Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Na zeven maanden stilstand eindelijk weer oefenwedstrijd

Jong ONS Sneek met 4-0 geklopt in vermakelijke testpartij op koud Zuidersportpark

Ons eerste elftal speelde op 10 oktober 2020 in de hoofdklasse de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. Dat was in Aalten tegen AZSV, waar met 3-3 gelijk werd gespeeld. Hierna werd de competitie stil gezet en niet meer vervolgd. Allemaal het gevolg van corona. Op een zonovergoten, maar koud Zuidersportpark kwam de huidige A-selectie afgelopen zaterdagmiddag eindelijk weer eens in actie na zeven maanden stilstand in een oefenwedstrijd met als tegenstander ONS Sneek Onder 21, dat speelt in de tweede divisie van de competitie Onder 23. In een vermakelijke wedstrijd, waarin drie keer een half uur werd gespeeld, wonnen de gevestigde namen met 4-0.

Groene en oranje hesjes. Met Tjalling Tjalsma als uitstekende scheidsrechter werd in de vroege zaterdagmiddag afgetrapt. De eerste elftalspelers in groene hesjes, de aanstormende jeugd in oranje gekleurde hesjes. Het draaide deze keer niet om het resultaat. De trainers Jan Vlap van onze hoofdmacht en Arnoud Koster van de spelers van het jeugdteam wilden wel eens zien hoe hun pupillen er voor stonden. Dat viel niet tegen, al moet daaraan uiteraard ook niet te veel waarde worden gehecht. De jeugd hield heel lang stand, maar moest uiteindelijk buigen. Dat was geen schande. Basisspeler Patrick van der Veen ontbrak zaterdagmiddag in ons eerste elftal. Hij zit thuis in quarantaine vanwege corona. Er werd aan beide kanten volop gewisseld. Dat is ook de inzet van een dergelijke oefenwedstrijd, die vooral als test moet worden gezien.

Met argusogen. Leden van onze technische commissie volgden zaterdagmiddag met argusogen de spelers. De A-selectie voor komend seizoen telt op dit meetmoment zeventien spelers onder wie drie keepers. Onze TC deelde desgevraagd mee, dat er nog wordt gezocht naar twee-drie veldspelers. Ook bestaat de mogelijkheid om vanuit de eigen jeugd spelers aan de A-selectie voor komend seizoen toe te voegen. Het is dus afwachten geblazen hoe onze nieuwe A-selectie er uit komt te zien. Lang bleef het 0-0 in de oefenpartij. Hierna sloeg ons huidige eerste elftal toe. Uit twee heel goed lopende aanvallen scoorde ONS 1 de 1-0 en de 2-0.  Snel daarna maakte ONS 1 ook de derde en vierde treffer en werd de eindstand bepaald op 4-0.

SiVi         

Delen