Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Groots afscheid van ONS Sneek’ sterkhouders in op zijn grondvesten trillend clubhuis

Curty Gonzales, Ale de Boer en Klaas de Vries: ONS warme club

door: Simon Visser

foto’s:  Rob Bosma

Emotie

Een verstandig besluit van ONS Sneek-voorzitter Klaas Uil om zijn speech richting de tien vertrekkende spelers in tweeën te splitsen. Zodoende was er alle gelegenheid zaterdag na afloop van de met 1-3 verloren wedstrijd tegen DVS’33 te swingen op de zeer passende muziek en zang van de Vrienden van ONS. Met in de hoofdrollen de familie Dommerholt en de echtgenote van onze vaste verslaggever Jan van der Veen, die alle moeite doet om met zijn gezin van Heerenveen naar Sneek te verhuizen. Ons clubhuis trilde van de muziek en de swingenden op zijn grondvesten. Het was niet alleen een zeer gezellig afscheidsfeest. Ook de emotie vierde hoogtij wanneer met name de sterkhouders Curty Gonzales, Ale de Boer en Klaas de Vries na zaterdag het Zuidersportpark voor gezien houden. Niet alleen van ,,Afkes Tiental’’ werd afscheid genomen. Ook van stagetrainer Bas Bijen en verzorger Stefan Algra uit Deinum. Verder werd kort stil gestaan bij het vertrek van het niet aanwezige hoofd voetbalzaken bij ONS Sneek de Leeuwarder Marcel Frankena, die zijn werkterrein heeft verplaatst naar Blauw Wit’34. Klaas Uil bedankte Marcel Frankena vooral voor de certificering van onze mooie club ,,Marcel heeft veel voor ONS Sneek gedaan’’, zei onze voorzitter. Stagetrainer Bas Bijen koos onze club uit als stageplak op weg naar het halen van de benodigde trainingspapieren. Klaas Uil: ,,We zullen bij ONS Sneek zijn gezelligheid missen’’. Ook verzorger Stefan Algra kreeg waarderende woorden.

DSC_1888

Afscheid van verzorger Stefan Algra……………….

Scout op de tribune

Klaas Uil memoreerde ook dat Samir Merraki en Volken Huisman al in een eerder stadium waren vertrokken. Chris Wijnja was de eerste van het tiental vertrekkers die werd toegesproken. Via onder ONS Onder 19-1 stormde Chris Wijnja onder trainer Chris de Wagt onze hoofdmacht binnen. Hierna was de Bolswarder Tim Oosterbaan aan de beurt. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij het Harlinger Zeerobben, dat zaterdag het eersteklasserschap prolongeerde. Martijn Barto was de derde in de rij van wie afscheid werd genomen. ,,Zijn overgang naar ONS betekende voor onze club een mooie stap’’, zei Klaas Uil. Martijn Barto bedankte op passende manier voor een mooi seizoen bij ONS Sneek. Nummer vier in de rij van afscheid nemende spelers was Serge Fatima. Van hem was bekend dat hij graag een stap hogerop wil. ,,We gaan je zeker missen’’ sprak Klaas Uil. Er zat zaterdag een scout voor Serge Fatima op de ONS Sneek-tribune. Naar welke club hij gaat wilde hij nog niet bekend maken. ,,Nog een week en dan maak ik mijn nieuwe club bekend’’. Het zou uw schrijver van het afscheidsverhaal niet verwonderen dat Serge naar tweede divisionist HHC uit Hardenberg vertrekt.

DSC_2014

…………..’mister-assist’  Michael Lanting……………..

Routinier Michael Lanting verlaat na twee seizoenen de oranjehemden. Klaas Uil bestempelde hem als een soort van politieagent op ons middenveld. ONS verliest niet alleen Michael Lanting maar ook zijn alom aanwezige pa. Onze routinier vertrekt naar Go Ahead Kampen. ,,We zullen Michael en zijn vader missen’’, aldus Klaas Uil. Hierna was onze topscorer Yumé Ramos aan de beurt om te luisteren naar de toespraak van Klaas Uil. Ramos werd met een daverend applaus omringd. ,,Er zaten hele mooie goals tussen. Niet alleen mooie doelpunten maar ook belangrijke. Je was een jaar uit de roulatie door een zware knieblessure maar gelukkig heel sterk teruggekomen. Ik hoop dat je blessurevrij blijft’’, waren ondermeer de woorden van onze voorzitter.

