Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

MSC: Grote meerderheid clubs voor gemengde hoofdklassen

Het nieuwsmedium Tweenul meldt dat uit onderzoek van hoofdklasser MSC Meppel blijkt dat de meeste Hoofdklassers opteren  voor een regionale indeling (waarbij zaterdag- en zondagteams gemengd worden). Met meer lokale en regionale derby’s. Het is nog onbekend hoe de Derde Divisie clubs denken over het samenvoegen van de zaterdag en zondag clubs, maar kans is dat die op dezelfde lijn zitten als de Hoofdklassers (maar dat is een suggestie van deze webredactie).

Bericht www.tweenul.nl

Het plan om tot een regionale indeling van de zaterdag en zondaghoofdklasse te komen krijgt een vervolg. Dat laat initiatiefnemer MSC uit Meppel vanavond weten. Een grote meerderheid van de clubs uit de vier hoofdklassen ziet het plan zitten, aldus MSC.

De clubs kwamen vanavond in Huizen bijeen om over het plan te praten. Het houdt in dat er een mix komt van het zaterdag en zondagvoetbal in de hoofdklasse. De voordelen zijn dat er meer derby’s komen en dat de clubs en de supporters minder kilometer af hoeven te leggen.

De zondaghoofdklassers zijn in het plan bereid om hun thuiswedstrijden tegen een zaterdagclub op zaterdagmiddag te spelen. Eerder sneuvelde een dergelijk idee, omdat de zondagclubs op zaterdag thuis alleen vanaf 17.00 uur wilden spelen. Naar verwachting wordt in het voorjaar duidelijk of het plan uitgevoerd kan worden als de KNVB weer over de voetbalpiramide gaat praten.
Delen