Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS SNEEK hervat de competitie tegen Jong FC Groningen

ONS SNEEK ONTVANGT JONG  FC  GRONINGEN

Aanstaande zaterdag hervatten de ploegen in de Derde Divisie alweer de competitie na een korte winterstop. Dat is eerder dan hun collega’s in bijvoorbeeld de Ere Divisie. Daar staat tegenover, dat er in de Derde Divisie (in tegenstelling tot de hoogste afdeling van het Betaalde Voetbal) in de komende weken geen volledig programma op een door-de-weekse avond staat gepland. Alleen een eventuele inhaalwedstrijd vindt daar nog wel eens zijn plekje.

ONS Sneek begint 2018 met een thuiswedstrijd. Tegenstander is Jong FC Groningen, oftewel (zoals de club het zelf verwoord) FC Groningen-onder 23 jaar. Thuishaven van de club is het sportpark Corpus Den Hoorn (meteen rechts bij binnenkomst over de A7 in Groningen). Het is voor de ‘youngsters’ van de groen-witten het tweede seizoen in de Derde Divisie. Vorig seizoen reikte Jong FC Groningen tot de 8e plaats met 45 punten uit 34 wedstrijden. ONS Boso Sneek speelde toen twee aantrekkelijke wedstrijden tegen de Groningers. Op Corpus Den Hoorn werd het in de ijzige kou op 3 december 2016 2-1 voor de Snekers. Op 6 mei 2017 nam Jong FC Groningen revanche op het Zuidersportpark door in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-3 te winnen.

Vaste waarde bij Jong FC Groningen is trainer Alfons Arts. De 52-jarige oefenmeester, die eerder o.a. SC Cambuur onder zijn hoede had, trad als trainer aan vóór de aanvang van het seizoen 2015-2016. Hoewel heel lang promotie naar de Jupiler League in het zicht was, werd het uiteindelijk na een dramatisch slot van de competitie de Derde Divisie. Tegenover het voetbalblad ELF verklaarde Arts, dat achteraf gezien dit niveau  de ideale weerstand voor zijn nog jonge selectie opleverde.

Jong FC Groningen komt met een heel ander team naar Sneek dan op 6 mei 2017 op het kunstgras van het Zuidersportpark stond. Een rij van spelers vertrok naar een andere club. Harkemase Boys lijfde onder anderen Jim de Leeuw en Pier Veldman in. Nick Borgman ging naar Hoogeveen en Yassine Zakir vond onderdak bij SC Cambuur. Glenn Bijl en Keziah Veendorp verdedigen tegenwoordig de kleuren van FC Emmen.

Nieuw bij de Groningers is  doelman Pelle Boevink (hij kwam van FC Twente); Joël Donald (met zijn 21 jaar alweer één van de ouderen in het team) kwam van Telstar; en de18-jarige Lars Kramer kwam over van NEC.

Momenteel bezet de ploeg de 3e plaats na recente overwinningen tegen Scheveningen, Jong FC Twente en Jong FC Volendam. Joël Donald (6 dp) en Michel Breij (5 dp) zijn tot nu toe het schotvaardigst gebleken. Een aantal van de spelers uit de selectie van Jong FC Groningen zal er zaterdagmiddag echter niet bij zijn. Een vijftal is toegevoegd aan de selectie van de ‘grote broer’ die in de Spaanse zon een oefenperiode afwerkt. Maar de selectie van trainer Alfons Arts is breed en kwalitatief liggen de spelers zo dicht bij elkaar, dat er zeker een representatief elftal in het veld zal staan. Een tegenstander om rekening mee te houden.

ONS Sneek vertoefde afgelopen weekend op de Veluwe nabij het lommerrijke Epe. Goed voor het bouwen aan de teamgeest! In het programma was opgenomen een wedstrijd tegen 1e klasser FC Breukelen. ONS Sneek zegevierde met 5-0 in een wedstrijd, waarin de Snekers veel sterker waren dan hun tegenstander. Dat was eigenlijk ook dinsdagavond het geval in Leeuwarden (met name vóór rust). Tegen het Blauw Wit’34 van trainer Bert Hollander werd echter met 2-1 verloren. Dat gebeurde met name, omdat de Leeuwarders de counters effectief wisten te benutten. Floris Boonstra scoorde voor de bewoners van het sportpark Wiarda tweemaal, Gendridge Prijor maakte de tegentreffer. De uitslagen van deze wedstrijden zijn overigens geen graadmeter voor de kracht van ONS Sneek op dit moment. Chris de Wagt en Hans Schrijver grepen de oefenwedstrijden aan om wat dingen uit te proberen.

Na de nederlaag in de competitie tegen DVS’33 Ermelo (halverwege december) zouden één of meer punten tegen Jong FC Groningen zeer welkom zijn. En dat is niet onmogelijk. Al zal er van meetaf aan om de bal gestreden moeten worden en mag de tegenstander niet worden onderschat. Die kans is echter minimaal, omdat de 3e positie op de ranglijst de Groningers maakt tot een tegenstander die automatisch al motiveert.

door:        JanvdVeen

 

Delen