Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Inspireert Ajax tot grote daden?

Inspireert Ajax tot grote daden?

download

door:                    Jan van der Veen

Aanstaande zaterdag wacht ONS Sneek de uitwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. Een zeer belangrijke wedstrijd, wanneer je kijkt naar de posities die beide clubs op de ranglijst bezetten. De Amsterdammers staan 15e met 8 punten uit 9 wedstrijden. ONS Sneek staat 17e met 3 punten uit even zovele wedstrijden. Je hoeft geen rekenmeester te zijn om te constateren, dat komende zaterdag drie punten voor ONS Sneek nodig zijn om aansluiting te houden bij de plaatsen boven de degradatiestreep.

DSC_0243

Afgelopen zaterdag

Vóór afgelopen zaterdag zou deze wedstrijd een echte wedstrijd om de rode lantaarn zijn geweest. Het verschil was toen twee punten. Maar door een verrassende zege in Almere bij Jong Almere City FC ontworstelde Ajax zich enigszins aan die laatste plaats. Volgens onze verslaggever was het een overwinning die tot stand kwam via veel inzet en vasthoudendheid. Maar het leverde wel 3 punten op. Tweemaal Kenneth Misa Danso en eenmaal Mitchell Borman maakten als doelpuntenmakers het verschil met het wisselvallig presterende Jong Almere City FC. Maar het was zeker een prestatie van formaat van de Amsterdammers, temeer, wanneer je bedenkt, dat de ploeg in de dagen daarvoor in de eerste ronde van de Toto KNVB beker 120 minuten lang speelde en stand hield tegen OFC uit Oostzaan (een derby dus!). Helaas voor Ajax brachten strafschoppen niet hén, maar OFC verder. Wat ONS Sneek betreft is het verhaal van afgelopen zaterdag bekend. Een 1-7 – nederlaag tegen VVSB betekende een grote deceptie. Juist van deze wedstrijd was meer gehoopt. Misschien wel datgene, wat Ajax in Almere beleefde: de wederopstanding van het team, wat het behalen van een resultaat betreft.

DSC_4617

Parallellen

Jammer genoeg gingen de parallellen die de afgelopen weken waren te trekken tussen Ajax en ONS Sneek in de resultaten niet verder. Net als van Ajax werd ook van ONS Sneek in de laatste weken door vriend en vijand het spel gewaardeerd. Bij tijd en wijle leuk voetbal, frivool, creatief……………Het zijn allemaal woorden, waarbij een voetbalhart sneller gaat kloppen. Maar uiteindelijk moeten de punten wel behaald worden om zo te kunnen blijven voetballen. En ONS Sneek is nu op een punt gekomen, waarop de punten belangrijk worden. En de manier, waarop ze worden binnen gehaald wat minder belangrijk is. Ajax zat dus in dezelfde positie als ONS Sneek. Ook over het spel van de amateurs van Ajax werd met waardering gesproken. Maar de mannen van trainer Yuri Rose konden, net als ONS Sneek, dat maar niet verzilveren. Dat is sinds zaterdag anders. En dat zal de Amsterdammers zeker een hart onder de riem steken.

Wisselingen

We treffen aanstaande zaterdag in Amsterdam een team, dat in het hart niet zoveel afwijkt van de ploeg die we dit voorjaar aan het eind van de competitie troffen op het sportpark DeToekomst in Duivendrecht. We noemden de namen al van Mitchell Borman en Kenneth Misa Danso.  Verder staat op het lijstje van trainer Rose ook nog steeds de ervaren Kevin Owusu Asare. Verder is daar Ricardo Fransberg, die in het vorig seizoen samen met Misa Danso goed was voor 25 doelpunten. Niet meer erbij zijn Patrick van de Kuijl en Sonny Pronk. De eerste stopte en de tweede ging naar Hollandia.

Kansen?

Wat zijn de kansen van ONS Sneek in de wedstrijd tegen de amateurtak van Ajax, die in 1983 op aanraden van Johan Cruijff werd opgericht als kweekvijver voor Jong Ajax en de Eerste team? Het is een slag in de lucht om daarover iets te zeggen. We gaan ervan uit, dat de grote nederlaag van afgelopen zaterdag een incident is geweest. En het behalen van een gunstig resultaat zal alles te maken hebben met het feit, of ONS Sneek erin slaagt om, waar het steeds tegenaan hikt, in punten weet door te vertalen. De inzet is er. De goede wil ook! Voetbal zit er zonder twijfel in de ploeg.

Zaterdagmiddag rond half vijf weten we (veel) meer. En ondertussen blijven we als een huis achter onze jongens en de staf staan! Heel veel succes, daar in Amsterdam!

Delen