Kyle Doesburg (hsv Hoek) sloopt bolwerk ONS Sneek

Kyle Doesburg sloopt voor hsv Hoek bolwerk ONS Sneek

ONS Sneek liet zich totaal overrompelen door een fel hsv Hoek. Dat de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen heel scherp waren ondervond de thuisclub. Binnen 6 minuten stonden de gasten uit Hoek op een 0-2 voorsprong. Toen Rik Impens in de 21e minuut met een prachtige lob 0-3 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. ONS Sneek kwam echter in het eerste kwartier na rust sterk terug. Na de 1-3 van Tom Arissen had het zomaar 2-3 kunnen staan bij kopballen van Serge Fatima. Zover liet Hoek het niet komen. Het bouwde de voorsprong (opnieuw binnen 6 minuten) uit naar 1-5. En dat was voor ONS Sneek niet meer te overbruggen. Een sterk spelend Hoek won verdiend de tweede periodetitel.

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                   Rob Bosma Fotografie (RB) & Jan Roelof Middeldorp  (JRM)

AZ1A5699

(foto JRM)

Vijfde minuut: cruciaal?….

Maar cruciaal was in deze wedstrijd mogelijk toch wel de 5e minuut. Diep op de helft van Hoek werd er een duidelijke overtreding begaan jegens Martijn Barto. Een vrije schop voor ONS Sneek, zo dacht iedereen.

fullsizeoutput_16c0

(foto JRM)

Scheidsrechter Paarhuis liet echter doorspelen. De bal raakte via een verre trap op de helft van ONS Sneek, waar middenvelder en uitblinker Rik Impens in de buurt van keeper Barry Ditewig een heuse buiteling in het strafschopgebied maakte. Nu was de arbiter wél resoluut: strafschop! Maar het is nog maar de vraag, of Ditewig zijn tegenstander wel heeft geraakt of een bestrafbare handeling tegen hem heeft verricht. Kyle Doesburg liet zich deze kans niet ontnemen en scoorde vervolgens de 0-2 (zie foto hieronder)

DSC_6793

(foto RB)

Uitblinkers

Met het noemen van de namen van Rik Impens en Kyle Doesburg hebben we meteen aangegeven, wie op deze lenteachtige zaterdagmiddag er toch wel een beetje bovenuit staken temidden van de 20 andere medespelers. De creativiteit en inventiviteit van Rik Impens en de doelgerichtheid en het enorme loopvermogen van Kyle Doesburg waren toch wel belangrijke pijlers voor de zege van hsv Hoek. Hoek bezit overigens in zijn totaliteit een goede ploeg, waarin ieder op zijn plek tot zijn recht lijkt te komen. Om nog enkele anderen te noemen: Gert-Jan van Leiden en Kim van den Bergh, die in het centrum van de verdediging de noodzakelijke rust weten te bewaren en daardoor de basis vormen van het met veel zelfvertrouwen spelende Hoek.

DSC_6787

(foto RB)

Overrompelend

Waren vorige week tegen Harkemase Boys de láátste minuten beslissend voor de hele wedstrijd, nú waren het de eerste 360 tellen van deze wedstrijd. Vanaf de aftrap ging het daarbij direct voor ONS Sneek al mis. De Snekers leden meteen balverlies, op de rechter flank werd de van Halsteren overgekomen, maar ook aan het betaalde voetbal niet geheel vreemde Jonathan Constansia aangespeeld. Deze maakte naar de achterlijn een heel fraaie actie, prikte de bal op de punt van de schoen van Kyle Doesburg. En de laatste had het leer voor het intikken: 0-1.

AZ1A5476

Jonathan Constantia op weg naar de 0-1  (foto JRM)

Hoe de 0-2 tot stand kwam is hierboven uitgebreid beschreven. Feit was wel, dat na 6 minuten voor ONS Sneek de wedstrijd bijna al in het slot zat.

