Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

In Memoriam Alfred Knorr

Vandaag bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van Alfred Knorr. Vooral de wat oudere leden kennen Alfred vanuit de periode van pakweg 1980 tot 2010. Als voetballer speelde hij in de roemruchte teams ONS 6 en ONS 7 in de laatste decennia van de vorige eeuw. Elftallen die tegenwoordig tot de “ kelderklasse” gerekend worden. Tijdens de wedstrijden werd er weliswaar vol overgave gestreden voor de punten, maar de derde helft was minstens zo belangrijk. De kantine werd met enige regelmaat een feesttent, vooral als zijn moeder ( ‘Moeder Overste’) en zijn Tante Ans acte de presence gaven en zelfs op de tafels dansten.

Alfred was bepaald geen grote voetballer met zijn opvallende houterige motoriek. Daarmee viel hij overigens niet uit de toon binnen de spelersgroep.

Als zelfstandig ondernemer met een communicatie en PR adviesbureau was Alfred een van de grondleggers van het nieuwe ONS dat zo rond 1993 gestalte kreeg en waar ruimte werd gecreëerd voor zowel recreatief als structureel prestatievoetbal.

Met mensen als Bauke Algera, Theo de Haan, Lolke Sinnema en Gerard van Leeuwen als aanjagers onderging de club een positieve metamorfose. Later manifesteerde Alfred Knorr zich met name als belangrijke pion in de Businessclub. Met het inzetten van zijn vakmatige kennis, visie en charisma heeft Alfred een forse bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Businessclub.

Alfred volgde de club nog op de voet al was na zijn verhuizing naar Amsterdam zijn fysieke aanwezigheid niet al te frequent meer. De laatste periode heeft hij zich ingezet voor de positie van homo’s binnen de kerk.

Alfred is overleden in het OLVG in Amsterdam als gevolg van een bacteriële longontsteking die was voortgekomen uit een zware griep.

Wij wensen zijn familie en naasten veel sterkte bij het verlies van deze zeer markante clubman. Hij is slechts 67 jaar geworden.

 

Bestuur ONS Sneek

Delen