Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Jong FC Volendam: een tegenstander om rekening mee te houden!

JONG FC VOLENDAM: een tegenstander om rekening mee te houden

Tegenstander aanstaande zaterdagmiddag is Jong FC Volendam. De ploeg, die vlak boven ONS Sneek op de ranglijst van de Derde Divisie za. prijkt. De Volendammers zijn 13e met 20 punten uit 18 wedstrijden. ONS Sneek staat 14e met 1 punt minder. Dat tekent meteen al het belang van deze wedstrijd. ONS Sneek heeft punten nodig om afstand te nemen van de degradatiezone. En het mooist is, wanneer je dat doet tegen je naaste concurrenten: de zogenaamde ‘6-punten’-duels. Eentje daarvan is dus die wedstrijd tegen Jong FC Volendam. Ook vorig seizoen was deze ploeg één van onze tegenstanders. In een heroïsche wedstrijd op 10 december 2016 werd het op het Zuidersportpark 3-1 voor ONS Boso Sneek. De uitwedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel uit te draaien. Maar in de laatste minuten wist Jong FC Volendam nog de winst aan zich te trekken. Eerder dit seizoen speelde Jong FC Volendam ONS Sneek in het KRAS-stadion naar een 3-1 – nederlaag. Daarbij dient te worden gezegd, dat ONS Sneek nog in een opbouwfase van het elftal was en Jong FC Volendam een wat bredere selectie bezat dan waarmee ze naar Sneek komen. Een selectie, waarvan Gijs Smal, Daan Klinkenberg, Nick Doodeman en met name Enzo Stroo nog deel uitmaakten. Namen die nu niet meer voorkomen op de selectielijst die we van FC Volendam ontvingen. Maar wel spelers, die een stuk kwaliteit vertegenwoordigden in de ploeg. Wie waarschijnlijk zaterdag wel in actie zal komen is topschutter Jordy Hilterman. Met 8 doelpunten heeft hij de grootste inbreng bij de 32 doelpunten die Jong FC Volendam tot nu toe scoorde. Daarnaast wisten Gerry Vlak en Dylan Mertens, met zijn 22 jaar alweer behorend tot de iets ouderen in de ploeg, ieder 4 maal het net te laten bollen.

Jong FC Volendam  leed afgelopen zaterdag een geflatteerde 4-0-nederlaag tegen Jong FC Twente. Het verschil in het veld was zeker geen 4 doelpunten. Het feit, dat Jong FC Volendam met een aantal spelers uit ‘onder de 19’ en ‘onder de 17’ zijn selectie moet rond maken maakt de ploeg echter niet ervarener. En dan kan bij tegenslag het verschil in doelpunten zomaar oplopen.

Het elftal staat deze middag onder leiding van Johan Steur. Hij is in de plaats gekomen van Berry Smit die per 1 december ‘zijn’ FC Volendam verliet om te kiezen voor een maatschappelijke loopbaan. Daarmee verdween een clubicoon, die veel spelers begeleid heeft in de richting van het betaalde voetbal.

ONS Sneek ging in het duel op ‘Nieuw Zuid’ in Katwijk achter de duinen fors onderuit (in de uitslag) tegen Quick Boys. Een half uur lukte het om stand te houden tegen een ploeg, die zich nog echt wel gaat mengen in de strijd om de titel, wanneer er een gunstig resultaat rolt uit de wedstrijd, aanstaande zaterdag, in en tegen Spakenburg. De 7-0 dient echter gauw vergeten te worden. En positief is de 3-0 zege die ONS Sneek afgelopen dinsdagavond boekte op 1e klasser FVC uit Leeuwarden. In die wedstrijd speelde ook mee: de nieuwe aanwinst van de Snekers: SAMIR MERRAKI. De uit Lelystad afkomstige Merraki speelde tot vorige week zaterdag bij vv IJsselmeervogels, waarnaartoe hij afgelopen zomer verhuisde. Maar om speelminuten te maken leek het verstandig de tweede helft van het seizoen op huurbasis bij een andere club te gaan spelen. De voetbalkwaliteiten van Samir worden breed geroemd. Hij kan een welkome aanvulling worden op de spelersgroep, die opgaat voor de periode, waarin de beslissingen vallen. Samir speelde, voordat hij bij IJsselmeervogels actief werd bij SV Lelystad, VVOG en Go Ahead Kampen, en neemt dus heel wat ervaring mee.

Samir-Merraki-IJsselmeervogels

Samir Merraki

Maar het is al eens vaker gezegd: elke wedstrijd is een verhaal op zich. En laten we ons niet rijk rekenen, voordat de bal 90 minuten heeft gerold. Maar een stukje positief denken is nooit weg, en mag ‘onze jongens’ hopelijk een beetje steun geven in de tweede helft van de competitie.

door:  JanvdVeen

 

Delen