Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Kan ONS Sneek scoren tegen DOVO?

Kan ONS Sneek scoren tegen DOVO?

De aanhef van deze voorbeschouwing is een beetje dubbel. Afgelopen zaterdag speelde ONS Sneek in Hoek tegen de club van die naam met name een goede tweede helft. Maar geoogst/gescoord in punten werd er niet. Terwijl een gelijkspel binnen handbereik leek. Niet gescoord dus, wat wedstrijdpunten betreft.

Maar ook in ander opzicht gaat het scoren de Snekers nog niet zo vlot af als het vorig seizoen. Er lopen in de voorhoede van de oranjehemden voldoende mensen rond met een hoog scorend vermogen. Maar op één of andere manier zijn ze op een derde van de competitie nog niet echt ‘los’. Omdat die kwaliteit toch op zeker moment naar buiten móet komen, zijn we maar zo opportunistisch om te stellen, dat de wedstrijd tegen ‘evenknie’ DOVO uit Veenendaal daarvoor een uitstekende gelegenheid lijkt. Want gescoord wórdt er wanneer beide ploegen met elkaar de degens kruisen. In het vorig seizoen werd er in 2 wedstrijden 12 maal gescoord, eerlijk verdeeld in 6 tegen 6, via twee gelijke spelen (2x 3-3).

115

Wie is DOVO?

De tegenstander van vanmiddag is één van de (vele) voetbalverenigingen uit Veenendaal: vv DOVO. Samen met 2e divisionist GVVV is vv DOVO de bewoner van het omvangrijke sportcomplex Panhuis. Het zijn elkaars overburen. De club werd opgericht op 23 april 1933, en is dus in april jl. 85 jaar geworden. Voluit draagt de vereniging als naam: Voetbal Vereniging Door Ons Vrienden Opgericht.  Vv DOVO speelde sinds de invoering van de hoogste klasse van het amateurvoetbal tot het seizoen 2005/06 op dat hoogste niveau. In 2006 degradeerde de club via de nacompetitie naar de 1e klasse D, waarin de club het jaar erop kampioen werd. Hierdoor speelde vv DOVO vanaf het seizoen 2007/08 weer op het hoogste niveau. In het seizoen 2009/10 degradeerde de club opnieuw naar de 1e klasse. In dat seizoen werd ook de Topklasse geïntroduceerd waardoor de club sinds lange tijd slechts op het twee na hoogste niveau speelde. Dit duurde maar één seizoen want door het kampioenschap promoveerde vv DOVO naar de Hoofdklasse. Vanaf het seizoen 2017/18 speelt vv DOVO in de 3e divisie, nadat het in seizoen 2016/17 promoveerde vanuit de Hoofdklasse. De kleuren, waarin men thuis speelt zijn rood en wit.

De club heeft een aantal bekende spelers voortgebracht, onder wie Frans Adelaar, Michel Boerebach en Ronald Spelbos. Ook onze huidige keeper, Barry Ditewig, heeft zijn ‘roots’ bij DOVO. In het verleden werd de club getraind door onder meer Hans Kraay jr. en Peter Boeve. Tegenwoordig staat aan het roer de in Friesland niet geheel onbekende Gert Kruys, oud trainer van SC Cambuur. Onlangs tekende Kruys voor 2 seizoenen bij DOVO bij. Ten teken, dat hij het naar de zin heeft in Veenendaal.

Brede basis

Vv DOVO heeft een ploeg met een brede basis en veel talenten. Onmiskenbaar daaruit springt Joshua Patrick, dit seizoen alleen al goed voor 11 competitiedoelpunten. Deze snelle en balvaardige spits zou voor ONS Sneek wel eens een voortdurend gevaar kunnen worden. Maar de Snekers kunnen daar een aantal talentvolle spelers tegenover zetten. Vv DOVO lijfde voor dit seizoen nogal wat nieuwe spelers in. Ralph Hovestad (IJsselmeervogels) en Gökhan Yasar (DVS’33 Ermelo) zijn voor ons de bekendsten. Maar ook Kesly den Haag, overgekomen van Hoofdklasser De Meern heeft inmiddels een basisplaats, en scoorde reeds 4 maal. Verder kwam Yannick Zeeman van het Groesbeekse Achilles’29 en Erik van Eem van FC Lienden. En zo kunnen we nog wel een paar talenten noemen die allemaal op de deur kloppen van het ‘eerste’ van de rood-witten uit Veenendaal.

Is DOVO ‘los’?

Afgelopen zaterdag kwam in de wedstrijd tegen het ambitieize DVS’33 uit Ermelo uit, hoe goed DOVO kan voetballen. De Ermeloëers werden verdiend naar een 4-2 nederlaag gespeeld. Met name het strijden voor elkaar, de teamgeest was bij DOVO opvallend, zo meldde onze correspondent.Wanneer ONS Sneek echter op de, enige weken geleden, ingeslagen weg voortgaat en ook de handen ineen slaat dan kan er zaterdagmiddag een interessante confrontatie ontstaan, waarbij opnieuw een gelijkspel (hopelijk met een aantal doelpunten) geenszins tot de onmogelijkheden behoort. Al gaan we als ONS-ers natuurlijk voor de volle 3 punten!

door:  Jan van der Veen

 

 

Delen