Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Herstel tegen koploper vv Noordwijk???

Herstel tegen de koploper?

Goed bezig

Mids oktober leek het erop, dat ONS Sneek een rol van betekenis zou kunnen spelen in de 3e divisie A. De ploeg stond 5e op de ranglijst. Driemaal achter elkaar werd er gewonnen. En er werd steeds beter gespeeld. Helaas heeft die trend zich niet voort gezet. Door drie nederlagen zijn de oranjehemden afgezakt naar de 11e positie. Gelukkig is de afstand tot de clubs die in de degradatiezone verkeren nog wel behoorlijk. Maar………..met nog een paar nederlagen en een aantal positieve resultaten van de ploegen onder de streep is dat verschil ook zomaar weer teniet gedaan. En de eerste tekenen, dat de staartploegen zich beginnen te roeren zijn er al! Het blijft dus oppassen geblazen!

Veel gelijkwaardigheid in de 3e divisie

Vanwaar dan resultaten die plotseling het tegenovergestelde zijn aan de prestaties in oktober? De reden zou wel eens gelegen kunnen zijn in dat wat heet ‘de vorm van de dag’. In de 3e divisie A zijn er een groot aantal clubs die elkaar niet veel in kracht ontlopen. Van plaats 4 t/m plaats 13 kun je zomaar van elkaar winnen, wanneer het je een beetje meezit en de tegenstander juist zijn dag níet heeft. En in de wedstrijden tegen Hoek, DOVO en VVOG zat het ONS Sneek bepaald niet mee. Voldoende kansen. Maar geen doelpunten. Vergelijken met vorig seizoen, toen er veelvuldig werd gescoord heeft weinig zin. Door het groter aantal tegendoelpunten werd dát verschil ook weer teniet gedaan. Feit is wel, dat het ook na 14 wedstrijden nog altijd niet helemaal loopt, zoals het moet lopen. Al zijn de contouren van het elftal wel langzamerhand zichtbaarder geworden.

Kansloos?

De komende weken speelt ONS Sneek een paar zware wedstrijden. Koploper Noordwijk (aanstaande zaterdag), het zeer lastig te bespelen SteDoCo (15 december ‘uit’), en op 13 januari 2019 Quick Boys ‘thuis’ zijn niet de minste tegenstanders. En toch hoeft ONS Sneek zich niet kansloos te voelen tegen deze opponenten. Ook deze ploegen hebben soms een dag, waarop het minder soepel loopt. En de motivatie om volop tegen deze clubs ervoor te gaan is bij voorbaat al aanwezig. Een mooi voorbeeld van een onverwacht resultaat is de overwinning van Feijenoord afgelopen zondag tegen PSV.

download (2) - kopie

Vv NOORDWIJK

Tegenstander van aankomende zaterdag 8 december 2019  is vv NOORDWIJK. De huidige koploper in de 3e divisie A is opgericht op 4 maart 1933, en is dus iets jonger dan ONS Sneek (opgericht 4 april 1932). NOORDWIJK is altijd één van de toonaangevende verenigingen geweest in het zaterdagvoetbal. Van 1961/1962 tot en met 2009/2010 speelde NOORDWIJK 47 jaar op het hoogste zaterdagamateurniveau. In 1973 en in 1980 werd NOORDWIJK zowel kampioen van de zaterdagamateurs als algemeen amateurkampioen van Nederland. In het seizoen 2010-2011 reikte de toenmalige ploeg tot de kwartfinale van de Landelijke KNVB-beker. Na een afwezigheid van enkele jaren speelt NOORDWIJK dit seizoen weer op topniveau: de 3e divisie. Het debuteert sterk. Het veroverde inmiddels de 1e periode. En, na het gelijkspel vorige week zaterdag tegen Quick Boys, leidt NOORDWIJK nog steeds de ranglijst, zij het op doelsaldo. NOORDWIJK speelt zijn thuiswedstrijden op het sportpark Duinwetering, dat enkele jaren geleden volledig is gerenoveerd.

Bekende spelers

Bekende spelers brachten de rood-witten voort, onder anderen: Marcel Akerboom, Bram en Cees Marbus, Ton Marijt, Leonard van Utrecht en, last but not least, Edwin van der Sar. Trainer is (de van SJC! afkomstige) Kees Zethof. Steunpilaren die we mogelijk zaterdag in Sneek ook in actie zullen zien zijn: verdediger Brayen Bröcker, middenvelder Martijn Le Congé, nieuwkomer (van vv Katwijk) Sabir Achefay, Emiel Wendt, en ex-HBS-er, maar alweer enkele seizoenen spelend voor vv NOORDWIJK, spits Tjeerd Westerdijk. Hij scoorde vorig seizoen maar liefst 26 maal. En hij heeft in het lopende seizoen ook alweer 11 treffers ‘in het mandje’. In het eerste seizoen, waarin ONS (Boso) Sneek in de Topklasse speelde ontmoetten beide ploegen elkaar. Thuis won ONS met 2-0. De uitwedstrijd in Noordwijk ging kansloos verloren met 3-0. Toch werd ONS in dat seizoen 10e in de eindrangschikking en degradeerde vv NOORDWIJK na p/d-wedstrijden.

ONS-Noordwijk

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Boso Sneek-Noordwijk (12-10-2013)

VVOG

ONS Sneek speelde afgelopen zaterdag een pechvolle wedstrijd tegen VVOG in Harderwijk. Toegegeven, er werd ook niet heel goed gespeeld. Maar, net als in de wedstrijd tegen DOVO waren er kansen om op voorsprong te komen en die eventuele voorsprong zelfs uit te bouwen. Het lukt maar niet om de bal de lijn te laten passeren. Een gelijkspel had de verhouding juister weergegeven. Maar door een zondagsschot van verdediger Desmond Sturing (pa Edward was eens een bekend voetballer en trainer bij Vitesse) werd het kort vóór tijd toch 2-1 voor de Harderwijkers. Die we dat succes van harte gunnen, maar we waren toch liever zelf met één of meer punten teruggereisd.

DSCF2929a

Spelmoment uit de wedstrijd VVOG-ONS Sneek (01-12-2018)

120{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} scherp!

Slechts één ding kan aanstaande zaterdag ONS Sneek kansen bieden: voor 120{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} scherp zijn. Er bovenop zitten………….en de tegenstander geen gelegenheid geven om in het eigen spel te komen. En vervolgens profiteren van de kwaliteit die er bij ONS Sneek in het veld loopt. Want die staat er wel degelijk. We staan zaterdag weer als één man achter onze jongens en hun staf. Of niet soms?????

Jan van der Veen

 

Hollander Schilderwerken Pupil van de week is:

IMG_0003

KAYA BOYACIOGLU

 

Delen