Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

HZVV: niet te onderschatten! Voorbeschouwing ONS Sneek 1 za. 30-04-2022

HZVV: niet te onderschatten!

Aanstaande zaterdag wacht voor ONS Sneek een nieuwe confrontatie in de race om lijfsbehoud. Tegenstander op het Bentinckspark in Hoogeveen is de Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging.

Nog niet zo heel lang geleden, op dinsdag 22 maart, troffen beide ploegen elkaar ook al, nadat tot tweemaal toe deze wedstrijd vanwege corona was uitgesteld. Het werd een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd, waarin beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. Toen aan het eind van de wedstrijd de balans werd opgemaakt bleek, dat de gasten uit Hoogeveen met 3-2 aan de goede kant van de score stonden. Ondanks, dat ONS Sneek een heel goede wedstrijd speelde, stonden de Snekers weer met lege handen. Hetgeen toen de verzuchting opleverde: ‘Het kwartje valt ook nooit eens onze kant op!’

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-HZVV op dinsdag 22-03-2022

Het geluk lacht ONS weer eens toe!

Maar vanaf dat moment is er het één en ander veranderd. De thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk werd daarvoor de opstap. Jammer genoeg was in die wedstrijd de tweede helft nog niet goed genoeg om de Snekers de volle buit te laten binnenhalen. Maar overwinningen ‘uit’ tegen RKAV VOLENDAM en vv Eemdijk en de thuisoverwinning op het gevreesde vv Berkum geven aan, dat er in positieve zin iets bij de Snekers is gebeurd. En dat het geluk niet langer een factor is die de oranjehemden ontberen. Afgelopen zaterdag (tegen Berkum) liep eens een keer heel veel mee. Mede daardoor kon een overtuigende 4-1 – zege worden bijgeschreven. De tegenstander van aanstaande zaterdag is weer van heel andere orde.

HZVV: een lastige tegenstander

Hoe vreemd het ook klinkt: maar daarmee kan Flevo Boys uit Emmeloord, afgelopen zaterdag tegenstander van HZVV, meepraten. De uiteindelijke 3-1 – overwinning voor de Emmeloorders was duidelijk. Maar deze kwam niet zonder een bijzondere inspanning van krachten tot stand. Pas tegen het rustsignaal kon Flevo Boys de wedstrijd omdraaien. En het moment, waarop in de 2e helft een speler van HZVV met een tweede gele kaart naar de kleedkamer moest vertrekken, bleek het breekpunt in de wedstrijd, waardoor Flevo Boys de drie punten over de streep kon trekken.

Fraaie middenmoter

HZVV presteert dit seizoen gewoon goed. Een fraaie middenmootpositie is daarvan het resultaat. De Hoogeveners staan momenteel 7e met 34 punten uit 24 wedstrijden. Dat moet voldoende zijn om zonder zorgen de eindstreep van dit seizoen te halen. Het enige, dat je van de rood-witten zou kunnen zeggen is, dat de prestaties nogal wisselend zijn. Maar het gaat erom, dat de punten worden binnen gehaald. En dat is de ploeg tot nu toe gelukt.

De wisselende prestaties van de tegenstander, en de vraag in hoeverre ONS Sneek de opgaande lijn van de laatste weken weet vast te houden maken het dubbel ingewikkeld om een voorspelling te doen voor de wedstrijd van komende zaterdag. Er liggen kansen voor ONS Sneek. Maar het blijft gelden: alleen met 120% inzet kan ook in Hoogeveen een positief resultaat worden behaald. Wat we bovenal hopen, dat is dat we na afloop kunnen spreken van (opnieuw) een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd.

 

Jan van der Veen

Delen