Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Fries onderONSje is deze keer heel serieus

Het Friese onderONSje is deze keer heel serieus

Het onderlinge treffen tussen de twee Friese vertegenwoordigers in de Derde Divisie za., ONS Sneek en Harkemase Boys, dat voor komende zaterdagmiddag op het competitierooster staat, is meer dan eens een serieuze aangelegenheid. Het is aardig om een wedstrijd als deze te omkleden met allerlei bijzaken………En het karakter van de ontmoeting leent zich er ook wel voor……………… Maar aanstaande zaterdag staat het voetbal, en met name de uitkomst van de wedstrijd helemaal centraal.

Beide ploegen hebben de punten nog hard nodig. Harkemase Boys staat er wat beter voor dan ONS Sneek. De Wâldsjers hebben twee punten meer dan de Snekers en bovendien nog twee wedstrijden in te halen. En met de wetenschap, dat na een wat mindere periode, de opgaande lijn weer is opgepakt met de 3-1-overwinning op Spijkenisse kunnen de mannen van Henk Herder zich nog wel niet veilig rekenen, maar het scheelt niet veel……………….

ONS Sneek daarentegen moet nog wat punten zien te veroveren in de komende 6 duels om Spijkenisse en Capelle voor te kunnen blijven, en zodoende de p(romotie-)/d(egradatie)-wedstrijden te ontlopen. Dat zou fijn zijn, want in beslissingswedstrijden is ONS nog nooit echt goed geweest. Bovendien: de competitie duurt al 34 wedstrijden. En het lijkt alleen maar degene die de constructie heeft bedacht die baat heeft bij nog een staartje daar achteraan. In dat verband is het ene puntje, dat de oranjehemden afgelopen zaterdag wisten weg te kapen uit Assen heel belangrijk. Door het 2-2 gelijke spel zag de wereld er zaterdag aan het eind van de middag plotseling heel anders uit dan luttele minuten daarvoor.

ONS Sneek veroverde dus in Assen een remise in de aanloop naar de laatste loodjes van dit seizoen. Het was ook niet meer dan terecht, nadat ACV vóór rust niet veel had in te brengen, en het wachten leek op een tweede of derde treffer van ONS Sneek. Evenwel hulde aan Fred de Boer, die zijn manschappen in de rust zodanig wist te motiveren, dat ze als herboren uit de kleedkamer kwamen, en ONS Sneek onder stevige druk zetten. Twee stilstaande situaties (vrije trappen) leken ONS Sneek de das te zullen omdoen. Maar invaller Rein Werumeus Buning dacht daar anders over. Hij maakte met een heel mooie voetbeweging de 2-2, nadat Curty Gonzales vóór de rust met een al even mooie treffer ONS Sneek aan de leiding had geholpen.

HarkemaseBoysONSSNeek_CurtyGonzales

Harkemase Boys won het (ook voor hen) cruciale duel met Spijkenisse. Op sportpark De Bosk in Harkema werd het 3-1 voor de Harekieten. Grote man was Hennie Bouius, die 3 maal scoorde. Bouius is overigens de laatste weken toch goed op dreef. In de duels met ACV en DVS’33 Ermelo was hij ook de motor van het team. Daarnaast telt Harkemase Boys nog een aantal uitermate gevaarlijke spelers. Wat te denken van de jonge linkerspits Berwout Beimers. Fysiek sterk, maar ook niet verstoken van de nodige techniek is ook hij een man om stevig in de gaten te houden.

De plek, waar vaak strijd wordt geleverd, het middenveld, is bij Harkemase Boys ook sterk en evenwichtig bezet. En verdedigend heerst de jonge Kellian van der Kaap als een ervaren kracht. Sluitpost is bij Harkemase Boys nog steeds Erick Jansema. Hij mag zeker één van de betere keepers worden genoemd in de Derde Divisie. En hij verdiende in deze competitie al meer dan eens punten voor de roodhemden. Gelukkig kan ONS Sneek komende zaterdag op zijn middenveld weer beschikken over Michael Lanting. Hij is tenminste weer beschikbaar na een schorsing van één wedstrijd. Een welkome aanvulling op de jongens die afgelopen zaterdag het daar overigens helemaal niet slecht deden.

DSCF0797

Ziedaar een aantal ingrediënten die de maaltijd ONS Sneek-Harkemase Boys tot een product van de ‘haute cuisine’ moeten maken. Of we inderdaad een wedstrijd van hoog gehalte krijgen voorgeschoteld, moeten we afwachten. Laten we in elk geval op een fijne, sportieve wedstrijd hopen. Zaterdagavond rond half zeven weten we heel wat méér! (want, voor wie het nog was ontgaan: het duel begint om 16.30 uur op het Zuidersportpark in Sneek)

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                  uit de wedstrijd Harkemase Boys-ONS Sneek (02-12-2017)

Delen