Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Heeft ONS Sneek ook tegen FC Lisse een kans?

Heeft ONS Sneek ook tegen FC Lisse een kans?

Zaterdag aanstaande speelt ONS Sneek de volgende (6e) thuiswedstrijd in dit seizoen tegen FC Lisse. Zo langzamerhand is deze tegenstander een wel bekende en gewaardeerde opponent geworden, die we het vorig seizoen node hebben gemist. FC Lisse speelde nl. vorig seizoen een divisie hoger. Maar nu zijn de Lissenaren er weer bij.

download

De club heeft een rijke geschiedenis. In het begin van de 20-er jaren van de vorige eeuw werd door een groepje jongeren de Lissese Football Club opgericht om in 1922 over te gaan in RKVV Lisse. Deze club had een verband met de Rooms-Katholieke Kerk. Mensen die los stonden van de kerk veranderden later de naam in Lisse Racing Club. Op 17 maart 1981 is FC Lisse opgericht door een fusie van de 2 toenmalige voetbalverenigingen Sportclub Lisse (tot 1968 RKVV Lisse) en Lisser Boys. Het eerste elftal speelde sinds 1989 in de Eerste klasse A en vanaf het seizoen 1996-1997 in de Hoofdklasse A (het hoogste amateurniveau werd toen de Hoofdklasse). In 1994 veroverde FC Lisse de KNVB-beker voor amateurs. In 2008 werd FC Lisse kampioen bij de zaterdagamateurs, en in enen door ook Algemeen Amateurkampioen van Nederland. De zondagamateurkampioen Hollandia werd in de uitwedstrijd met 3-1 verslagen, nadat FC Lisse thuis met 2-3 had verloren. Trainer was toen de niet geheel onbekende Niek Oosterlee. Hij werd in dat seizoen geassisteerd door Arno Lancel. De laatste hoopt aanstaande zaterdag opnieuw als assistent-trainer op de bank te zitten, nu naast de huidige trainer: Robbert Ruiter. Via de nacompetitie promoveerde FC Lisse in 2017 naar de 2e divisie. Maar helaas voor de Zuid-Hollanders was het verblijf daar slechts één seizoen. Reden, waarom FC Lisse dit seizoen opnieuw tegenstander is van ONS Sneek in de 3e divisie.

FC Lisse en ONS Sneek troffen elkaar al enkele malen in de afgelopen jaren. De resultaten waren heel wisselend. Meestal waren de geel-blauwen de sterkste, maar er waren ook wedstrijden, waarin het krachtsverschil minimaal was.

FC Lisse moet het dit seizoen doen zonder een aantal bekende namen in de selectie. Robert van Boxel, Martin van Eeuwijk, Roel de Goede, Hanne Hagary en Brian van der Werff vertrokken naar elders. Daarvoor in de plaats kwam, als de ons meest bekende speler, Mark de Loor van Katwijk over. Wie bleven: Lars Rauws, Justin Valk, Koen Fokkema, en de huidige topschutter bij de Lissenaren: Rowdy van der Putten, een man om scherp in de gaten te houden, want hij heeft een neusje voor scoringssituaties.

Onze tegenstander uit Zuid-Holland staat momenteel op de 11e plaats in de rangschikking, met 13 punten uit 9 duels. Het heeft nog altijd de wedstrijd tegen ODIN’59 tegoed, die op de eerste competitiedag vanwege de weersomstandigheden werd afgelast. ONS Sneek staat 2 plaatsen hoger, met 16 punten uit 10 wedstrijden; maar het aantal verliespunten is gelijk.

FC Lisse speelde afgelopen zaterdag een voortreffelijke wedstrijd tegen streekgenoot en kampioenskandidaat vv Noordwijk. Volgens onze verslaggever ter plaatse was FC Lisse in de eerste helft de bovenliggende partij; en wist Noordwijk in de tweede helft nog ternauwernood een gelijkspel uit het vuur te slepen. Voorwaar een sterke prestatie van de Lissenaren. ONS Sneek is dus gewaarschuwd!

Zelf behaalden de Snekers in Noordwijk bij die andere club uit deze badplaats, SJC, een 4-1 zege. Een duidelijke uitslag. Hoewel SJC toch wel kansen heeft gehad om meer aan resultaat uit het vuur te slepen. Maar langzamerhand gaat ook het maken van doelpunten de Snekers wat beter af. En dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

DSC_9890

Heeft ONS Sneek tegen een FC Lisse, dat steeds beter gaat draaien, een kans? De vorm van de dag zal opnieuw beslissend zijn voor het eindresultaat. En we hopen natuurlijk, dat ONS Sneek zich door een positief resultaat verder weg kan spelen van de onderste plaatsen. We gaan ervoor! En zaterdagmiddag rond vijf uur weten we meer!

 

door:   Jan van der Veen

Delen