Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Jong FC Groningen-ONS Sneek: de wedstrijd van de waarheid!

De wedstrijd van de waarheid

Wie had gedacht, dat ONS Sneek zich wel even veilig zou spelen in de afgelopen weken, die heeft het mis gehad. Wie had gedacht, dat er wel een beetje hulp van ‘buiten’ zou komen, die heeft zich ook misrekend. Het is eenvoudigweg zo, dat het op de laatste competitiedag nog allemaal open is, wie de laatste p/d-plaats (promotie-/degradatiewedstrijden) gaat innemen: vv Capelle of ONS Sneek. Eigenlijk geldt voor zaterdag maar één boodschap voor de oranjemannen uit Sneek: WINNEN! Je kunt niet hopen op een gelijkspel in Capelle bij de wedstrijd waarin het ook nog wel om iets gaat: vv Capelle-Spijkenisse. Het kan allemaal in de laatste seconden nog fout lopen. Daarom moet je het gewoon ZELF doen!

036

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-Jong FC Groningen op 13 januari 2018

Maar dat ‘gewoon’ is niet zo eenvoudig. De tegenstander van aanstaande zaterdag is Jong FC Groningen. En van vorig jaar en de thuiswedstrijd aan het begin van dit jaar weten we, dat dat een technisch zeer begaafde ploeg is, deskundig geleid door de bevlogen Alfons Arts. Gewoon dus: een goede ploeg! Het is ook een ‘ploeg’. Dat wil zeggen: er staat niet elke week een andere formatie. Alfons Arts werkt met een vaste basis. In die basis een paar opvallende namen. Onder andere die van de nummer ‘39’ Amir Absalem. Deze van Feijenoord afkomstige, bijna 21-jarige, speler deed al een aantal malen mee met de hoofdmacht van FC Groningen, en geldt als een talent. Zeker een man om ook rekening mee te houden is Michael Breij. Hij speelt onder nummer 47. En hij scoorde dit seizoen al 20 treffers voor de Groningers. Hij maakte in het afgelopen seizoen ook regelmatig deel uit van de selectie van het Eerste Elftal van FC Groningen. En hij debuteerde onlangs in de Eredivisie in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daarnaast spelen ook Joël Donald  (9 treffers) en Tim Freriks (7 doelpunten, waarvan 3 onlangs tegen Spijkenisse) een rol van betekenis. Jong FC Groningen heeft een keurig seizoen gedraaid, resulterend in een 7e plaats met 55 punten uit 33 wedstrijden.

ONS Sneek staat er toch een beetje anders voor. In het begin van het seizoen werd de ploeg geplaagd door veel pech. Blessures en schorsingen maakten, dat er pas in de loop van de competitie een enigszins vaste basis ontstond. Maar de laatste weken moet trainer Chris de Wagt noodgedwongen opnieuw veel improviseren, omdat er spelers door blessures moeten afhaken. Eigenlijk is het heel knap, dat de ploeg bijna het hele seizoen boven de degradatiestreep heeft gestaan. En het zal toch niet gebeuren………………..dat op de laatste competitiedag…………………

Daarom: winst is de enige zekerheid om te overleven, en om niet afhankelijk te zijn van andere ploegen. De resultaten van de afgelopen weken wijzen nauwelijks een lijn aan, of dat er ook in zit. Na een goede wedstrijd in Heemskerk tegen ODIN’59 kwam de kampioenswedstrijd van Spakenburg in Sneek. De Blauwen zijn in de Derde Divisie toch wel van buitencategorie; en de terechte kampioen. Een gemotiveerd Spakenburg is nauwelijks te houden voor elke tegenstander. Het werd gelukkig geen giga-nederlaag en dat is voor het moreel alleen maar belangrijk. In de tweede helft slaagde ONS Sneek er zelfs in zo af en toe iets terug te doen.

DSC_7399

Actie van Patrick Amels in de wedstrijd tegen Spakenburg

Opnieuw is het doen van voorspellingen over kansen en mogelijkheden niet meer dan een slag in de lucht. En vanaf 14.30 uur zal het zaterdagmiddag op het S[portpark Corpus Den Hoorn ongelofelijk spannend zijn, met name voor alles wat ONS Sneek is. Zeker is, dat we rond 16.30 uur meer weten. Want een beslissing over: op welke plaats iedereen eindigt IS er rond dat moment. We wensen onze jongens en de staf heel veel sterkte en succes!

door:                    Jan van der Veen

Delen