Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Omhoog kijken!!!

Omhoog kijken

Na de knappe overwinning afgelopen zaterdag bij asv De Dijk wacht ONS Sneek aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Altijd Sterker Worden Hendrik Ido Ambacht.

unnamed

Doorgaan van de wedstrijd: onzeker

Overigens is het op het moment van schrijven allerminst zeker, dat de wedstrijd kan doorgaan. Het hangt af van de ‘bak sneeuw’ en de hoeveelheid ijzel en regen in combinatie met de vorst die nog in de grond zit, of het kunstgras van het Zuidersportpark inderdaad bespeelbaar is. Zaterdagmorgen om 8.30 uur wordt er opnieuw gekeurd en valt de beslissing, of de gasten uit Zuid-Holland in de bus naar Friesland kunnen stappen of niet.

DSC_0085

In Schellingwoude tegen asv De Dijk

In the winning mood…

Maar, wanneer er om 15.00 uur wél gefloten wordt door scheidsrechter De Winter (!!!) uit Blaricum voor het beginsignaal, dan start ONS Sneek in the winning mood. Het was tot ver in Schellingwoude en daarbuiten afgelopen zaterdagavond tegen zevenen te horen hóe blij de Snekers waren met de 0-2 zege op asv De Dijk. Het betekende weer wat meer afstand van de laatste plaatsen, en weer naar boven kijken! En dat mag ONS Sneek zeker doen. De wedstrijd tegen asv De Dijk was dan wel niet de beste wedstrijd van het seizoen, boeiend was hij wel. Zo af en toe werd er ook heel aardig gevoetbald. En wat misschien nog wel het allerbelangrijkste was: er werd gescoord! En dat geeft de ploeg het vertrouwen, dat het zeker doelpunten kán maken. Niet, dat we daaraan twijfelden. Maar soms sluipt er toch wel eens een beetje…………….

ASWH: met wisselend succes

ASWH weet als geen ander, hoe asv De Dijk je kan verrassen. Op 1 december togen de Schellingwouders naar Hendrik Ido Ambacht. Om met een 1-4 overwinning naar Amsterdam terug te reizen. Het geeft meteen ook aan, dat ASWH dit seizoen wisselvallig presteert. Want een week later werd in Lisse de lastige uitwedstrijd tegen de plaatselijke ‘FC’ op 2-2 afgesloten. Om weer een week later in eigen huis op het eigen sportpark Schildkamp tegen ODIN’59 opnieuw te verliezen. Maar ONS Sneek is gewaarschuwd. Want afgelopen zaterdag dreigde Jong FC Groningen de Ambachters op een nieuwe nederlaag te trakteren. Maar ASWH kwam na een 0-2 achterstand zeer sterk terug. En het scheelde maar weinig, of de volle drie punten waren in Hendrik Ido Ambacht gebleven. Nu werd het 2-2. Maar dat is nog altijd een resultaat dat er mag zijn.

In elkaars buurt op de ranglijst

Al met al leidt dat ertoe, dat ASWH en ONS Sneek heel dicht bij elkaar op de ranglijst vertoeven. De Ambachters staan 11e met 23 punten uit 18 wedstrijden. ONS Sneek heeft 1 punt minder. Maar het doelsaldo van de Snekers is ietsje gunstiger, al gaat het daarbij maar om 1 doelpunt.

download

De historie

De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht, opgericht in 1929, heeft een rijke historie in het zaterdagvoetbal. Het was een keer landskampioen bij de zaterdagamateurs en een keer Algemeen Amateurkampioen en het won 2 maal de Amateurbeker KNVB. Een poosje was ASWH er niet bij op het hoogste niveau, maar twee jaar geleden promoveerde de club naar de Derde Divisie. Het eerste jaar was zeer succesvol: ASWH werd uiteindelijk 4e. Het afgelopen seizoen was wat minder. Een 11e plaats met 47 punten uit 34 wedstrijden. ASWH is voor ONS Sneek altijd een moeilijke tegenstander gebleken. Met name in Hendrik-Ido-Ambacht. Twee van de drie duels in het Zuidhollandse gingen de afgelopen jaren met 4-1 verloren. Thuis doet ONS Sneek het wat beter tegen de Ambachters. Twee seizoenen geleden werd het in Sneek 0-0; en op 7 april van dit jaar won ONS Sneek met  3-1. Maar………….resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

DSCF2229a

Spelmoment uit de wedstrijd ASWH-ONS Sneek op 25 augustus 2018

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er bij ASWH een paar veranderingen. Spits Peter de Lange vertrok naar Spijkenisse, de andere spits, Kyle Doesburg, keerde terug naar hsv Hoek. Jerry Tieleman, die nog al eens scoorde tegen ONS Sneek, en tenminste altijd gevaarlijk was tegen de Snekers ging naar SC Feijenoord. Het hart van de ploeg is echter nog steeds hetzelfde, met Stef Doedée op doel. Met Stanley Husen, David Almeida en Gilmaro van der Werp in de verdediging. Met aanjager en aanvoerder Jesper van den Bosch op het middenveld, samen met Lars Bosscha en Mels van Driel. Naast Ismail Yildirim spelen nu in de voorhoede de snelle Lester Pires, gekomen van Alexandria’66, en Bilal El Amrani (uit de amateurs van Ajax). Met name Pires liet van zich spreken in de eerste wedstrijd van de huidige competitie, toen hij het ONS Sneek erg lastig maakte. ONS Sneek verloor in Hendrik Ido Ambacht, eind augustus, met 0-1.

Prognose

Het is opnieuw moeilijk om een prognose te geven van de uitslag. De vorm van de dag is belangrijk. Maar de invloed van het weer en het veld moet ook niet worden onderschat. Bovendien: kunnen twee ploegen die op papier zo weinig van elkaar verschillen in kracht beschikken over hun vaste kern? Allemaal factoren die meespelen bij de bepaling van het eindresultaat. Wat we wél kunnen zeggen, dat is: dat met volle inzet gestreden moet worden. Want tegen ASWH zijn de punten bij voorbaat níet binnen. Maar, wanneer met dezelfde inzet als zaterdag wordt gestreden, dan moet het goed komen. En kijken we ná zaterdag nog steeds omhoog!

Jan van der Veen

HOLLANDER SCHILDERWERKEN PUPIL VAN DE WEEK IS:

Arlon Noah Hoekstra

ARLON NOAH HOEKSTRA

 

Delen