Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag Leeuwarder Zwaluwen – ONS Sneek: 1-0

ONS Sneek verliest in Leeuwarden

tekst: Klaas Uil   foto’s: Rob Bosma

Een matig veld is de rode draad van de wedstrijd Leeuwarder Zwaluwen tegen ONS Sneek. Laat ik voorop stellen dat het voor beide ploegen lastig was om op zulks een veld te spelen. Dan hoor je vaak al “dat is geen excuus”. Dat zijn vooral de mensen die houden van het spelen op gras en houden van kick en rush voetbal met felle duels. Mensen die houden van het combinatie voetbal hebben de voorkeur voor kunstgras. Daarbij kijk je niet hoe je de bal aanneemt maar kijk je al een zet vooruit waar moet hij naar toe. Dat zijn twee verschillende speelstijlen. En juist dat was gisteren te zien op het sportpark Nijlan. Leeuwarder Zwaluwen speelt het kick en rush in de hoop dat de spits Rick van Loon er iets mee doet. ONS Sneek probeert te voetballen met combinaties maar de volle aandacht en energie nodig heeft om de bal onder controle te houden. Met als gevolg dat de power ontbrak om het Leeuwarder Zwaluwen  echt moeilijk te maken in de eerste helft.

In de 21e minuut was er wat opwinding. Ewart Ottema gaat het duel aan met de keeper en verdediger en komt als sterkste eruit en scoort (zie foto onderaan). Scheidsrechter Stoffer uit Rotterdam ziet er een overtreding in tot ongeloof van Ottema. Even later lukt eindelijk een vloeiende combinatie met in de hoofdrol Wesley Tankink wel. Zijn voorzet wordt helaas gemist.

De tweede helft is nog maar net begonnen. Mensen moeten nog uit de kantine komen met hun bakkie koffie in de hand of er is ineens gejuich. Goal gescoord door Rick van Loon die uit juist een kick en rush aanval geniepig weet te scoren met een lob over Tristan Boersma heen. ONS Sneek zet nog meer druk maar het is het net niet. Kansen komen er voor ONS Sneek. Stefan Westra net naast en ook Nick Kleen net naast. Daar tegenover krijgt ook Leeuwarder Zwaluwen kansen. Verbazing alom als Rick van Loon keihard op de goal schiet. Joran Swart beschermt zich zelf en heeft de afdruk van de bal op zijn zij staan. Toch een vrije bal wegens hands. De vrije trap een kolfje voor Rick van Loon met een vieze stuiter erin. Maar Tristan Boersma staat zijn mannetje en bokst de bal naast. De corner levert Leeuwarder Zwaluwen niets op.

In deze fase van de competitie moet je de kansen benutten. Ook als je het moeilijk hebt op een veld, met de tegenstander of misschien wel  de gedane belasting van de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag. Er is nog niets verloren in de strijd om het kampioenschap. Vier ploegen staan dicht bij elkaar en zullen alle vier voor de titel willen gaan. Dus er is nog genoeg om van te genieten de komende maanden.

ONS Sneek speelt volgende week zaterdag thuis tegen FVC, aanvang 15:00 uur.

Ewart Ottema vecht een fel duel uit

Nick Kleen in duel, Nordin Tahboun kijkt toe

Ewart Ottema wordt achteruit het doel ingetrokken

Kopduel met Ewart Ottema

Kopbal Ewart Ottema heeft te weinig kracht

Een zware dobber de verdediging van de Leeuwarders ondervindt ook Nick Kleen

Afzwaaiend schot op doel van Stefan Westra

Ewart Ottema scoort maar doelpunt wordt afgekeurd

 

Delen