Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Kan ONS Sneek revanche nemen in Katwijk?

Kan ONS Sneek revanche nemen in Katwijk?

download

Het was erg zuur voor ONS Sneek, toen het in de eerste competitiewedstrijd in 2019 op het eigen Zuidersportpark met 0-2 verloor van Quick Boys. Velen van de toen aanwezige toeschouwers waren het met elkaar eens: ONS Sneek had meer verdiend.

IMG_6711

Spelmoment uit de wedstrijd  ONS Sneek-Quick Boys op za.  12-01-2019

Voetbal in competitieverband houdt in, dat er na een eerste wedstrijd ook altijd nog een tweede wedstrijd komt. Met de kans om iets recht te zetten. Of, met andere woorden, revanche te nemen. Nu is dat op ‘Nieuw Zuid’ in Katwijk, één van de mooiste sportparken in Nederland, en de thuishaven van Quick Boys, niet heel eenvoudig. Maar VVOG bewees twee weken geleden, dat het niet onmogelijk is.

Quick Boys en ONS Sneek staan heel verschillend in deze wedstrijd. De beslissing in de competitie voor ONS Sneek viel alweer bijna vijf weken geleden. Toen wisten de oranjehemden al, dat er na een zesde seizoen op dit niveau ook nog een zevende zou volgen, omdat tenminste vier clubs op de ranglijst onder hen zouden blijven. Het betekende een stukje ontspanning. En een paar heel aardige wedstrijden. Hopelijk zal de laatste competitiewedstrijd daarop geen uitzondering zijn.

Quick Boys, daarentegen, is nog volop in de strijd om een (troost-) prijs. In de afgelopen weken moesten de Katwijkers uiteindelijk afhaken in de tweestrijd met Noordwijk om het kampioenschap. En door twee opeenvolgende nederlagen (afgelopen zaterdag ging ook de wedstrijd in Heemskerk bij ODIN’59 verloren) is zelfs het overnemen van de periodetitel van de kampioen nog niet helemaal zeker. Quick Boys zal er nog voor moeten voetballen. Dat betekent, dat ook DVS’33 met argusogen zal kijken naar de stand in de wedstrijd Quick Boys-ONS Sneek. Omdat de Ermeloërs bij puntenverlies van Quick Boys nog altijd een kleine kans hebben op nacompetitievoetbal.

Aan het scoren heeft het dit seizoen bij de Katwijkers niet gelegen. Het elftal heeft meerdere spelers die een doelpunt kunnen maken. Topschutter is de van Jong Volendam afkomstige Kaj Tejan. Hij scoorde tot nu toe al 18 maal. Overigens vertrekt Kaj na dit seizoen naar Kozakken Boys. En is zijn verblijf in Katwijk niet van heel lange duur geweest. In Jesse van Nieuwkerk, Marc de Kruys en oud-De Dijk-schutter Dennis Kaars kennen ‘de blauwen’ echter ook begenadigde doelpuntenmakers. Zodat ONS Sneek aanstaande zaterdag te maken krijgt met een tegenstander die meerdere wapens kan inzetten. Zelfs verdediger Kelvin Maynard heeft een neusje voor het doel. Hij scoorde deze competitie al acht maal.

DSC_1724 (1)

Spelmoment uit de wedstrijd  ONS Sneek-DVS’33 Ermelo op za. 18-05-2019

Wat ONS Sneek betreft: we laten ons zaterdag in Katwijk verrassen door de keuze van de trainers. Afgelopen zaterdag namen we afscheid van een aantal spelers, van wie meerderen die middag ook op het veld actief waren. Of dat hun laatste wedstrijd was, of dat ze ook nog in Katwijk in actie komen, valt af te wachten. Zeker is, dat het gezicht van ONS Sneek het komend seizoen een ander zal zijn. Een aantal routiniers is afgezwaaid. En er zal een nieuw begin worden gemaakt met een (sterk verjongde) selectie. We zijn zeer benieuwd, hoe één en ander zich zal ontwikkelen. En, hoe de spélers zich zullen ontwikkelen. Met spanning, maar ook met vertrouwen gaan we de toekomst tegemoet.

Eerst zaterdag op ‘Nieuw Zuid’ in Katwijk dit seizoen uitluiden op een hopelijk positieve wijze. Nogmaals: een op revanche belust ONS Sneek is zelfs voor Quick Boys in eigen huis een lastige tegenstander. En de Snekers zijn zeker bijvoorbaat niet kansloos.

door:                    Jan van der Veen

Delen