op enkele forse nederlagen die Magreb’90 (ook in de laatste weken) leed. Het 5-1 verlies, afgelopen dinsdagavond, tegen Harkemase Boys en de 3-0 nederlaag tegen VVOG zijn dan weliswaar behoorlijke verliespartijen. Tegen het zeker niet zwakke Jong FC Volendam werd het slechts 1-2, en in Spijkenisse had Magreb’90 lange tijd de zege in handen om op het eind zich toch nog tevreden te moeten stellen met een 2-2 gelijkspel.

Vanuit de wedstrijd in december in Sneek weten we, dat Magreb’90 een goed voetballende ploeg heeft. Het was vlak vóór de winterstop bepaald geen ‘walk-over’ voor de oranjehemden uit Sneek. Opvallend is, dat twee (op papier) middenvelders momenteel de topscorerslijst van Magreb’90 aanvoeren. Yasin Ouaj scoorde tot nu toe 8 keer, Anwar Akrouh deed dat 6 maal. De laatste weken speelt de naar ONS Sneek overkomende broer van Genridge Prijor, Denzel, niet meer hele wedstrijden voor Magreb’90. Maar de mogelijkheid, dat hij zaterdag aanstaande acte-de-presence geeft is niet denkbeeldig. Net als in Sneek wordt dat een interessante confrontatie tussen de beide broers.

IMG-20171209-WA0013

de broers Genridge en Denzel Prijor: volgend seizoen herenigd in één team

ONS Sneek likt na zaterdag de wonden. Wanneer de ploeg in normale doen was geweest, dan was puntenwinst tegen Harkemase Boys zeker mogelijk geweest. Zo sterk speelden de Wâldsjers niet. Maar ONS Sneek was onherkenbaar ten opzichte van de laatste weken. En niets leek te willen lukken. Misschien heeft dat toch iets te maken met het fenomeen Angstgegner? In de tweede helft leek even een wederopstanding van de Snekers werkelijkheid te worden. Bij 2-3 haakten de mannen van Chris de Wagt voor een moment bij de tegenstander aan. Maar, toen Harkemase Boys alweer snel de marge op twee treffers bracht was de kloof onoverbrugbaar en de nederlaag een feit.

DSC_0469

spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-Harkemase Boys

We beginnen aanstaande zaterdag echter weer op 0-0. En het is zaak om meteen strijdvaardig ten aanval te trekken. Drie punten in Utrecht zijn meer dan welkom en geven wat meer lucht .

Juist nu heeft ONS Sneek meer dan ooit zijn supporters nodig om lijfsbehoud te verzekeren. Daarom: met zijn allen op naar sportpark Papendorp in Utrecht om onze jongens te steunen!!!

door:     Jan van der Veen

Delen