Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Om de rode lantaarn: ONS Sneek tegen svv Scheveningen

Om de rode lantaarn: ONS Sneek-svv Scheveningen

 Aanstaande zaterdag speelt ONS Sneek een uitermate belangrijke competitiewedstrijd. Tegenstander is svv Scheveningen. Een tegenstander die ONS Sneek misschien wel niet zo best ligt. Tenminste…….veel punten hebben de Snekers in de afgelopen jaren niet overgehouden aan de duels met de groen-witten. Een paar keer was men dichtbij. Maar de meeste duels eindigden in het voordeel van de Scheveningers. Het wordt dus hoog tijd om daarin verandering te brengen. Beide ploegen zullen daarbij ook evenveel last hebben van een door-de-weekse wedstrijd. Want beide speelden deze week een wedstrijd in de 1e ronde van de landelijke KNVB-beker. Beide clubs werden daarin ook uitgeschakeld. Maar beide weerden zich prima. En oogsten veel lof.

The day after………………..

Dus, zowel voor ONS Sneek als voor svv Scheveningen geldt: de wonden likken en opnieuw ervoor gaan. De beide ploegen die elkaar vanmiddag treffen op het Zuidersportpark speelden voor de KNVB-beker tegen gerenommeerde tegenstanders. ONS Sneek verloor na een mooie wedstrijd met goed voetbal van de Snekers met 1-3 van FC Twente. Svv Scheveningen verloor ook, maar dan van Ajax met 1-5. Het betekende voor beide ploegen een eervol afscheid van het bekertoernooi. Want ook svv Scheveningen speelde een goede wedstrijd. Saillant detail: vrijwel in dezelfde minuut scoorden beide ploegen een tegengoal tegen hun ‘grotere broer’. Curty Gonzales deed dat in de 63e minuut met een wereldgoal tegen FC Twente. Ras-Scheveninger Barry Rog deed dat tegen Ajax. Voor beide spelers een feit om te ‘bewaren’.

Het is de grote vraag, hoe beide ploegen in de afgelopen dagen zich hebben kunnen herstellen van het vele dat ze in de bekerwedstrijd hebben gegeven. En beide ploegen kunnen de punten wel gebruiken. ONS Sneek staat op de laatste plaats op de ranglijst. Afgelopen zaterdag lukte het net niet om een punt mee te nemen uit Hengelo vanuit de confrontatie met Jong FC Twente. Svv Scheveningen zag haar wedstrijd (thuis tegen ASWH) afgelast vanwege de overvloedige regenval. Degene die vanmiddag wint verschaft zich vooreerst weer een beetje lucht. En kan aan de ander de rode lantaarn laten.

Bij svv Scheveningen komen we een heleboel namen tegen die we in de afgelopen 4 seizoenen ook hebben mogen begroeten in Sneek. Een voorbeeld van ‘honkvastheid’ van veel Scheveningers is trainer John Blok. Hij is bezig aan zijn 14e seizoen bij ssv Scheveningen.Maar, waar velen bleven, vertrokken toch enkelen. Onder wie Angelmo Vyent. Hij ging naar Capelle. En dat heeft ONS Sneek 14 dagen geleden geweten. Hij was de onbetwiste uitblinker in de wedstrijd op veld 4. Nieuw zijn bij de Scheveningers o.m.verdediger Jari de Jong, die overkwam van RKAVV en Robert Steemers die eerder bij Quick Boys speelde. Maar nog steeds wordt het elftal gedragen door spelers als Mehmet Aldogan, Leroy Resodihardjo en Tim Peters.

Gelukkig kan de wedstrijd weer worden gespeeld op het hoofdveld. Hoewel het door de inzet van vele vrijwilligers de beide vorige thuiswedstrijden lukte om op ‘veld 4’ alles keurig in orde te hebben (petje af!), is het toch wat de sfeer rond de wedstrijd betreft mooi, dat we nu weer voor de tribune kunnen spelen. Een bezoekje aan de kantine is daardoor ook weer wat gemakkelijker. En net als woensdag staat de crew daar zaterdag rond en tijdens de wedstrijd weer helemaal voor ons klaar. Gezegd mag worden dat deze mensen (van de KantineCommissie) afgelopen woensdag ook een mega-prestatie hebben geleverd!

Een voorzichtige voorspelling: hopelijk een kleine overwinning.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter T.R.Winkel uit het Groningse Leermens. Hij zal worden geassisteerd door de heren R.van Marrewijk en J.M.M.Soeter. Er is wederom geen 4e official.

Graag tot zaterdagmiddag 15.00 uur op het Zuidersportpark in Sneek

door:                     Jan van der Veen

Delen