Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Kan ONS Sneek stunten op bezoek bij koploper Noordwijk?

Komende zaterdag speelt ONS Sneek voor de tweede week op rij een uitwedstrijd, ditmaal zet de ITS-bus koers richting sportpark Duinwetering in Noordwijk. Daar ontvangt de promovendus en tevens verrassende koploper VV Noordwijk de al enkele weken ongeslagen Snekers.

Toch nog een punt in Heemskerk

Lang zag het er vorig weekend niet naar uit dat er voor ONS Sneek nog een resultaat in zat op bezoek bij cupfighter ODIN’59. De thuisploeg had een redelijk overwicht en kwam dan ook in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. In de slotfase richtten de oranjehemden zich op en kon er door twee goals van Martijn Barto (uit twee prachtige assists van Michael Lanting!) toch nog een puntje mee in de tas over de Afsluitdijk. Dinsdagavond werd er ook nog een oefenduel op bezoek bij stadgenoot SWZ Boso Sneek gespeeld. In de eerste helft was ONS Sneek duidelijk de betere en was de 1-2 ruststand door goals van Ale de Boer en Genridge Prijor  aan de magere kant. Na de rust zag het publiek een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met aardige kansen voor beide ploegen maar gescoord werd er niet meer. Door dit resultaat bleef ONS Sneek ongeslagen want voor de wedstrijd tegen ODIN’59 werd tegen SJC en FC Lisse de volle buit gepakt.

Noordwijk verrassende koploper

Bij de voorspellingen aan het begin van het seizoen zullen weinigen gedacht hebben na 26 speelronden de Noordwijkers aan kop van de ranglijst te vinden. Toch staat de ploeg van trainer Kees Zethof met 59 punten bovenaan en dat met respectievelijk vijf en zeven punten voorsprong op concurrenten Quick Boys en DVS’33 Ermelo. Noordwijk is niet echt in de winning-mood want in de maanden februari en maart werd er verloren van SteDoCo, ODIN’59 en FC Lisse. Wel werd begin februari gewonnen van mede-titelkandidaat DVS’33 Ermelo en dat is een puike prestatie aangezien het verder dit seizoen nog geen één Derdedivisionist gelukt is om te winnen in Ermelo.

Veel goals voor en weinig tegen, kenmerkende cijfers voor een titelkandidaat

In de 26 wedstrijden dit seizoen heeft Noordwijk 72 goals gescoord en er 31 tegen gekregen. De doelpunten werden voornamelijk gemaakt door de gevaarlijke aanvallers Sabir Achefay (10 goals), Nick van Staveren (11 goals) en Tjeerd Westdijk (16 goals). Daarnaast pikken Thomas Reynaers (8 goals) en de naar Sparta Rotterdam vertrekkende Denzel James met 7 goals ook geregeld een doelpuntje mee. Achterin zorgen doelman Roy Rondeltap en verdedigers als Brayen Bröcker, Martijn Le Congé en Rob Overvliet voor het geringe aantal tegendoelpunten.

Heenwedstrijd leverde sneu verlies op

In de thuiswedstrijd tegen de Noordwijkers kwam ONS Sneek in de 57e minuut op voorsprong door een doelpunt van Yumé Ramos maar vormde een discutabele rode kaart voor Serge Fatima het breekpunt. Hierna wist Noordwijk door goals in het laatste kwartier van verdedigers Le Congé en Bröcker toch nog de drie punten te pakken. Enkele seizoenen geleden speelden ONS Sneek en Noordwijk ook al tegen elkaar in de Topklasse, thuis werd er gewonnen met 2-0 maar uit werd het tegen de uiteindelijke degradant een kansloze 3-0 nederlaag.

Handhaving zekerheidje?

De marge van tien punten met het op de eerste p/d-plaats staande SJC lijkt met nog acht wedstrijden voor de boeg een geruststellende kloof. Echter zullen er nog wel een paar punten bij moeten om helemaal zeker te zijn van handhaving, zo won SJC vorige week met 6-3 van subtopper SteDoCo. Aan de kant van de bezoekers is het eigenlijk alleen de vraag of Kevin Meijer weer fit is want verder maakte nagenoeg de gehele selectie doordeweeks speelminuten in het oefenduel met SWZ Boso Sneek. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Keijl voor de aftrap opdat we rond de klok van 16.30 weten of ONS Sneek voor een stuntje kan zorgen op bezoek bij koploper Noordwijk.

Mark de Boer

(bij afwezigheid van vaste scribent Jan van der Veen)

download (2) - kopie

Delen