Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Er wacht een nieuwe uitdaging voor ONS Sneek in Heemskerk

Er wacht een nieuwe uitdaging voor ONS Sneek in Heemskerk

Passie

DSC_4448

Ik weet niet hoe het u deze week is vergaan, wanneer u afgelopen zaterdagmiddag op het Zuidersportpark in Sneek aanwezig was bij de wedstrijd ONS Sneek-SJC……………….Maar ík kan het bijna nóg niet geloven. In twee minuten tijd kwam het toekomstplaatje voor ONS Sneek er toch wel heel anders uit te zien. Door de 3-3 van Curty Gonzalez en de 4-3 van Yume Ramos vergrootten de Snekers plotseling de marge met de op de bovenste p/d-plaats (ah eind van de competitie promotie/degradatiewedstrijden spelen) tot 12 punten. En dat is heel wat meer ruimte dan twee minuten daarvoor, toen de oranjehemden met 2-3 achter stonden, en de tussenruimte slechts 6 punten was. De hele week blijft dat éne moment maar op mijn netvlies terugkomen:  die prachtige dieptepass van Martijn Barto op Curty Gonzalez, die op zijn beurt perfect het linkerbeen van Yume Ramos wist te vinden. En vervolgens de passie waarmee Yume de bal in het doel schoof! De koude rillingen gaan me nog over de rug! Dat zijn van die momenten uit de voebalhistorie van ONS Sneek die je nooit meer vergeet. En wat is de diepste reden, waarom je dat bij blijft? Omdat iemand in dát moment zijn hele ziel en zaligheid legt. Met passie speelt. En dát had ONS Sneek. Zeker het laatste gedeelte van de wedstrijd. Waarom is het, bijvoorbeeld, momenteel ook weer zo leuk om naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal te kijken? Omdat daar een aantal spelers rondlopen die voor Néderland willen voetballen. En dat met passie doen! Dat heeft uitstraling, maar dat voelt voor jezelf ook goed!

DSC_4509

Beel uit de wedstrijd op 16 maart jl. tussen ONS Sneek en SJC met in duuel: oud ODIN-spler Nick Burger

Geen woorden, maar daden!

Na deze wat lange ‘intro’ komen we uiteindelijk (weer met beide benen op de grond) terecht bij de wedstrijd die ONS Sneek komende zaterdag speelt tegen ODIN’59 in Heemskerk. Op het zo karakteristieke hoofdveld dat aanleunt tegen Kasteel Assumburg, dus in historische omgeving, gaat ONS Sneek op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nee,  Ale de Boer c.s. zijn zeker nog niet ‘binnen’. Theoretisch zijn er nog 16 punten nodig om het 3e divisieschap opnieuw te continueren. Dat kunnen eigen winstpunten zijn; maar ook verliespunten van de onder ONS Sneek staande ploegen helpen daarbij om de 16 vol te maken. Maar nu de marge tamelijk ruim is komt het er misschien eindelijk van om eens naar omhoog te kijken. Mogelijk zitten er op de ranglijst nog wel een paar plaatsjes winst in. De middenmoot zit dicht op elkaar. En het is een echte uitdaging om je daarmee te meten. ODIN’59 is voor ONS Sneek met 9 punten in het voordeel van de Heemskerkers misschien wel wat ver weg……maar één of meer punten pakken van een ploeg als ODIN’59 zou mooi zijn.

ODIN

Huidige stand van zaken

ODIN’59 bezet momenteel de 8e plaats met 41 punten uit 25 wedstrijden. Er werd 13 keer gewonnen en 10 keer verloren. ONS Sneek staat 13e met 32 punten uit 25 wedstrijden. De Snekers wónnen 10 keer en verlóren 13 wedstrijden (precies andersom: als saillant detail). Het doelsaldo van beide clubs is: 0. ODIN’59 scoorde 46 keer. ONS Sneek 39 maal. Bij ODIN’59 kwamen tot nu toe 11 treffers van spits Thom de Vries. Maar verder hebben de Heemskerkers een team, waarin meerdere spelers doelpunten kunnen maken. Zo maakte aanvaller Mitchell Bormann tot nu toe 7, middenvelder Jeffrey Kleijbroek óók 7 en de als aanvaller opererende Nigel Hardenberg vestigde onlangs de aandacht op zich door een hattrick te scoren in de streekderby tegen SJC. Spelers die enige naam en faam hebben gemaakt bij de thuisclub zijn ondermeer: Jordi Tiktak (verdediger), Eelke de Graaf (eerder al ODIN’59, maar na een jaar AFC dit seizoen weer terug op het oude nest), Milo Cremers (die nog een jaar bij tekende) en Denzel Meijer. Mike van Vliet verdedigt de laatste weken het doel in de plaats van een andere clubicoon: keeper Barry van Dijk. Afgelopen zaterdag verloor ODIN’59 van een in de slotminuten ontketend Jong FC Groningen met 3-1. Maar ODIN’59 wil de vertrekkende trainer Richard Plug een mooi afscheidskado meegeven: de hoogste plaats die ODIN’59 ooit haalde in het zaterdagamateurvoetbal. Vandaar, dat de thuisclub extra gebrand zal zijn op een overwinning.

De Toto KNVB-beker

Eigenlijk hebben Richard Plug en de stoppende keeper Barry van Dijk dat kado al een beetje. Het prachtige resultaat dat dit seizoen in de Toto KNVB beker werd behaald spreekt tot de verbeelding. Net als ooit ONS Sneek reikte tot de 3e ronde (tegen Ajax), lukte ODIN’59 dat dit seizoen. Na in de voorronden Alverna en Dongen van zich af te hebben geschud, werd in de eerste ronde streekgenoot FC Lisse verslagen (1-0). Maar de grootste verrassing viel te noteren in de 2e ronde: het pas naar de Eredivisie gepromoveerde FC Emmen werd in het eigen stadion met 1-3 geklopt. Uiteindelijk moest ODIN’59 in de 3e ronde (in Velsen/IJmuiden) tegen SC Heerenveen zijn meerdere erkennen (1-3). Maar dat was zeker geen schande!

Wat betekent dat voor zaterdag?

IMG_4896

Spelmoment uit de wedstrijd ODIN’59-ONS Sneek  op 20 oktober 2018

Dat twee ploegen met een grillig prestatiepatroon, zowel in de hele competitie als tegen elkaar (in de achter ons liggende jaren) uiterst gemotiveerd binnen de lijnen komen. ONS Sneek wil naar boven kijken. Het verraste al eerder deze competitie met een winstpartij tegen ODIN’59 in Sneek (2-0). Maar misschien was dat wel helemaal geen verrassing en doen de Snekers dat nóg een keer, maar dan in Heemskerk. Maar de realiteit gebiedt te zeggen, dat een gelijk spel ook al een heel mooi resultaat zou zijn. Bovenal hopen we op een mooie en sportieve wedstrijd.

door:                    Jan van der Veen

 

 

Delen