Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk: parool voor én ONS Sneek én vv G.O.E.S. – voorbeschouwing

Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk: parool voor én ONS Sneek én vv G.O.E.S. – voorbeschouwing

door:    Jan van der Veen

ONS Sneek gáát er nog steeds voor!

Met nog 11 wedstrijden te gaan verkeert ONS Sneek nog altijd in de gevarenzone. In de wedstrijd die daarin verandering had moeten brengen, drie weken geleden tegen VVOG, konden de Snekers ternauwernood een gelijkspel over de streep trekken. Hoewel méér tot de mogelijkheden behoorde was scoren opnieuw niet eenvoudig. Invaller Sam Crowther hield de hoop levend bij de oranjehemden. Maar de realiteit gebiedt te zeggen, dat één punt per wedstrijd in dit stadium te weinig is om 3e divisionist te blijven.

Vrijuit voetballen

Het leek echter een week later erop, alsof de mannen van Paul Raveneau alle druk van zich hadden afgeschud. In Hoornaar tegen SteDoCo werd een heel goede prestatie geleverd. De 1-1 kwam pas laat op het scorebord, nadat ONS Sneek vanaf de 11e minuut had geleid in de wedstrijd. Er werd gestreden voor elke meter grond. En met succes. Wie weet zet die trant zich door. En is vv G.O.E.S. de volgende tegenstander die de kracht van ONS Sneek moet ervaren.

DSC_4848

Iets over onze tegenstander

Vv G.O.E.S. heeft een hele geschiedenis achter zich. De club werd opgericht op 15 september 1895  als vv ZEELANDIA. Na een aantal jaren onder die naam te hebben gespeeld werd de clubnaam gewijzigd in: GVV (Goese VoetbalVerening). En nog wat later werd de naam voor de tweede maal omgezet, nu in: Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk, afgekort GOES, wat weer alles te maken had met de plaats waar de club zijn domicilie had.

Eén naam staat in de clubgeschiedenis als een huis: die van keeper Frans de Muynck. Deze vermaarde international keepte van 1930 tot 1944 bij GOES. Verder kwamen in het meer recente verleden nog Jan Poortvliet en Gerard de Nooijer als trainers voorbij. Momenteel wordt de ploeg getraind door Daan Eikenhout. Hij is trainer-ad-interim. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij vv Arnemuiden.

Er vonden in de afgelopen zomerperiode verhoudingsgewijs weinig mutaties plaats in de selectie van vv G.O.E.S. Eén belangrijke wel. Erwin Franse, vorig seizoen goed voor 17 treffers vertrok. En wel naar……………hsv Hoek. Maar vv G.O.E.S. heeft nog een spits die kan scoren: de nummer 20 bij de Zeeuwen:  Steve Schalkwijk. Hij prikte er vorig seizoen maar liefst 19 in. En, wanneer hij zaterdag meedoet, is dat een speler om extra in de gaten te houden. Naast hem lijkt de laatste weken de nummer 15, Anh Hiep Nguyen aardig op schot te zijn. Hij maakte er in de inhaalwedstrijd tegen Ter Leede 2!

goes

vv G.O.E.S. op weg naar veiligheid

De Zeeuwen presteren de laatste weken dus opmerkelijk goed. Door de inhaalwedstrijd tegen Ter Leede vorige week zaterdag met 3-0 te winnen wandelden de rood-witten de middenmoot binnen. En wie dat in september, toen ONS Sneek in Goes op bezoek was, had durven voorspellen zou vreemd zijn aangekeken. In de wedstrijd op Zuid-Beveland was ONS Sneek lange tijd de baas. Maar door twee doelpunten van die levensgevaarlijke Steve Schalkwijk haalde de thuisclub alsnog een punt binnen. Schalkwijk is een echte spits, die neus heeft voor hét moment.

DSC_0626

Spelmoment uit de wedstrijd  vv GOES-ONS Sneek op 28 september 2019  

Geef nooit op!

Onder dat motto begint ONS Sneek aan de laatste serie wedstrijden. Wanneer van G.O.E.S. gewonnen wordt is de aansluiting met de promotie-/degradatieplaatsen nog mogelijk. Mede-gegadigde voor die plekken, DOVO uit Veenendaal, komt immers ook nog naar Sneek. Daarom: geef nooit op is het motto voor de Sneker elf. Ze zullen er alles aan doen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Daarbij kunnen ze niet zonder de steun van de ‘twaalfde man’, de eigen supportersschare!

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. M.A.de Bruijn uit Nootdorp, geassisteerd door dhr. R.Bruining en mw. D.G.H.Snoeren.

Delen