Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Oefenduel: sv Urk – ONS Sneek 3-0 (rust: 2-0)

Het laatste oefenduel van ONS Sneek in de voorbereiding op het seizoen 2017-2018, op Urk (uit) tegen de plaatselijke hoofdklasser, is met 3-0 verloren. Halverwege stond op het virtuele scorebord: 2-0. Het trainersduo De Wagt en Schrijver kon door een reeks blessures en nog lopende vakanties niet alle gewenste varianten oefenen. Urk coach Richard Karrenbelt mocht zeer tevreden terugzien op een puike partij. Zijn team oogt klaar voor de start van de competitie. Gereed is in ieder geval de vernieuwde blauwwitte tribune.

Basisopstelling ONS Sneek:

In doel:                Huisman

Achter:                 Dantuma, Lars Dommerholt, Werumeus Buning en Lohman

Middenveld:       Arissen, Lanting(c) en Stevens

Voorhoede:         Musliu, Amels en Gonzales

Stand-by:            Ditewig, Oosterbaan, Jantje Dommerholt, Hoekstra en Fatima

Het lijstje waar De Wagt en Schrijver geen beroep op kunnen doen is bekend. Ale de Boer, voorzichtig weer in training, was helaas voor dit oefenduel nog niet inzetbaar.  Ook voor Renco van Eeken nog teveel ongemak met buik en lies. Gustavo van der Veen, Klaas de Vries en Iloba Achuna waren afwezig om andere redenen. Het eerste kwartier van de wedstrijd op het puike kunstgrasveld ging nog gelijk op. Direct na het 1e kwartier moest Huisman aan de bak en aan de overkant was Musliu gevaarlijk, hij mikte net over de lat. Echt warm van het voetballen werd het in goede getale opgekomen ‘Uitvak’ uit Sneek niet. Op het voormalige eiland stond een koel briesje, toch werd in beide delen halfweg tijd genomen voor een drinkpauze (en een tactische bespreking).

DHmILyaXYAAKEpb

Tom Arissen beleefde in de 34ste minuut een onfortuinlijk moment. In een duel werd Tom frontaal geraakt met als consequentie twee losse voortanden, hij moest hierdoor de wedstrijd vroegtijdig verlaten en direct door naar de tandarts. Tim Oosterbaan kwam in zijn plaats. Het evenwichtig spelende sv Urk bracht in de 37e minuut de stand op 1-0. Een strakke pass vanaf links bereikte Hessel Snoek, die met een geplaatst schot goalie Huisman verschalkte. Even voor rust moest ook Curty Gonzales het veld geblesseerd verlaten en was het de technisch begaafde Jantje Dommerholt die zijn positie in de voorhoede overnam. Wapenfeit voor de Snekers was nog een schot van Stevens over de lat van de Urkers, die deze middag duidelijk de lat iets hoger hadden gelegd. Dit ook getuige een koppend doelpunt van Jan van Slooten op slag van rust (2-0).

Dat menig film op Urk wordt opgenomen is bekend. In de rust kwam een deel van de supporters als figurant in beeld bij een achtervolging van een motorcrosser en een motoragent. De eerste wist te ontkomen, zijn tweewieler werd in beslag genomen. Op Urk houdt men de velden graag in goede conditie, de sproei-installatie werd tijdens de thee aangezet. ONS moest in de tweede helft doorschakelen naar het 3-4-3 systeem van collega Karrenbelt. Hiertoe werden Serge Fatima (centraal achterin) en Johannes Hoekstra (spits) ingezet, i.p.v. Patrick Amels en Lars Dommerholt. Barry Ditewig had reeds bij de hervatting Volken Huisman vervangen op goal. Ondanks de aanpassing was het wederom Urk dat in onze verdediging voor de derde maal ruimte wist te vinden. Voor de tweede maal was het Hessel Snoek die de ONS doelman liet vissen en 3-0 aantekende. Patrick Amels kwam nogmaals in het veld voor Wesley Lohman en Lars Dommerholt werd gewisseld met Fabian Stevens. In de slotminuten nog een kans voor Johannes Hoekstra na een fraaie combinatie met Jantje Dommerholt. Het bleef bij een terechte 3-0 in het voordeel van sv Urk.

Woensdagmiddag vertrekt de bus naar de Neder-Betuwe voor de bekerwedstrijd tegen DFS in Opheusden. Als terugkerende vakantiegangers zullen in ieder geval Jan en Martijn van der Veen weer beschikbaar zijn.

Delen