Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Nieuwe kansen voor ONS Sneek op de Veluwe?

Nieuwe kansen voor ONS Sneek op de Veluwe?

Aanstaande zaterdag speelt ONS Sneek de uitwedstrijd tegen het Harderwijker VVOG. Om 14.30 uur kruisen beide ploegen met elkaar de degens in ‘de kuip’ op sportpark De Strokel in Harderwijk.

Historie

IMG-20171014-WA0012

VVOG is opgericht op 13 mei 1927 als zondagvereniging VOG (Vereniging Ons Genoegen). Deze naam moest van de KNVB gewijzigd worden omdat er al een voetbalvereniging bestond die VOG heette. Later kreeg de ploeg nog een zaterdagafdeling die lange tijd actief geweest is op het hoogste amateurniveau; destijds de Hoofdklasse C. Vanaf 1945 wordt er dus ook op zaterdag gevoetbald bij VVOG. De zaterdagafdeling kent grote successen in het amateurvoetbal, zo worden de Harderwijkers in het seizoen 1968/1969 algeheel amateurkampioen van Nederland en ook in het seizoen 1996/1997 wordt de ploeg onder leiding van Dwight Lodeweges kampioen van alle zaterdagamateurs. Ook in de beker verwierf VVOG ooit eens nationale bekendheid. In het seizoen 1988/1989 won VVOG in de beker van profploegen als Excelsior en Helmond Sport. De ploeg verloor een ronde verder pas in de laatste minuut van FC Groningen.

Altijd spannend

VVOG en ONS Sneek troffen elkaar vaker in competitieverband. En meermalen was het een zeer boeiende confrontatie. Vorig seizoen won ONS Sneek nipt de wedstrijd in Harderwijk door doelpunten van Curty Gonzalez en Serge Fatima. Thuis won ONS Sneek opnieuw, in de laatste minuten. Maar het zijn vaak wedstrijden, waarbij de uitslag ook andersom had kunnen zijn. VVOG staat momenteel op de 13e plaats met 16 punten uit 13 wedstrijden. De laatste drie wedstrijden gingen verloren, onder andere de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen ODIN’59. Maar onze correspondent meldde, dat het een heerlijke wedstrijd was om naar te kijken. En, dat VVOG zeker niet kansloos is geweest om één of meer punten mee naar huis te nemen. En dát de Harderwijkers goed kunnen voetballen bewezen ze enkele weken geleden in de derby tegen DVS’33 uit het 4 kilometer verderop gelegen Ermelo. De gasten uit Ermelo moesten met een 2-0 nederlaag huiswaarts keren.

Wisseling van de wacht

VVOG presteert dus nog heel wisselend onder de nieuwe trainer Hennie in ’t Hof, die sinds maart van dit jaar voor de groep staat, maar na de vorige competitie een nieuw team moet opbouwen. Clubtopscorer is momenteel Rihairo Meulens. Hij kwam deze zomer VVOG versterken, en blijkt met zijn 5 doelpunten inderdaad een aanwinst te zijn. Mike Ahrens (hij kwam van DVS’33 Ermelo) heeft er 3 gemaakt. Opvallend is, dat clubtopscorer van het vorig seizoen, Penelly Biya (hij maakte vorig seizoen 12 doelpunten) nog maar 1 maal heeft gescoord in de huidige competitie.

Nieuw bij VVOG zijn dus: de al eerder genoemde Mike Ahrens. Samen met Jeroen Buitenhuis kwam hij van ‘buur’ DVS’33 Ermelo. En Rihairo Meulens (van wie de vorige club ons onbekend is). En, niet onbelangrijk, de doelman van Huizen, Kevin Rijnvis verruilde het shirt van de ene plaats aan het IJsselmeer (Huizen) voor dat van de andere plaats aan hetzelfde meer (Harderwijk). Een aantal ‘vaste waarden’ zien we zaterdag in elk geval niet terug, omdat ze vertrokken. Bijvoorbeeld de boomlange keeper Frans Koornberg, die stopte. Sam Doeve en Guido de Graaf (hij maakte vorig seizoen nog 5 doelpunten) gingen naar Swift. Frank Hol vertrok naar DTS’35 Ede, en Wesley de Klein naar Unicum.

ONS Sneek

DSC_0840

ONS Sneek speelde afgelopen zaterdag een spectaculaire wedstrijd tegen DOVO. Voor de neutrale toeschouwer was het een uitermate boeiend duel. Maar voor de Snekers blijft de frustratie toch een beetje hangen, dat er nog te weinig gescoord wordt uit de afgedwongen kansen. Wanneer het bij rust 3-0 had gestaan voor thuisclub ONS Sneek, had DOVO niet mogen klagen. In de tweede helft kwam DOVO echter sterk terug. En zag je, dat het een heel goede ploeg is. Veel ploegen ontlopen elkaar in de grote middenmoot van de Derde Divisie niet veel. En dat zal zaterdagmiddag in de bossen aan de rand van Harderwijk niet anders zijn. Het doen van een voorspelling is daarom een slag in de lucht. Maar we hopen natuurlijk op een gunstig resultaat voor onze oranjehemden.

Steun onze jongens!

De steun van veel supporters is daarom belangrijk. Vanaf Sneek is Harderwijk een uurtje rijden met de auto. En dus: binnen bereik om onze jongens te supporten! We hopen op veel mede-reizigers! En veel ‘oranje’ in Harderwijk.

door:  Jan van der Veen

 

 

Delen