ONS Sneek 1 veilig!

ONS Sneek-VVOG:                        7-0    (4-0)

download

ONS Sneek speelt ook volgend seizoen in de 3e divisie. De Snekers speelden zich met nog vier competitieronden te gaan veilig. Met maar liefst 7-0 werd VVOG verslagen. En door de overwinning van Eemdijk bij SJC zijn de oranjehemden ook gevrijwaard van het spelen van p/d-wedstrijden. Maar de overwinning kwam minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag doet vermoeden. De eerste 20 minuten van deze aantrekkelijke wedstrijd waren de Harderwijkers minstens even gevaarlijk als de Snekers. Maar deze keer was het ONS Sneek, dat de tegenstander een lesje in effectiviteit gaf. Een overtreding, al in de 4e minuut, tegen Genridge Prijor leverde de thuisclub een strafschop op, die door Michael Lanting werd verzilverd, waarmee het bal werd geopend. Opvallend was, dat verdediger Serge Fatima twee maal scoorde. Over totaal-voetbal gesproken………….

DSC_9654

De overtreding tegen Genridge Prijor die ONS Sneek al na 4 minuten een penalty opleverde (foto Rob Bosma)

door:                    Jan van der Veen

Hoe vreemd het ook klinkt: maar, ondanks de 7-0 overwinning had het spel van ONS Sneek beter gekund. Dat was met name af te lezen aan de eerste 20 minuten. In die periode kon de thuisclub maar moeilijk grip krijgen op het spel van de tegenstander. Met name de snelle Pernelly Biya stichtte voortdurend gevaar aan de rechter zijde (vanuit VVOG gezien). Het was te danken aan het feit, dat keeper Barry Ditewig in vorm was, en dat het vizier bij de voorwaartsen van VOOG niet echt op scherp stond, dat ONS Sneek in de race bleef.

AZ1A9784

(foto Jan Roelof Middeldorp)

En de ploeg hád natuurlijk het voordeel van de voorsprong. Immers, in de 4e minuut werd Genridge Prijor heel goed aangespeeld. Zó goed, dat hij vrij voor keeper Wouter Polhoud verscheen. Aanvoerder Tim Muller probeerde hem uit evenwicht te brengen. Zijn overtreding kon er bij arbiter Ter Brake niet op door. De toegekende strafschop werd door Michael Lanting verzilverd. Maar VVOG kwam sterk terug en creëerde zich een paar mooie kansen. Met name via de snelle Pernelly Biya op de rechter vleugel.

Maar plotseling was daar die splijtende dieptepass van Martijn Barto, die Genridge Prijor bereikte, die tegendraads keeper Wouter Polhoud klopte: 2-0, na 32 minuten. Nog geen 2 minuten later stak Frits Dantuma het halve veld over, passte op Yumé Ramos, die, niet zelfzuchtig, Martijn Barto in staat stelde om 3-0 te maken. En nog eens 6 minuten later gaf Michael Lanting de bal prachtig diep op Yumé Ramos, die in enen verwoestend uithaalde en ONS Sneek op 4-0 bracht. Op slag van rust deed VVOG nog iets terug. Opnieuw brak Pernelly Biya op rechts door. Na zijn inzet ontstond er op de doellijn van ONS Sneek een scrimmage, waarbij de bal tweemaal bijna het doel dreigde in te gaan. Maar het leer wilde er voor VVOG maar niet in!

AZ1A9670

AZ1A9697

(foto’s Jan Roelof Middeldorp)

Onder controle

VVOG begon de tweede helft met een flinke portie agressie. Maar kansen leverde dat niet op. In tegendeel! ONS Sneek ging rustig door met scoren. In de 57e minuut mocht Nick Kuipers op rechts een corner nemen. Hij plaatste die loepzuiver op het hoofd van Serge Fatima die secuur koppend de hele VVOG-verdediging passeerde: 5-0. Het zou overigens toch de middag van Fatima worden. Want er kwam ook nog een tweede doelpunt van zijn kant. Een vrije trap van Nick Kuipers van zeker 40 meter, in de 72e minuut, ketste af tegen de paal. Ditmaal met de voet promoveerde Serge Fatima in de rebound de inzet alsnog tot doelpunt: 6-0.

fullsizeoutput_1e4d

Sege Fatima scoort 6-0 (foto Jan Roelof Middeldorp)

Nog een strafschop

Toen invaller Jelle Jan de Graaf in de 88e minuut door Michael Lanting op avontuur werd gestuurd, kon één van de VVOG-verdedigers hem alleen maar stuiten door met hem een duel aan te gaan op de punt van het strafschopgebied. Jelle ging onderuit. En scheidsrechter Ter Brake oordeelde: opnieuw strafschop! Jelle verzilverde hem zelf. Daarmee loochenstraffend, dat een speler tegen wie de overtreding is begaan nooit een strafschop (zelf) moet nemen.

Het einde van een middag die moeilijker was, met name vóór rust, dan de eindstand doet vermoeden. Waarin VVOG met name vóór rust goed partij gaf. Maar….de uitslag is té duidelijk om te verbloemen, dat ONS Sneek in een rechtstreeks duel orde op zaken stelde. En daardoor nu, vier rondes voor het einde van de competitie, zich veilig mag weten en vrijuit kan gaan spelen. Misschien levert dat nog een paar mooie wedstrijden op!

20190420_164752

De eerste keer, dat het nieuwe scorebord wordt gebruikt  (foto Harmke vd Veen)

Scoreverloop

1. Michael Lanting (pen) 1-0, 32. Genridge Prijor  2-0, 34. Martijn Barto  3-0,  40. Yumé Ramos  4-0, 57. Serge Fatima  5-0,  72. Serge Fatima  6-0, 88. Jelle Jan de Graaf  (pen)  7-0

Schr.:                    F.E.ter Brake

Ass. schr.:           M.Dreise & J.Hindriks

Kaarten:              (38) Kevin Meijer  (ONS Sneek)