Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Haalt DVS’33 in Sneek de 100?

Haalt DVS’33 in Sneek de 100?

IMG_8992

tegen

 logo2016

Komende zaterdag speelt ONS Sneek 1 zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is: DOOR VERENIGING STERK uit Ermelo. Voor ONS Sneek staat er niets meer op het spel. En dat is de laatste jaren niet zo heel vaak voor gekomen. Nog vers in het geheugen staat die warme middag in mei, vorig jaar, in Groningen, waar de oranjemannen probeerden tegen Jong FC Groningen drie punten te pakken om het vege lijf te kunnen redden. Het lukte niet. Jong FC Groningen deed zijn sportieve plicht en won met 1-0. Niet vele minuten na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter in Groningen kwam het bericht uit Capelle, dat Spijkenisse het ongedachte had gepresteerd: winnen in Capelle van de club van die naam. Daardoor bleef ONS Sneek nog een jaar 3e divisionist.

Dit jaar liep het anders. Het afgelopen seizoen stond toch wel een beetje in het teken van: vaak nét NIET. Maar liefst 11 keer verloor ONS Sneek met 1 doelpunt verschil. En vele malen kwam het puntenverlies tot stand vlak voor het einde van de wedstrijd of zelfs (diep) in blessuretijd. Maar het positieve van dit seizoen was, dat de Snekers zich halverwege april door een klinkende 7-0 zege op VVOG veilig speelden. En de laatste 4 wedstrijden kunnen in een enigszins andere sfeer worden gespeeld.

Zonder spanning komen de kwaliteiten die in een team zitten soms wat makkelijker naar boven. Dat was te zien, afgelopen zaterdag, in de uitwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. ONS Sneek speelde op sportpark De Toekomst in Amsterdam een goede wedstrijd. Terecht ging de winst uiteindelijk ook mee naar Sneek. Samen met de waardering van de kant van de gastheren, afc Ajax voor ONS voetbal.

Twee doelpunten van Yumé Ramos en één van Martijn Barto maakten het verschil met Ajax, dat tweemaal scoorde. Einduitslag: 2-3, in een week waarin deze uitslag op een ander niveau de Ajaciden wel heel veel pijn bezorgde.

DSC_0231

Spelmoment uit de wedstrijd Ajax-ONS Sneek op zaterdag 11 mei 2019

Komende zaterdag speelt ONS Sneek dus zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Voor tegenstander DVS’33 uit Ermelo is er nog wel degelijk een belang dat hangt aan deze wedstrijd. Het is een ingewikkeld verhaal. Maar het komt er in de praktijk op neer, dat het allemaal gaat om het winnen van de derde periodetitel. Wanneer Quick Boys of Noordwijk deze titel in de wacht sleept is de nummer 3 van de ranglijst in de markt voor het overnemen van de periodetitel die de kampioen heeft gewonnen. En DVS’33 is de huidige nummer drie. DVS’33 heeft de ambitie om een stapje hogerop te willen. Dus zullen de Ermeloërs er alles aan willen doen om de volle buit mee terug te nemen naar de Veluwe.

Daarnaast hebben de geel-zwarten tot nu toe in 32 competitiewedstrijden maar liefst 98 keer gescoord. En het magische getal van 100 treffers is wel héél dichtbij! Het is de vraag, of de mannen van Bert van Hunenstijn dat aantal in Sneek al zullen volmaken.

DSCF2535a

Spelomoment uit de wedstrijd DVS’33 Ermelo-ONS Sneek op zaterdag  22 september 2018

De heenwedstrijd in Ermelo leverde op 22 september van het vorige jaar geen treffers op. Het was één van de betere wedstrijden van ONS Sneek. En vooral verdedigend stond het als een huis. Saillant detail: DVS’33 heeft in Olivier Pilon een topschutter. Hij scoorde dit seizoen al 31 maal. Maar in de wedstrijd tegen ONS Sneek in Ermelo stond hij niet in de basis. Pas in de 66e minuut mocht hij invallen voor die andere snelle spits, Benjamin Roemeon. Wanneer er geen bijzondere dingen gebeuren zal Pilon er in Sneek waarschijnlijk wel bij zijn. En het is zaak met name hém aan banden te leggen. Anders moet ONS Sneek in aanvallend opzicht wel heel veel plooien glad strijken.

Afwezig is DVS-icoon Maurice de Ruiter. Hij speelde in het verleden tegen ONS Sneek altijd goed. Maar sinds de winterstop komt hij uit voor IJsselmeervogels, dat met DVS ruilde van speler, waardoor ex-‘vogel’ Soufian Moro nu uitkomt voor de Ermeloërs.

Bij ONS Sneek nemen we zaterdag afscheid van 12 selectiespelers. Een aantal jongens zijn énkele jaren bij de club geweest. Maar velen waren een lange periode met ONS verbonden. Hen allen bedanken we voor het voetbalplezier, dat ze ons hebben geschonken. Maar ook voor de fijne contacten. Het ga jullie goed, wanneer jullie elders jullie carrière voortzetten. En misschien ontmoeten we elkaar nog wel weer op sportief of ander terrein.

Oja, er wordt zaterdagmiddag ook nog gevoetbald! En wel om HALF DRIE. Want om competitievervalsing te voorkomen moeten op de laatste twee zaterdagen alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip beginnen. Ik heb er, eerlijk gezegd, wel vertrouwen in. En stiekum hoop ik voor ONS Sneek op een puntje…………….en misschien wel méér!

door:     Jan van der Veen

 

Delen