ONS Sneek waant zich even kampioen van eerste klasse F noord zaterdag

Benutte penalty in minuut 88 brengt titel bij Pelikaan S

ONS Sneek begint nacompetitie zaterdag thuis tegen DTS’35 uit Ede of DZC’68 uit Doetinchem

tekst: SiVi   foto’s Rob Bosma

Akelig dicht bij elkaar

Vreugde en teleurstelling liggen akelig dicht bij elkaar. Dat werd gistermiddag weer eens duidelijk op het Zuidersportpark, de thuishaven van ONS Sneek. De oranje hemden deden wat ze moesten doen. Ze wonnen verdiend met 3-1 van het Leeuwarder Blauw Wit’34. Toen bekend werd dat Winsum thuis met 2-0 had gewonnen van Broekster Boys barstten de eerste uitingen van vreugde los bij de ploeg van trainer Arnoud Koster. Hierna was het wachten op het resultaat van de topper Pelikaan S-Oranje Nassau Groningen. Tot de 88ste minuut was het nog 1-1 in Oostwold en dacht ONS Sneek de fel begeerde titel en promotie naar de vierde divisie zaterdag al binnen te hebben en werd er dus opnieuw gefeest.

Troostprijs

In de 88ste minuut scoorde Bellgrhoub uit een strafschop de 2-1 voor Pelikaan S. Hierna maakte vreugde plaats voor verdriet bij ONS Sneek. Vanuit de businessclub van ONS Sneek was dat duidelijk waar te nemen. De spelers smeten met beenbeschermers, gooiden flessen met water weg en vielen ter aarde (op het kunstgras van het Zuidersportpark). Weg titel en promotie. Daarvoor in de plaats de troostprijs in de vorm van het spelen in de nacompetitie om alsnog promotie naar de vierde divisie te bewerkstelligen.

Beste keeper van allemaal

In minuut 64 zette Kavak Pelikaan S op een 1-0 voorsprong. In de 85ste minuut maakte Thomas Careman voor Oranje Nassau Groningen de 1-1. Op dat moment was ONS Sneek nog altijd de kampioen. Als Pelikaan S drie minuten later via een door Fahim Bellghroub verzilverde strafschop de leiding neemt zijn de rollen weer omgedraaid. Het scheelde maar bitter weinig of Oranje Nassau Groningen had nog de 2-2 gemaakt. Doelman Stefan van der Lei bewees nog maar eens weer dat hij de beste keeper is van allemaal in de eerste klasse F zaterdag noord. Via zijn vingertoppen belandde de bal tegen de lat.

Hoogezand-Sappemeer

Om op alles voorbereid te zijn stonden de kampioensbloemen al klaar op een tafel in het clubhuis van ONS Sneek. Waar moeten de bloemen nu naar toe was de vraag. Ons geacht bestuurslid Dinie van der Wal wist de oplossing. Uitdelen aan de spelers en dat gebeurde dan ook. Het siert de spelers van onze A-selectie dat ze vlot in staat waren de teleurstelling over het niet behalen van de titel op de juiste manier achter zich te laten. Ze lachten weer en zongen uit volle borst vele keren het vrolijke lied ‘Hoogezand-Sappemeer ik kom er aan’ van Rob van Holland. ONS Sneek kan zich nu concentreren en voorbereiden op de nacompetitie.

Verdere verloop

Hoe zit het nu precies met die nacompetitie voor ONS Sneek? Er is maar één man die dat weet bij ONS Sneek. Dat is onze wedstrijdsecretaris Wicher de Boer. Pelikaan S is de eerste periodekampioen, Winsum de tweede periodekampioen en de derde periodekampioen is ONS Sneek als hoogst geëindigd team in de eindstand zonder periode. Broekster Boys neemt als één na hoogst geëindigd team in de eindstand zonder periode de periode van kampioen Pelikaan S over.

Neutraal terrein

Komende dinsdag spelen in de eerste ronde van de nacompetitie onder anderen Broekster Boys en Winsum in Damwoude tegen elkaar. ONS Sneek is als hoogst geëindigde periodekampioen in de eerste ronde vrij. ONS Sneek speelt komende zaterdag in de tweede ronde thuis tegen de winnaar van de ook dinsdag a.s. te spelen wedstrijd in Ede tussen DTS’35 en DZC’68 uit Doetinchem, beide periodekampioen geworden in de eerste klasse D zaterdag. Bij winst gaat ONS Sneek door naar de derde ronde en staat de zaterdag daarop hoogstwaarschijnlijk weer een thuiswedstrijd op het programma tegen SVZW (Wierden), VELO (Wateringen) of Die Haghe (Den Haag). Bij winst plaatst ONS Sneek zich voor de op 17 juni a.s. op neutraal terrein te spelen finale.

Geen goede generale

Kampioen in de zaterdag eerste klasse D werd Scherpenzeel met liefst 61 punten uit 24 wedstrijden. LRC uit Leerdam werd tweede met 56 uit 24. DTS’35 uit Ede en DZC’68 uit Doetinchem werden in de eindstand derde en vierde met respectievelijk 46 en 41 punten. DTS’35 verloor zaterdag op eigen veld met 1-4 van LRC Leerdam. DZC’68 won thuis met 3-1 van Bennekom. Op de webside van DTS Ede stond te lezen dat DTS niet thuis gaf in de tweede helft tegen LRC Leerdam. Na een goede eerste helft van DTS, waarin de thuisclub de betere ploeg was, waren slechts vijf minuten in de tweede helft genoeg voor de gasten uit Leerdam om de wedstrijd volledig te doen kantelen. Voor DTS Ede geen goede generale met het oog op de nacompetitie.

Slaapverwekkende vertoning

DZC’68 speelde thuis tegen Bennekom. In deze wedstrijd stond niets meer op het spel. Dat was dan ook te merken. In een slaapverwekkende vertoning kwam DZC’ 68 met 1-0 voor. Bennekom tekende in de 74ste minuut voor de 1-1. Twee minuten later werd het 2-1 en in de slotfase nog 3-1 voor DZC’68. Op de website van de club uit Doetinchem stond aan het eind van het wedstrijdverslag tegen Bennekom het volgende te lezen: We zijn geëindigd op een mooie vierde plaats. We hopen ons via de nacompetitie nog op een kers op de taart te trakteren. Tot dinsdag tegen DTS in Ede.

In de loop van zondagmiddag volgt het wedstrijdverslag van ONS Sneek – Blauw Wit’34