Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Historische wedstrijd tegen Jong FC Groningen

Historie

Na dit seizoen is Jong FC Groningen geschiedenis. Dat betekent, dat het bij zes ontmoetingen tussen ONS Sneek en de Groningers blijft. Echt succesvol waren de oranjehemden in die confrontaties niet tegen de groen-witten. Maar het waren altijd wel wedstrijden waaromheen een goede sfeer heerste. Zowel ín als buíten het veld. Het was goed toeven op sportpark Corpus Den Hoorn. En er waren fijne contacten met de mensen rond Jong FC Groningen. Je voelde je welkom!

download

Zaterdag dus de laatste aflevering van deze noordelijke ‘clash’. Een aflevering die niet meer in het teken staat van echte belangen voor één van beide of voor beide clubs. Jong FC Groningen kan terug zien op een seizoen, waarin het goed heeft gepresteerd. Wat zich doorvertaalt in een fraaie zesde positie op de ranglijst. Met 49 punten uit 30 wedstrijden hebben de Groningers zich goed gemanifesteerd. Halverwege de competitie leken de Groningers voor méér te gaan dan een 5e of 6e plaats. Maar door een paar wedstrijden, waarin (soms onverwacht) puntenverlies werd geleden zal het waarschijnlijk bij deze positie blijven. Recentelijk (op paaszaterdag) verloren de mannen van Alfons Arts nog verrassend met 1-3 van DOVO.

ONS Sneek is ‘binnen’ en kan hooguit nog gaan voor één plaats hoger op de ranglijst. Het zou mooi zijn, wanneer daarvoor deze middag een paar punten binnen gehaald zouden kunnen worden. Maar een verlenging van de competitie, waarop weinigen zaten te wachten, is niet meer aan de orde. Veertien dagen geleden stelden de Snekers het 3e divisieschap voor nog een seizoen veilig. Wie in 2013, toen ONS Sneek debuteerde in de Topklasse, had voorspeld, dat de oranjehemden na 6 seizoenen nog steeds op dit niveau zouden spelen, was voor een echte ras-optimist aangezien. Maar ziedaar……….we horen er nog steeds bij! En met een zekere mate van nieuwsgierigheid kijken we alweer uit naar, hoe het de Snekers in het komende seizoen zal vergaan.

AZ1A9784

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-VVOG op zaterdag 20 april 2019

ONS Sneek kan na paaszaterdag bogen op een fraaie ‘zevenklapper’ tegen VVOG uit Harderwijk. Toch kwam de zege moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Vooral in de eerste helft boden de Veluwenaren behoorlijk tegenstand en hadden ze ook een paar goede kansen op een doelpunt. ONS Sneek bleek echter effectiever dan de Harderwijkers. En dat leverde een mooie score en lijfsbehoud op.

De wedstrijd tegen Jong FC Groningen is weer van een heel andere orde dan die tegen VVOG. ‘Uit’ verloor ONS Sneek op 6 oktober van het vorig jaar met 2-0, hoewel er meer heeft ingezeten voor de Snekers in die wedstrijd.

DSC_8006

Spelmoment uit de wedstrijd Jong FC Groningen-ONS Sneek op 6 oktober 2018

Zaterdagmiddag staan er, nogmaals, geen grote belangen meer op het spel. Toch zal Jong FC Groningen de punten niet zomaar aan ONS Sneek laten. De jonge knapen van Alfons Arts zijn erop gebrand om tot het laatste toe te presteren. Met name zal ONS Sneek de makkelijk scorende Daniël Bouma, afkomstig van Blacktown FC (Australië) in de gaten moeten houden. Hij scoorde dit seizoen al 10 keer. En dan is daar natuurlijk ook altijd nog Gerald Postma. Hij gaat na dit seizoen naar Harkemase Boys, maar zal zich nog één keer in het groen-wit op het Zuidersportpark willen manifesteren. Andere bekende spelers bij de Groningers zijn: Kellian van der Kaap en Matthijs Hardijk. Zij deden in het verleden de stap van Harkema naar Groningen en zijn belangrijke en waardevolle krachten. Ingrediënten genoeg dus om een leuke, boeiende en goede wedstrijd te verwachten. Alle reden om zaterdagmiddag naar het Zuidersportpark in Sneek te komen om dit te aanschouwen!

door: Jan vd Veen

 

Delen