DSC_2082

………..topscorer  Yume Ramos…………………

Waarheen leidt de weg

In de pauze tussen de speeches in konden de Vrienden van ONS en de dansliefhebbers zich helemaal uitleven. Dat werd dan ook gedaan. Er werd zelfs onstuimig gedanst op de tafels in het clubhuis. De geweldige speciale versie van de voortreffelijke kleine zanger van de Vrienden van ONS van Mieke Telkamp’s tophit ‘Waarheen leidt de weg’ was om nooit te vergeten. Frits Dantuma was de volgende die werd uitgeluid. Zoals bekend verkast Frits naar Harkemase Boys. Klaas Uil: ,,We hadden Frits graag bij ONS willen houden maar hij heeft anders besloten. Het was altijd lachen geblazen met Frits. Zeker in de bus op weg naar de uitwedstrijden. Frits was altijd open en eerlijk tegenover ONS’’. Frits zei in zijn dankwoord het volgende: ,,Blij dat ik vier jaar bij ONS Sneek heb mogen spelen. Ik heb bij de club ook teleurstellingen meegemaakt maar ook veel mooie dingen beleefd’’. Hierna klonk het ‘Fritsi Fritsi’ luidkeels door ons clubhuis. Bijzonder speciaal was het afscheid nemen van het onafscheidelijke duo Ale de Boer en Klaas de Vries. Klaas Uil: ,,Ze deden alles op voetbalgebied met hun tweeën. Zo werden de contractbesprekingen altijd als duo gedaan. Ale en Klaas waren klasse jongens voor ONS Sneek. Ze stoppen ook tegelijk met voetballen’’. Ale de Boer wat een man voor onze club. Ale de Boer heeft acht seizoenen bij ONS Sneek gevoetbald, Klaas de Vries zeven. Volgens Klaas Uil hebben ze ONS Sneek op de kaart gezet. Beiden hebben heel veel voor onze voetbalvereniging betekend. Onze voorzitter wist Klaas de Vries te verleiden tot het demonstreren van zijn speciale yell die de meeste ONS’ers tot zaterdag niet kenden. Ale de Boer beschreef in zijn dankwoord Klaas de Vries als de stille kracht voor hem. ,,Voor mij was Klaas de Vries bij ONS de meest onderschatte speler, maar Klaas heeft zich altijd gemanifesteerd in de club ONS. Ik vraag dan ook om applaus voor Klaas’’. Ale werd op zijn wenken bediend. Klaas de Vries kon niet achterblijven. Hij bedankte in zijn toespraak iedereen bij ONS voor de hele mooie dingen die hij bij de club heeft beleefd. ,,ONS is een warme club. Ik wil de supporters bedanken voor de waardering die ik van ze heb gekregen. Ik ben ze daar zeer dankbaar voor”. Hij vertrouwde uw scribent het volgende toe: ,,Ik heb het bij ONS erg naar de zin gehad. Anders was ik niet zeven jaar bij de club gebleven. Ik vind dat ik op een goede manier bij ONS weg ga’’.

DSC_2206

…………Klaas de Vries  en  Ale de Boer…………………..

Grondige hekel aan regen

Curty Gonzales was de laatste van wie afscheid werd genomen. Curty de speler met de langste staat van dienst van de vertrekkende spelers. Liefst tien seizoenen droeg hij met verve het zo mooie oranje shirt. ,,Wat moeten we over Curty zeggen’’ zo begon Klaas Uil zijn  toespraak tot hem. ,,Curty was er bij in het legendarische bekertreffen op het Zuidersportpark tegen Ajax met Eriksen en Schöne. Zijn doelpunt in het bekerduel thuis tegen FC Twente ging  de hele wereld over. Curty’s doelpunt was veruit de mooiste goal van de woensdagavond-bekerwedstrijden in Nederland. Ook om nooit te vergeten zijn prachtige halve omhaal tegen Magreb. Curty, je hebt ONS op de voetbalkaart gezet. Ik weet dat je een grondige hekel hebt aan regen. Nu Curty, in Harkema regent het ook hoor. Tien jaar Curty bij ONS Sneek op het Zuidersportpark. Daar heb ik diep respect voor’’. In zijn dankwoord zei Curty: ,,Ik wil mijn vertrek bij ONS Sneek positief afsluiten. Ik ben tien jaar lang echt goed behandeld door ONS. ONS Sneek was en is voor mij een warme club. Ik wil van de begeleiding rond het eerste elftal van ONS Sneek Wierd Voordewind, Eelco Dijkstra, Harry Wierda en Leo Bekema bedanken. Ik kon altijd bij ze te recht. Ze stonden altijd voor mij klaar. Als blijk van waardering voor allemaal een dinerbon’’. Curty werd beloond met een ovationeel applaus. Voor alle vertrekkenden was er een fraai boeket bloemen. Voor alle vertrekkende spelers een prachtige grote ingelijste foto (een zelfportret in oranje shirt). Een afscheidsfeest om nooit te vergeten. Nu op naar het seizoen 2019-2020 met een drastisch verjongd team.

DSC_2289

………………..tien jaar genieten van Curty Gonzalez…………….

En verder:

DSC_1866

……………stage-trainer  Bas  Bijen…………….

DSC_1917 (1)

…………….verdediger  Chris Wijnja…………..

DSC_1934

………………multi inzetbaar: Tim Oosterbaan………………..

DSC_1963

………….de technisch begaafde  Martijn Barto……………

DSC_1978

………………….de kopkracht (en zoveel meer) van Serge Fatima……………..

DSC_2184

………………………de fluwelen pass van Frits Dantuma………………..

 

Delen