Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek blijft kweekvijver voor talenten

Vrouwen- en meisjesvoetbal wordt steeds populairder daar de prestaties van de Oranjeleeuwinnen goed zijn. Bij ONS Sneek zijn er twee talentvolle meiden die behoren tot de selectie van ONS Jo15-1. Keepster Dionne van der Wal speelt haar wedstrijden bij ONS Jo17-2 maar traint bij de J-o15 selectie. Na dit seizoen zal ze in de nieuwe Mo16 van sc Heerenveen actief zijn. De gedreven keepster streeft het hoogste na en denkt hierbij een mooie stap te gaan maken. Als vereniging zijn wij trots op het feit dat ze de stap naar een BVO maakt.

Logo sc Heerenveen

Fenna Meijer is de tweede meid uit de Onder 15 jeugdselectie. Fenna speelt voornamelijk op de backpositie aan de linkerkant bij ONS, maar traint en speelt inmiddels structureel bij de meiden van Oranje onder vijftien. Komende woensdag, op 18 april, speelt ze haar eerste interland met Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Fenna heeft daarnaast ook een uitnodiging gekregen om naar sc Heerenveen te gaan.

Duitsland-Speelstersonder15

 

Bij onder 14 en onder 15 van de KNVB Noord zijn ook spelers van ONS Sneek te bewonderen. Zij spelen vaak tegen andere regio’s of oefenen tegen BVO’s uit het noorden. Lars van der Brug, Michiel Pijnenborg en Rutger Portena vertonen hun kunsten in het team van KNVB Noord.

 

KNVB logo

Michiel heeft daarnaast nog een uitnodiging ontvangen om in de jeugdopleiding van SC Cambuur te gaan spelen. Een prachtige ontwikkeling. Vorig seizoen speelde hij bij RVC (Renado VVI Combinatie) en heeft zich via ONS in de kijker gespeeld. Dat past goed in de visie van de vereniging, het opleiden van goede voetballers in de regio Súdwest-Fryslân.

Erald Krasniqi speelt ook komend seizoen bij SC Cambuur. Het talent speelt zijn wedstrijden dit seizoen bij Jo15 maar had ook nog in Jo13 mogen spelen qua leeftijd. Als vereniging zijn wij trots dat we spelers opleiden voor Betaald Voetbal Organisaties.

Cambuur

Wij zijn als ONS Sneek blij dat we een bijdrage leveren aan de voetbalpiramide en hopen dat Michiel, Erald en Dionne het naar hun zin gaan krijgen bij sc Cambuur en sc Heerenveen. Ook wensen we Fenna veel succes bij haar wedstrijden in het Nederlands Elftal.

 

Delen