Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Onbekend DFS uit Opheusden opponent in de beker

Redelijk onbekend sv DFS  opponent in de beker

Aanstaande woensdagavond om 18.00 uur is ONS Sneek te gast op sportpark ’t Heerenland in Opheusden voor de wedstrijd in de 2e voorronde van de strijd om de KNVB-beker. Beide ploegen lootten vrij voor de 1e voorronde. De winnaar gaat aanstaande zaterdag ‘in de koker’ voor de loting van de eerste echte bekerronde, waaraan ook betaalde clubs deelnemen.Er staat dus wel het één en ander op het spel.

ONS Sneek start misschien op papier als favoriet, omdat het een klas hoger speelt dan de ploeg uit de Betuwe. Maar de resultaten in de oefenperiode zijn van dien aard, dat we geen pijl kunnen trekken op de kracht van de Snekers op dit moment. Naast een voortreffelijke ‘uit’-zege op stadgenoot SWZ Boso Sneek (0-3) vielen in de laatste beide oefenwedstrijden twee nederlagen te noteren (Jong SC Cambuur won van ONS Sneek met 4-0, en sv URK deed dat afgelopen zaterdag met 3-0 op Urk).

ONS Sneek zal het zeker moeten stellen zonder doelman Barry Ditewig en verdediger Gustavo van de Veen. Zij zijn (ook de komende wedstrijden) geschorst (een schorsing die meekomt uit het vorig seizoen). En uiteraard is ook Yume Ramos niet van de partij. De oefenwedstrijden gaven wel enigszins een beeld in welke richting Chris de Wagt denkt voor wat betreft de opstelling. Maar pas woensdagavond om zes uur zal duidelijk zijn, welke 11 het in eerste instantie gaan doen.

Tegenstander sv DFS kende een voorspoedige oefenperiode. En het zal dus, gesterkt door de goede resultaten, met het nodige zelfvertrouwen aan de tweestrijd beginnen. Sv DFS  staat voor: Door Fusie Sterk. En is opgericht op 1 oktober 2001 als omnisportvereninging (de vereniging kent ook nog een gymnastiek-tak). Twee verenigingen gingen vanaf dat moment samen verder: ASV Sparta’57 en vv Opheusden. Het eerste elftal bereikte in 2014 het op één na hoogste niveau in het zaterdagvoetbal (de Hoofdklasse), degradeerde vervolgens weer naar de Eerste Klasse, maar in 2016 keerde de ploeg terug op het niveau van twee jaar daarvoor. Sv DFS speelt zijn wedstrijden op het sportpark ’t Heerenland in Opheusden. Alwaar SWZ Boso Sneek ook al eens te gast was in de bekerstrijd.

Elke ploeg is trots op zijn ‘bekende zonen’. Ook DFS heeft die. Of liever: Sparta’57 had die. In de eerste plaats noemen we Arie van Lent, voor de ouderen onder ons: speler in de Duitse Bundesliga, en later trainer. En ook Navarone Foor, oud speler van NEC, en tegenwoordig actief bij profclub Vitesse komt uit de gelederen van de ploeg uit Opheusden.

We zijn benieuwd, hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. En wie zich over enkele weken gastheer mag noemen van (mogelijk) een ploeg uit Tweede-, Eerste- of Eredivisie

 

door:     Jan van der Veen

Delen