Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek 1: op bezoek op Nieuw Zuid

Op bezoek op Nieuw-Zuid

Voor aanstaande zaterdag staat voor ONS Sneek op het programma: de uitwedstrijd tegen Quick Boys uit Katwijk. Een interessante, maar ook ‘dreeche’ confrontatie met de huidige nummer 3 van de Derde Divisie za. Quick Boys kwam op die plek terecht door afgelopen zaterdag zelf te winnen van ACV; terwijl de naaste concurrent voor die positie, Jong FC Groningen, punten verspeelde in Sneek tegen, uitgerekend, ONS Sneek.

Wanneer we even terug gaan in de tijd naar 21 oktober 2017 dan weten we, dat Quick Boys juist op die zaterdag een heel goede wedstrijd speelde in Sneek tegen ONS. De oranjehemden werden naar een duidelijke nederlaag gespeeld (1-4). Maar dat wil niet zeggen, dat ONS Sneek daarom aanstaande zaterdag kansloos is. De Snekers bewijzen geregeld tegen tegenstanders die in de bovenste helft van de ranglijst bivakkeren, dat ze niet voor niets bezig zijn aan hun vijfde seizoen op dit niveau.

Quick Boys speelde zaterdag in Assen tegen ACV een goede wedstrijd. De overwinning was, getuige het wedstrijdverslag, verdiend. Maar de 4-2-zege kwam pas in de laatste fase van de wedstrijd  tot stand, omdat thuisclub ACV tweemaal eerder in het duel vanuit kansloos geachte positie toch weer terug in de wedstrijd kwam. Veel zal zaterdag afhangen van het feit, of ONS Sneek het gevaar van de voorhoede van Quick Boys weet te bedwingen. Daarin speelt Yordi Teijsse een sleutelrol. Samen met Spakenburg-spits Kees Tol voert hij de topscorerslijst van de Derde Divisie aan. Beiden wisten dit seizoen al 15 keer het net te vinden.

ONS Sneek speelde zaterdag een redelijk goede wedstrijd. Vóór rust was het tegenstander Jong FC Groningen, dat de bovenliggende partij was. In de tweede helft trok ONS Sneek steeds meer de wedstrijd naar zich toe. De 1-1-eindstand gaf derhalve de verhoudingen in het veld goed weer.

Dinsdagavond speelde ONS Sneek een oefenwedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys. Het werd een 2-1-nederlaag, waarbij oud-ONS Boso Sneek-speler Aron Strengholt tekende voor één van beide treffers van Flevo Boys. Maar de waarde van een oefenwedstrijd ligt meer in de dingen die de trainer wil uitproberen dan in de uitslag, zodat we aan het 2-1-verlies niet al te veel conclusies moeten verbinden.

Waar Quick Boys in de loop van dit seizoen trainer Jan Zoutman zag vertrekken en in de plaats van hem Gert Aandewiel zaterdag op de bank zit, is Chris de Wagt nog altijd de trainer van ONS Sneek. Evenwel ook aan de verbintenis tussen hem en ONS Sneek komt een eind. Trainer en club gaven begin deze week aan na dit seizoen ieder een nieuwe weg in te slaan. ONS Sneek zal derhalve op zoek moeten naar een vervanger voor de man die in de loop van de afgelopen jaren als speler en trainer een echte clubman bij ONS Sneek is geworden.

Hoe het zaterdag op het mooie sportpark Nieuw Zuid in de duinen van Katwijk zal gaan weten we niet. We hopen in ieder geval op een goede en spannende wedstrijd. En het zou schitterend zijn, wanneer ONS Sneek aan deze wedstrijd tenminste een punt zou weten over te houden.

Zaterdagmiddag tegen vijf uur weten we meer!

door:     Jan van der Veen

Delen