Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

En dan nu de ‘grote jongens’ van FC Twente

En dan nu de ‘grote jongens’ van FC Twente!

Vol spanning zaten ze in Sneek op zaterdag 26 augustus rond tien uur ’s avonds voor de tv. Wie zou de loting voor de 1e echte ronde van de KNVB-beker deze keer als tegenstander brengen naar Sneek? Nadat een paar dagen daarvoor in Opheusden DFS met 2-1 was geklopt was de weg vrij voor een volgende interessante tegenstander, nadat de oranjehemden in het bekertournooi al eens eerder Jong AZ, PEC Zwolle, FC Dordrecht, Excelsior, FC Utrecht en de hoofdmacht van Ajax had getroffen. Een gejuich ging op, toen als tegenstander voor de Snekers uit de koker kwam: FC Twente.

Ook voor het publiek: een aansprekende tegenstander, zo bleek uit de voorverkoop. En dat klopt ook met de werkelijkheid! FC Twente speelt aantrekkelijk voetbal en heeft een aantal zeer creatieve spelers in de selectie. Afgelopen zaterdag speelde ONS Sneek voor de competitie tegen JONG FC Twente. En ook in die wedstrijd was te zien, dat FC Twente het in zich heeft om voetballend naar oplossingen te zoeken voor de opdracht om tot een optimaal resultaat te komen. FC Twente leek aan het eind van het vorig seizoen een gevoelige aderlating te hebben gedaan door het vertrek van topschutter Enes Ünal naar het Spaanse Villa Real. De resultaten van de eerste drie wedstrijden in de nieuwe competitie leken dat te onderstrepen. Maar afgelopen zondag werd FC Utrecht in de Grolsch Veste op indrukwekkende wijze met 4-0 verslagen. Een prestatie van formaat!

In het elftal van FC Twente is dit seizoen nieuw: Tom Boere. Boere (met een Ajax-verleden) werd vorig seizoen bij zijn toenmalige club FC Oss topscorer van de Jupiler League met maar liefst 33 doelpunten. Van hem mogen we daarom ook woensdagavond het één en ander verwachte. En verder is daar Marokkaans ex-international Oussama Assaidi. Een speler die bijzondere talenten heeft en daarmee de halve wereld al heeft over gezworven. Enkele jaren geleden speelde hij 59 Eredivisieduels voor SC Heerenveen. En de enige die geen spijt had van zijn overgang naar Liverpool was de penningmeester van SC Heerenveen. Daarnaast zou het zo maar kunnen, dat ONS Sneek drie spelers tegenkomt die afgelopen zaterdag in Hengelo ook tegen ONS Sneek in het veld stonden, met Jong FC Twente:  de Duitser Alexander Laukart, Jari Oosterwijk en Dylan George, met zijn twee doelpunten afgelopen zaterdag mee verantwoordelijk voor de derde nederlaag van ONS Sneek in de lopende competitie van de Derde Divisie.

Trainer van de Enschedeërs is René Hake. De voormalig assistent van Alfred Schreuder behoedde in het recente verleden FC Twente voor degradatie en leidde de Twentenaren in het vorig seizoen naar een keurige 7e plaats in de eindrangschikking. Diezelfde René Hake zag afgelopen zaterdag op het terrein van hvv Hengelo ONS Sneek verliezen (met 3-2) van Jong FC Twente. Maar het moet ook hem zijn opgevallen: de positieve bijdrage van een aantal jonge talenten bij de oranjehemden, die wat eerder hun opwachting in de Sneker hoofdmacht maken dan gedacht. Blessures en schorsingen van ervarener spelers in de selectie zijn mede de reden. Waarschijnlijk zullen enkele van deze jonge spelers vanavond ook spelen. Een prachtig podium om jezelf te laten zien. En dat allemaal in dienst van je club en het voetbal in zijn totaal!

Dat er afgelopen zaterdag werd verloren zegt maar weinig. Voor een wedstrijd als die van woensdagavond hoef je als trainer geen lange preek voor te bereiden. De motivatie om ervoor te gaan komt in dit soort wedstrijden vanzelf.

Daarom is de hoop gewettigd, dat ons een boeiende wedstrijd wacht, waarin FC Twente toch wel start als de grote favoriet! Maar je weet maar nooit……………………..

 

door:                    Jan van der Veen

Delen