Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

(sv Epe): ONS Sneek 1 – FC Breukelen 1: 5-0

Uiteraard gaat het bij een trainingskamp en een oefenwedstrijd om het resultaat. Nu is dit niet zozeer de uitslag als resultaat van de wedstrijd, maar hoe vormen we het team buiten en binnen het veld. Het Technisch Hart, Chris de Wagt en Hans Schrijver, hadden een zeer tevreden blik na afloop van de met 5-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Breukelen.

Webredactie ONS Sneek

Uit alle hoeken waren de diverse volgers en fans weer gekomen. Alsof het voor de fans ook weer oefenen was. Het toeval wil dat uit het Oosten, Noorden, Westen en Zuiden, de locatie Epe exact 1 uur reistijd was. Vanuit Chris en Hans was gekozen voor het oefenen met blokken spelers. Een fenomeen wat bij ijshockey niet onbekend is in de vorm van met linies spelen, of beter: oefenen. Een vorm die gezien de einduitslag niet onverdienstelijk uit zou pakken, al moet gezegd worden dat FC Breukelen zeker niet het niveau is wat we in de Derde Divisie tegenkomen.

Basis:

Barry Ditewig, Lars Dommerholt, Klaas de Vries, Serge Fatima, Chris Wijnja, Tim Oosterbaan, Michael Lanting, Tom Arissen, Fabian Stevens, Genridge Prijor en Ale de Boer als aanvoerder in de spits.

Jantje Dommerholt was niet inzetbaar i.v.m. rugklachten, verder langs de lijn nog een aantal spelers op de weg terug, zoals Frits Dantuma, Renco van Eeken en Yumé Ramos. De jarige Curty Gonzales, onze huidige topscorer, had als verjaardagslocatie gekozen voor het warme Curaçao. Rein Weremeus Buning kon helaas wegens ziekte niet mee naar het trainingskamp in Epe.

20180106_154723

Opvallend de fris en fruitige start van de Oranjehemden (deze middag in het blauw), dit met de wetenschap dat de staf toch een stevig aantal uurtjes vrijdagavond en zaterdagochtend in de teambuilding had gestoken. De ochtend fietstocht door de zuurstofrijke bossen rond Epe had de mannen goedgedaan. De openingsfase was dan ook voor ONS Sneek. De voorwaartse linie met Prijor, de Boer en Stevens stond direct scherp voor aanvoer vanuit de middenlinie. Het was Fabian Stevens die de score opende. Helaas dacht de clubgrensrechter van FC Breukelen aan een offside situatie, dus was de door Trainingskampen.nl aangewezen scheidsrechter genoodzaakt de eerste goal af te keuren. Een doelpunt dat bij de Sneker aanhang al genoteerd was. Niet veel later bleek de clubgrensrechter nog een aantal situaties niet geheel objectief te beoordelen. Dat was reden voor een tweetal Sneker dames om met hun charmes achter de clubgrens te gaan staan, waarop de grens vervolgens niet meer ‘in de fout ging’. Bijzonder was de her-kennismaking met het fenomeen clubgrensrechter, was zeker weer even wennen. Daar waar we vroeger mannen als Gerrit Schuil, Harry Wagenaar en Eep Westerhof als zuivere grenzen hadden; kregen we bij de ‘overkant’ altijd te maken met vakgenoten met een wat minder vaste hand. Later meer daarover.

DS3XUoPW0AETMXU Jelle de Graaf legt aan voor de krul rechts in de hoek (foto: Webredactie).

Het balbezit was duidelijk voor de Snekers deze wedstrijd. Pogingen in de openingsfase op doel, van Prijor en Stevens, hadden geen resultaat. Inzet van een volgende linie met Achuna, Amels en Musliu bracht de volgende scherpte. Het was aanvoerder Ale de Boer die de score opende met een zeer mooi doelpunt (1-0, 37). Niet veel later was het weer Ale die scoorde, nu na assist van onze assistenkampioen Michael Lanting (2-0, 39). Tevens ruststand.

In de tweede helft wederom een nieuwe linie met Volken Huisman, Kevin Meijer, Jelle de Graaf en Gustavo van der Veen. Arton Musliu was deze helft de man met de aanvoerdersband. Meest opmerkelijke was nog dat ook de grensvlag van hand naar hand ging. Daar waar Kevin Meijer de eerste helft de buitenspelposities mocht bepalen, waren dat in de tweede helft Ditewig en Prijor. Dit met steun van de aanwezigen langs de lijn.

IMG-20180106-WA0005 Een dubbelrol voor Barry Ditewig, vlaggen en keepen (foto: K. Uil).

DS3a3N-XcAomp21 Genridge altijd met big smile in positie (foto: Y. Ramos).

Helaas telt deze oefenwedstrijd niet mee voor de 5 wedstrijden schorsing van Jelle de Graaf, Jelle speelde er niet minder om. Wist in de 75ste minuut met een fraai gekrulde goal de stand naar 3-0 te brengen. Heerlijk moment was nog een swingende poeier van Kevin Meijer, die maar net voorlangs de kruising vloog. Hij kreeg daarmee fors applaus van de aanwezigen langs de lijn. In de tweede helft wellicht de superjongste lichting van ONS Sneek die ooit in het veld stond bij het Eerste. Met speels gemak werd de wedstrijd gespeeld. Het waren Amels en Musliu die de stand (tweemaal in onderling samenspel) de stand naar 4-0 (81.) en 5-0 (86.) wisten te brengen, tevens eindstand. De clubgrensrechter van FC Breukelen vlagde nog wel, maar die had zijn kansen gehad. Eindstand: 5-0.

Een geslaagde oefening, waarin de linies getest zijn, en een geslaagd trainingskamp waarin de onderlinge banden weer eens goed zijn aangehaald.

  1. Ale de Boer                       37.
  2. Ale de Boer                       39.
  3. Jelle de Graaf                   75.
  4. Patrick Amels                    81.
  5. Arton Musliu                     86.

Geen gele kaarten en rode kaarten waargenomen.

Delen