Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Germ de Jong nieuwe assistent-trainer ONS Sneek 1

In het seizoen 2023-2024 zal Germ de Jong naast hoofdtrainer Arnoud Koster plaatsnemen op de bank. Wij zijn zeer content met de toevoeging van Germ de Jong als assistent-trainer. Na veertien jaar keert hij weer terug als trainer bij ONS Sneek.

Germ begon zijn trainersloopbaan als hoofdtrainer van het tweede elftal van ONS Sneek in 2006/2007. Daarna is hij twee jaar lang assistent-trainer van het eerste elftal geweest, waar Fred de Boer destijds hoofdtrainer was.

Na ONS Sneek is Germ hoofdtrainer geweest van o.a. vv Nijland, vv Balk, SC Veenwouden, CVVO en Sneek Wit Zwart. Hij is in het bezit van zijn UEFA A.

De aanstelling van Germ past goed bij de koers van de Technische Commissie. We willen inzetten op continuïteit, spelers uit de eigen jeugdopleiding en meer spelers uit de regio. Germ onderschrijft deze koers en is goed bekend met de vereniging en de regio.

Germ: “Ik kies er op dit moment (nog) bewust voor om geen hoofdtrainer te worden, i.v.m. de tijdsinvestering die dat vraagt. Het lijkt me echter wel prachtig om weer iets rondom een eerste elftal te doen en op de vraag van ONS Sneek ben ik dan ook ingegaan. Ook Arnoud en een aantal mensen uit zijn staf ken ik al lange tijd wat het alleen maar een mooiere uitdaging maakt.”

De huidige assistent-trainer, Tjalling Bergstra, heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Dat vinden wij als TC jammer, omdat wij heel tevreden zijn over het functioneren van Tjalling. Hij is met zijn kwaliteiten een goede aanvulling in de technische staf.

Tjalling: “Ik heb in het afgelopen jaar met ontzettend veel plezier gewerkt bij ONS Sneek. De samenwerking binnen de staf en de chemie tussen mij en de spelersgroep was super. Ik heb ONS als een bijzonder prettige club ervaren. Ik was heel graag nog een paar jaar verbonden gebleven aan ONS. Echter ben ik er gaandeweg het seizoen achter gekomen dat mijn werkzaamheden bij ONS op dit moment niet te combineren zijn met mijn gezinsleven. Ik wil natuurlijk een hele goede trainer zijn, maar ook een goede echtgenoot en vader.”

Wij zijn blij dat wij met Germ een uitstekende vervanger hebben gevonden. Binnenkort zullen wij publiceren over de invulling van de rest van de staf.

Technische Commissie ONS Sneek

Delen