Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Oefenwedstrijd: ONS Sneek – GSV Be Quick 1887 (8 feb.)

Komend weekend trekken de Snekers massaal Drabbelterp in, om aanwezig te zijn bij de mooiste en grootste carnavalsoptocht van het Noorden. De Oeletoeters pakken eerst zaterdagmiddag flink uit met een fraaie optocht door onze boeiende binnenstad en later in het weekend op de carnavalsagenda: het Concours ‘d Ouwehoer. Niet alleen in Sneek wordt gedweild uiteraard blijven in het Zuiden de velden onbespeeld, en dit geldt ook voor een aantal locaties in het Oosten. Reden voor de KNVB om dit weekend geen regulier programma te plannen. Aanleiding voor onze hoofdcoach Chris de Wagt om op donderdagavond (20 uur) een extra oefenwedstrijd in te plannen tegen Be Quick Haren, sinds 1887 een begrip in Groningen.

De Stadjers komen uit in de Derde Divisie B, ofwel de zondag variant. Be Quick 1887 staat momenteel op de 16e plaats, en kan evenals ONS Sneek nog wel wat puntjes gebruiken.  Afgelopen weekend werd met 2-1 verloren van OJC Rosmalen. Volgend weekend krijgen de Groningers een herkansing tegen Brabanders, dit keer Dongen. Interessant zijn mogelijke ontwikkelingen, zoals: regionale indeling Derde Divisie en/of een aparte Divisie voor Beloften teams, maar zolang daar geen definitieve uitspraken over zijn, ontmoeten we elkaar in oefenwedstrijden.

Info Wikipedia:

GSV Be Quick 1887 (voluit: Groninger Sport Vereniging Be Quick 1887) is een op 10 april 1887 opgerichte omnisportvereniging, statutair gevestigd in de Groningen. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Esserberg (gelegen in buurgemeente Haren) in het eigen Stadion Esserberg gespeeld.

Thans telt de vereniging een tennis– en een voetbalafdeling. De tennisafdeling is in het 100-jarige jubileumjaar in 1987 opgericht. Tussen 1974 en 1984 vormde de in 1967 opgerichte Rugby Club Groningen de rugbyafdeling van Be Quick.

Het zondagstandaardelftal speelt in de Derde divisie (seizoen 2016/17). Het eerste zaterdagelftal komt uit in de Derde klasse van het district Noord (2017/18).

De grootste successen van Be Quick dateren van voor de Tweede Wereldoorlog, met als hoogtepunt het seizoen 1919/20 toen Be Quick landskampioen van Nederland werd.

De wedstrijd:

Hoofdtrainer Chris de Wagt zal samen met zijn assistent-trainer Marcel Frankena, een grote groep spelers weer speelminuten gunnen. De scherpte er in houden, zeker zoals we dat tegen Jong FC Volendam mochten ervaren; en de keerzijde was er tegen het beloften team van Jong Almere City FC. De oranje dekentjes mogen in veelvoud van stal komen, komende donderdagavond op het Zuidersportpark, want de opvolgers van Hans de Jong en Jan Pelleboer verwachten een stevige ‘-‘.

In de spelersgroep is het Fabian Stevens die voor beide verenigingen heeft gespeeld, dat geeft altijd wel weer een speciaal tintje.

Vanwege het karakter van de wedstrijd zal de twitter-redactie beperkt verslag doen: #onsbeq. Evenzo zal de web-redactie niet uitgebreid rapporteren. Mocht u zaken willen delen dan kan dat met de media-redactie via: mediaredactie@onssneek.nl

De aftrap op de oude toplaag is om 20:00 uur.

Delen