Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Het gaat erom….voor ONS Sneek 1!

Het gaat erom………………!

Dat zeggen we de laatste weken al steeds. En voorlopig moeten we dat ook blijven zeggen, omdat de eindsprint van de competitie in de Derde Divisie za. zo ontzettend spannend is. Lijkt het kampioenschap van Spakenburg een kwestie van tijd, onderin is nog van alles mogelijk. De laatste plaats is bekend. Enkele weken geleden al werd duidelijk, dat Magreb’90 een stapje terug moet doen. Van de andere ploegen die nog voor degradatie in aanmerking komen staat ACV uit Assen er het slechtst voor. Het kan alleen nog degradatie ontlopen via promotie-/degradatiewedstrijden. Voorlopig staan de Assenaren echter op een rechtstreekse degradatieplek. Ook voor Spijkenisse lijkt ontkomen aan p/d-wedstrijden bijna niet meer mogelijk. Maar………..zolang er nog een theoretische mogelijkheid bestaat…………………… De strijd onderin spitst zich daarom toe op ONS Sneek en Capelle. Met nog drie wedstrijden te gaan is Capelle bezig aan een inhaalrace. Dat gaat niet zonder horten of stoten. Maar met nog 3  wedstrijden te gaan en 9 punten te vergeven is het met een verschil van 5 punten in het voordeel van de Sneker oranjehemden zeker geen gelopen koers voor wat betreft de tweede p/d-plaats. Dat leek het overigens afgelopen zaterdag wel. Zo halverwege de tweede helft bij ONS Sneek-DVS’33 Ermelo stond het 2-2. In Harderwijk, bij de wedstrijd  VVOG-Capelle, was VVOG net op 1-1 gekomen. Maar ONS Sneek liep alsnog tegen verlies op en Capelle kreeg in de laatste minuut van de extra speeltijd nog twee punten extra door uit een uitval te scoren (2-1).

26082017_ONS_Sneek_-_ODIN_59_2

Moment uit de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen: ONS Sneek-ODIN’59

Daarom moet ONS Sneek zaterdagmiddag vol aan de bak! Tegenstander is: ODIN’59 uit Heemskerk. Een zeer lastige tegenstander. Dat weten we nog van vorig seizoen, toen de Snekers in Heemskerk met 4-1 aan de broek kregen. Dat weten we ook van het begin van dit seizoen. In een wedstrijd op het vierde veld (vanwege de gesteldheid van het hoofdveld) werd het uiteindelijk in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen 0-2 in het voordeel van ODIN’59. Wat we ons van deze wedstrijd herinneren, dat is dat ONS Sneek bepaald niet kansloos was. Maar, dat de Heemskerkers effectiever met de mogelijkheden omgingen.  ODIN’59 heeft een uitstekende competitie achter zich. Het prijkt momenteel op een schitterende 8e plaats met 47 punten uit 31 duels. De ploeg kan vrijuit spelen, want er is geen enkele druk meer van welke kant dan ook. Hoewel de resultaten wisselend waren, is ODIN’59 steeds stabieler gaan presteren. En enkele weken geleden behaalde de ploeg een aansprekende 2-0 overwinning op Jong FC Volendam in de rechtstreekse Noordhollandse derby. Dat de ploeg ook kan scoren bewees hij een week daarvoor, toen Spijkenisse in eigen huis met 2-6 door De Gele Leeuwen werd geklopt. Topscorer van de komende tegenstander van ONS Sneek is Ahmed al Mahdi. Hij heeft 10 keer gescoord. Nigel Hardenberg scoorde 8 keer, evenals verdediger, maar afgelopen zaterdag gelegenheidsspits, Milo Cremers. Wanneer er geen bijzondere dingen gebeuren blijft de selectie voor het komende seizoen redelijk in tact. Evenwel verdediger/middenvelder Nick Burger vertrekt………………….naar ONS Sneek. Of we, tegen die achtergrond, Nick zaterdag in actie zullen zien is nog maar de vraag. Denzel Prijor verkoos enkele weken geleden in Utrecht bij Magreb’90 voor een plaats langs de lijn.

Ongeacht het resultaat is een reis naar Heemskerk een bijzondere ervaring. Zittend op de tribune kijk je uit over het veld op slot Assumburg. En het is, alsof je voetbalt op het voorplein van het slot. Het sportpark, waarop Ons Doel Is Nuttig’59 speelt draagt dan ook de naam van het slot: sportpark Assumburg, aan de Hoflaan 1.

ONS Sneek speelde zaterdag tegen DVS’33 Ermelo een wedstrijd met uitersten. Vóór de rust waren de Ermeloërs sterker. De 0-2 ruststand was dan ook verdiend. In de tweede helft kwam ONS Sneek goed terug. En op 2-2 leek ineens alles weer mogelijk. Omdat DVS toch iets efficiënter met de kansen omsprong werd het uiteindelijk 3-2. En was de teleurstelling bij ONS Sneek achteraf begrijpelijk.

198

Spelmoment uit de wedstrijd  ONS Sneek-DVS’33 Ermelo (05-05-2018)

Zaterdagmiddag begint ONS Sneek tegen ODIN’59 echter weer op 0-0. En zijn er nieuwe kansen. Het is een slag in de lucht om voorspellingen te doen. Er spelen zoveel factoren mee (blessures, vorm van de dag, factor geluk), dat we dat maar laten voor wat het is. Feit is, dat het er voor ONS Sneek wel om gáát. En, dat we als één man om onze jongens moeten blijven staan, die met name de laatste weken zoveel strijd laten zien, dat ze onze steun in dezen volop verdienen.

door:                    Jan van der Veen

Nog-te-spelen wedstrijden van ONS Sneek en Capelle:

12-05-2018    ODIN’59-ONS Sneek

Capelle-Jong FC Twente

19-05-2018    ONS Sneek-Spakenburg

Jong FC Volendam-Capelle

26-05-2018    Jong FC Groningen-ONS Sneek

Capelle-Spijkenisse

 

Delen