Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Kansen voor ONS Sneek in de beker?

Kansen voor ONS Sneek op ‘De Zwaaier’?

KNVB BEKER logo 17-18 liggend aangepast 01

Dinsdagavond 25 september om 20.00 uur spelen in de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker op sportpark ‘De Zwaaier’ in Werkendam tegen elkaar: Kozakken Boys uit Werkendam en ONS Sneek. Het is een weerzien na twee seizoenen. Want in de Topklasse streden beide ploegen ook al tegen elkaar. Toen was Kozakken Boys de ploeg die vaak aan het langste eind trok. Behalve die allereerste ontmoeting met de ‘Boys’ in Werkendam, toen ONS (Boso) Sneek met een 3-4 overwinning naar huis ging na een meer dan spectaculaire wedstrijd. Zo’n prestatie blijft je altijd heugen, ook al zegt het niets meer over de verhoudingen op dit moment.

Realiteit is, dat Kozakken Boys momenteel een divisie hoger acteert dan ONS Sneek. Dat de Werkendammers vorig seizoen na een spannende race met vv Katwijk nét naast de titel grepen. Maar het hele seizoen door indruk maakten. In het lopende seizoen staat het er na 5 wedstrijden een beetje anders voor. De ploeg van trainer Jasper de Muijnck staat in die 2e divisie 15e met 4 punten uit 5 duels. En afgelopen zaterdagavond verloor Kozakken Boys van de Koninklijke HFC met 3-2. Volgens het verslag op Voetbal Op Zaterdag was de overwinning van Jacob Noordmans en de zijnen verdiend, en zat er voor Kozakken Boys weinig meer in. Maar dat is natuurlijk een momentopname. Het kán niet anders of de ploeg zal zich herstellen en ook dit jaar een rol van betekenis meespelen, gezien het spelersmateriaal.

Van de spelers die we enkele seizoenen geleden in de competitie voor Kozakken Boys in actie zagen komen zijn er niet zoveel meer actief in Werkendam. Leo Bot en Gwaeron Stout zijn al die tijd gebleven. En Quentin Jakoba, de verdediger, is na een seizoen ASWH terug bij Kozakken Boys. Als middenvelder kwam over van Almere: Jeffrey Rijsdijk. En de twee jaar geleden van Jodan Boys overgekomen Ahmed El Azzouti bleef. En dat scheelt! Want El Azzouti maakte vorig seizoen maar liefst 27 doelpunten. En hij werd daarmee nét níet topscorer van de 2e divisie. Wel een speler om in de gaten te houden. Het is de vraag of Sanny Monteiro (hij speelde onder meer voor Willem II en FC Oss) kan meedoen. Hij moest afgelopen zaterdag uitvallen met een hoofdwond, zo rapporteerde onze correspondent ter plaatse.

ONS Sneek neemt van de wedstrijd van afgelopen zaterdag voornamelijk positieve gedachten mee.Het hield DVS’33 Ermelo in eigen huis op 0-0. En dat is een prestatie waarmee je kunt thuis komen. Bovendien lijken de Snekers steeds beter te gaan draaien. En kunnen de spelers elkaar ook steeds beter vinden. En dat vertaalde zich afgelopen zaterdag in een kostbaar punt. In de beker kan ONS Sneek bogen op een goede wedstrijd tegen HBS in Den Haag. Een verdiende 2-3 zege deed de oranjehemden in de koker voor deze eerste échte ronde voor de beker belanden. In de vaste overtuiging om verder te willen komen. Of dat inderdaad lukt is natuurlijk de vraag. Kozakken Boys is en blijft de favoriet voor winst in deze ontmoeting. Maar de beker zou de beker niet zijn, of er is altijd wel een verrassing. En waarom zou die verrassing niet: ONS Sneek kunnen heten?

door:                    Jan van der Veen

Delen