Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Houdt ONS Sneek zaterdag de deur dicht op ’t Slot?

Houdt ONS Sneek zaterdag de deur dicht op ´t Slot?

Wanneer de weergoden geen roet  in het eten gooien spelen vv Capelle en ONS Sneek zaterdagmiddag tegen elkaar op sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel. Het is een wedstrijd die er zeker toe doet . Beide ploegen zijn op de ranglijst terug te vinden op de plaatsen die de kwalificatie ‘niet veilig’ verdienen. ONS Sneek is 14e met 22 punten uit 20 wedstrijden; vv Capelle is 16e met 16 punten uit 18 wedstrijden. Voor vv Capelle is de eerste spanning, of de wedstrijd wel doorgang kan vinden. Door de nachtvorst en de neerslag zijn vele velden aangetast. En vv Capelle kan eigenlijk geen afgelasting gebruiken, omdat het al 2 wedstrijden bij de meeste Derde Divisionisten achter ligt. Dat betekent mogelijk: extra wedstrijden door-de-week met alle problemen van dien. Zover is het nog niet. En de weersomstandigheden lijken redelijk gunstig in de aanloop naar zaterdag, zodat we voorlopig het beste er maar van hopen.

Na deze amateur-Piet Paulusma-achtige opmerkingen is het tijd voor een paar woorden over de wedstrijd op zich.

Bij vv Capelle vonden de afgelopen weken nogal ingrijpende wijzigingen plaats. Trainer Winand van Loon droeg het stokje over aan Ron Timmers. De trainer van een andere Derde Divisionist, vv Dongen, was voorbestemd om na 1 juli zijn cariere voort te zetten bij vv Capelle. Maar door de tegenvallende prestaties tot-nu-toe werd Timmers gevraagd de selectie al een paar maanden eerder onder zijn hoede te willen nemen. Timmers kan niet terug zien op een ‘vliegende start’. In een, volgens onze verslaggever ter plaatse, matige wedstrijd grabbelde vv Capelle een puntje bij elkaar uit het duel in Veenendaal tegen DOVO. In die wedstrijd kon vv Capelle niet echt overtuigen. En het ene puntje bleek het maximale dat te behalen was. Met name het scoren gaat de Zuidhollanders nog niet zo vlot af. In de 18 gespeelde wedstrijden scoorden de Capellenaren 20 keer. Vijf treffers kwamen op naam van spits Olaf van der Sande. In de wedstrijd tegen DOVO ontbraken nogal wat vaste waarden bij vv Capelle. Kai Fens, Jorn van Lunteren, Gertjan Rothman en Wilmer Kousemaker (de ex-prof) zijn geen ‘kleine jongens’; en het scheelt nogal, of ze meespelen of ontbreken. Het is de vraag wie aanstaande zaterdag weer acte de presence kunnen geven. De verdediging ziet er tamelijk solide uit. En het is voor vele tegenstanders een hele toer om de veste van doelman Bradley van der Meer te doorboren. Het doelsaldo is voor ONS Sneek en vv Capelle voor beide ploegen: -13. Maar ONS Sneek scoorde 14 maal meer dan de thuisploeg van zaterdag a.s. Om het scorend vermogen op te krikken werd in de wintertransferperiode spits Steven Olsthoorn aangetrokken. Hij speelde in de afgelopen jaren bij meerdere clubs; en niet de minsten! Vv Katwijk, FC Lisse, Koninklijke HFC: dat is toch een mooi rijtje. Vv Capelle misstaat in dat geheel niet. Maar Olsthoorn moet duidelijk nog wel een beetje wennen. Voor ONS Sneek kan die gewenningsperiode niet lang genoeg duren; zeker tot na aanstaande zaterdag.

ONS Sneek speelde in de afgelopen weken met wisselend succes. Eenmaal winst, eenmaal gelijk en twee nederlagen was de oogst van de Snekers. Maar met name de laatste nederlaag, tegen Jong Almere City FC, was een zure. ONS Sneek hield lang gelijke tred met de huidige nummer 2 in de competitie. En voor hetzelfde was de wedstrijd onbeslist geëindigd. Helaas moesten de Snekers in blessuretijd toezien, dat Jong Almere City FC in plaats daarvan de stand verhoogde naar 4-2 in het eigen voordeel. De daarop volgende oefenwedstrijd tegen Be Quick 1897 (Gr) ging met 2-3 verloren. Maar, zoals al eerder gememoreerd, aan de uitslagen van oefenwedstrijden mogen geen consekwenties worden verbonden. Ook in deze wedstrijd ging het er onder meer om om spelers ‘minuten te laten maken’, en kwam ONS Sneek ook tegen Be Quick in de tweede helft met een heel ander elftal uit de kleedkamer dan waarmee het erin was gegaan. ONS Sneek mist nog altijd spits Yume Ramos en middenvelder Renco van Eeken. Nieuwe man bij de Snekers is Samir Merraki, gekomen van vv IJsselmeervogels. In de beide wedstrijden die Samir voor ONS Sneek heeft gespeeld heeft het ONS-publiek hem al in haar hart gesloten. De sympathieke inwoner van Lelystad voegt iets toe aan het team van trainer Chris de Wagt. En het is daarom geweldig om te weten, dat Samir ook in het komende seizoen de kleuren van ONS Sneek zal verdedigen.

Zo wordt de wedstrijd in Capelle een heel andere wedstrijd dan die tussen beide opponenten destijds in september in Sneek. Daar was rechterspits Angelmo Vyent een voortdurende dreiging voor de ONS Sneek-defensie. De laatste weken beperkt de bijdrage van Vyent zich tot invalbeurten. Wie ONS Sneek zeker in de gaten moet houden is oud-Feijenoorder Tim Vincken. Soms zie je hem minutenlang niet, waarna hij ongenadig kan toeslaan door een doelpunt of (vaker) door een beslissende assist. Interessant om zaterdag te ontdekken of Chris de Wagt ervoor heeft gekozen om Vincken in de zone te verdedigen of, dat hij kiest voor een extra SLOT op de deur .

Winst zou voor ONS Sneek het mooiste zijn. Maar een gelijkspel laat de afstand tussen beide ploegen onverlet en is voor ONS Sneek een gunstiger resultaat dan voor de thuisclub. Zaterdagmiddag rond half vijf weten we meer.

door:     Jan van der Veen

 

 

Delen