Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

In het verre Zeeuws Vlaanderen ligt Hoek…….

Om de hoek…….

bij de Westerscheldetunnel ligt tegenover Terneuzen het Zeeuws-Vlaamse dorp Hoek. Bekend van de karakteristieke molen, die al van verre zichtbaar is.

DSCF8228

Historie

In datzelfde Hoek werd op maandag 16 januari 1950 tijdens een vergadering in het jeugdhuis “De Hoekse SportVereniging” opgericht. De vereniging zou allerlei takken van sport omvatten, zoals atletiekvoetbal, wandelsport en korfbal, maar zo ver is het nooit gekomen. Al snel bleek dat de meeste belangstelling voor voetbal was en zo is het ook gebleven. Op een weiland, met een bouwkeet als kleedkamer voor beide teams en scheidsrechter, kwam de HSV in het seizoen 1950/1951 uit in de tweede klasse. Hoek werd direct in het eerste jaar van haar bestaan kampioen en vele kampioenschappen zouden nog volgen.

Hsv Hoek doet het momenteel ook goed. Vorige week werd de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 in Rijssen vooruit gespeeld. Daardoor is het beeld in de 3e divisie nog meer vertroebeld dan het al is doordat elke zaterdag een team vrijaf heeft. Maar voor hsv Hoek heeft het wel als prettige bijkomstigheid, na de 2-3-overwinning in Overijssel, dat de Zeeuwen in punten gelijk zijn gekomen met koploper Sparta Nijkerk. Beiden hebben nu 18 punten, Sparta Nijkerk uit 7 wedstrijden, hsv Hoek uit 9 wedstrijden.

download

Vorige week zaterdag…..

leek Hoek op een eenvoudige overwinning af te stevenen in Rijssen. Maar tegenstander Excelsior’31 wist zich bijna helemaal te herstellen van de aanvankelijke 0-3-achterstand. Niettemin geeft het beeld van deze wedstrijd voor ONS Sneek, dat zaterdag in Hoek de tegenstander is van de huidige nummer 2 in de 3e divisie, dat het alles in het werk moet stellen om zich niet te laten overrompelen in het begin van de wedstrijd. Alleen dan hebben de Snekers een kans tegen de sterke runner-up.

DSC_6947

ONS Sneek: zijn we er klaar voor?

ONS Sneek greep het afgelopen vrije weekend aan om vorige week donderdagavond een oefenwedstrijd te spelen tegen sv Urk. In juli waren de Urkers in Sneek te gast. Toen bleek al, dat ze een heel goede ploeg hebben. Ging de overwinning op dat moment nog naar ONS Sneek, nu op sportpark De Vormt in Urk werd het een 2-1-nederlaag voor de oranjehemden. Na een achterstand van 0-1 bij de rust liep sv Urk in de 2e helft uit naar 2-0, alvorens Davey Lohman ONS Sneek op 2-1 zette. Verder kwamen de Snekers niet. Belangrijker dan het resultaat is echter, of de technische staf in deze wedstrijd verbeterpunten heeft kunnen ontdekken met het oog op de toekomst. In elk geval zal men in Zeeuws-Vlaanderen dezelfde onverzettelijkheid tegenkomen als in en tegen Urk.

Veranderingen

Ten opzichte van vorig seizoen kent hsv Hoek een aantal veranderingen. De meest opvallende was die van de trainer. Halverwege het vorig seizoen vertrok Dennis de Nooijer en kwam de Belgische trainer Hugo Vandenheede. Hij staat erom bekend, dat hij aanvallend voetbal wil spelen. Daarom leek het vertrek van Kyle Doesburg naar SteDoCo ook een fikse tegenvaller voor de nieuwe trainer. Inmiddels is in de zomer van over de Westerschelde Erwin Franse gekomen. De topscorer van vv GOES doet het in Hoek goed en lijkt de rol van de imposante ex-spits van Hoek (Doesburg)  te hebben overgenomen. En dan is daar natuurlijk nog altijd Rik Impens. De nummer 10 bleef en is ook dit seizoen weer een belangrijke pijler onder het elftal.

Kansen

Zijn er zaterdag kansen voor ONS Sneek? De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de Snekers niet bij voorbaat favoriet zijn. Hsv Hoek heeft de wind duidelijk in de zeilen en lijkt daarom de grootste kanshebber voor de drie punten. Maar ONS Sneek hoeft niet aan de 4 uur durende reis te beginnen, wanneer het zich van tevoren al kansloos waant. Waarom zou het in deze wedstrijd niet kunnen, dat de gehoopte kentering in de resultaten-tot-nu-toe gaat plaatsvinden? Dat ONS Sneek kan voetballen heeft het in de afgelopen weken al laten zien. Misschien valt het kwartje zaterdag, zodat de komende belangrijke wedstrijden tegen oa VVSB en Ajax ook nog groter perspectief bieden. Zaterdagmiddag rond half vijf weten we meer!

Jan van der Veen

 

 

 

Delen