Fraaie lob

Het leek helemáál over-en-uit, toen in de 21e minuut Rik Impens op het middenveld, zo halverwege de ONS-helft werd aangespeeld. De levensgevaarlijke middenvelder had een zee van ruimte om zich heen, begon aan een solo, waarbij hij nauwelijks werd aangevallen, en lobte op een fraaie manier de bal over de uitgelopen Barry Ditewig in het doel: 0-3. Kreeg ONS Sneek dan helemaal geen kans. Nou……….aanvankelijk inderdaad niet! Pas in de 27e minuut ontstond er een echte mogelijkheid. Curty Gonzalez kon op avontuur na een misser in de Hoek-defensie. Maar op het laatste moment verloor hij de controle over de bal. Of in de 37e minuut, toen Denzel Prijor over rechts aan een solo begon, die hem naast het doel bracht. Zijn voorzet werd door Jelle de Graaf naast geschoten. Misschien wel de beste kans was voor Ale de Boer, die uit een scrimmage keihard op het lichaam van keeper Jordi de Jonghe schoot. Wie uit dit alles zou opmaken, dat ONS Sneek in díe fase van de wedstrijd een duidelijk overwicht had, die heeft het mis. Het was hsv Hoek, dat de bovenliggende partij was. En via een aantal mogelijkheden zelfs tot 0-4 of 0-5 had kunnen uitlopen.

DSC_6869

(foto RB)

Wissels

Het eerste kwartier ná rust was echter wel degelijk voor de Snekers. Geprikkeld door het wisselen van Michael Lanting en Martijn Barto door Tom Arissen en Genridge Prijor zette ONS Sneek meer druk, en bleek Hoek daardoor toch kwetsbaar. De voor de geblesseerd uitgevallen keeper Jordi de Jonghe ingevallen Richk Ottjes werkte in de 57e minuut in eerste instantie de bal uit de doelmond, maar invaller Tom Arissen poeierde vanaf de 16-meterlijn de bal alsnog hoog in de touwen: 1-3.

Kansen op méér

Even gloorde er hoop in de harten van het thuispubliek. Tom Arissen had zich onsterfelijk kunnen maken, wanneer hij 1 minuut later een corner van Nick Kuipers had verzilverd. Hij kopte echter rakelings over. Twee minuten na de 1-3 was het echter ook alweer 1-4. Ruben de Jager, die deze middag toch wel heel veel vrijheid kreeg en daarvan ook gretig gebruik maakte, zette opnieuw voor, en voordat de inlopende Jonathan Constansia de bal het doel kon inlopen zag ONS-verdediger Serge Fatima de bal van zijn voet af het doel in verdwijnen. ONS Sneek was daardoor duidelijk van slag. En bij één van de volgende aanvalspogingen van Hoek liet de verdediging zich door Gianni Tiebosch in de luren leggen. Tiebosch bekroonde zijn solo met een droog schot, dat doel trof: 1-5.

DSC_6925

(foto RB)

Doelpuntloos slot

Voor ONS Sneek zat de wedstrijd er daarmee op! Het kon de moed en de organisatie niet meer bij elkaar rapen om nóg eens er tegenaan te gaan. Hsv Hoek kreeg nog een paar aardige kansen. Zoals een kopbal van Gianni Tiebosch nét over. En een fraai krullende bal van Rik Impens, die net naast de ‘2e paal’ draaide. Daar tussendoor maakte Serge Fatima zijn faam waar door bijna nog raak te koppen uit een vrije trap van Nick Kuipers. Maar méér brachten de Zeeuwen ook niet.

Volle en lege handen……………..

Toen scheidsrechter Paarhuis na exact 90 minuten affloot was er één ploeg die zijn geluk niet óp kon: hsv Hoek. Nu al een prijs: de titel van de 2e periode, en daardoor de kans op promotie naar de 2e divisie.

AZ1A5553

(foto JRM)

ONS Sneek stond opnieuw met lege handen. Weliswaar deed de nederlaag wat minder pijn dan vorige week tegen Harkemase Boys. In Hoek hadden de Snekers hun meedere gevonden. Maar de tevredenheid moest deze middag komen uit het feit, dat de meesten van de directe concurrenten uit het rechter rijtje ook punten hadden verloren, waardoor de verhoudingen dáár zo ongeveer gehandhaafd bleven.

AZ1A5601

(foto JRM)

De komende weken worden niet gemakkelijk voor ONS Sneek. Na de rustdag, volgende week zaterdag, wachten FC Lisse ‘’uit’, het cruciale duel tegen SJC ‘thuis’ en vervolgens twee uitwedstrijden tegen, respectievelijk, ODIN’59 in Heemskerk en Noordwijk.

Maar we wanhopen niet, en we blijven we ervoor gaan!!!!

Wedstrijdgegevens:

ONS Sneek-Hoek:                          1-5  (0-3)

1. Kyle Doesburg 0-1, 6. Kyle Doesburg  (pen)  0-2, 21. Rik Impens    0-3, 57.Tom Arissen 1-3, 59. Serge Fatima (eigen doelpunt) 1-4, 63. Gianni Tiebosch  1-5