ONS Sneek komt weer doelpunt tekort voor verdiend punt tegen Jong Almere City FC

ONS Sneek komt weer doelpunt tekort voor verdiend punt

door:                    Jan van der Veen

Evenals vorige week in het duel met Harkemase Boys kwam ONS Sneek een week later op het eigen Zuidersportpark tegen Jong Almere City FC een doelpunt tekort om verdiende puntenwinst te incasseren. Weer was het veldspel best aanvaardbaar, domineerde de thuisclub grote delen van de wedstrijd, en werd er gescoord. Maar dat laatste: nét iets te weinig om Jong Almere City FC te verslaan.

DSC_2854

(foto RB)

ONS Sneek nam na een kwartier de leiding, toen Ruendel Martina een aanval over veel schijven succesvol afrondde. Maar door doelpunten in de 26e en 30e minuut maakte Samuël Brobbey, dat zijn ploeg toch met een 1-2 – voorsprong de rust kon ingaan. Het tweede doelpunt was een schoonheid. Aan het eerste lag treuzelen in de ONS Sneek-defensie ten grondslag.

DSC_8854

(foto MJvdV)

In de tweede helft voerde ONS Sneek de druk nog op. En in de 54e minuut schoot Genridge Prijor hard op doel. De bal werd uitermate fraai uit het doel ‘gezweefd’, alleen niet door de keeper, maar door verdediger Joedrick Pupe. Het leverde hem een rode kaart op, en ONS Sneek een strafschop. Genridge schoot de bal echter veel te zacht in, waardoor hij een gemakkelijke prooi werd voor de boomlange doelman Stijn Keller. Negen minuten later ging de ONS Sneek-verdediging opnieuw in de fout en kreeg Joshua Zimmerman vrije doortocht om er 1-3 van te maken. ONS Sneek gaf echter niet op. En in de laatste minuut van de officiële speeltijd gleed keeper Stijn Keller Genridge Prijor onderuit, en wees scheidsrechter Marco Oosting opnieuw naar de penaltystip.

DSC_3035

(foto RB)

Tyson dos Santos maakte geen fout: 2-3. Het had zelfs nog 3-3 kunnen worden, maar ONS Sneek miste de precisie om de geboden kans te verzilveren. Ook Jong Almere City FC had in de toegevoegde tijd nog kunnen scoren. Het bleef echter 2-3. Daarmee kreeg ONS Sneek te weinig. Maar ja, dat zeggen we al enkele weken.

Tien tegen elf

Niet altijd is het een voordeel om met 11 tegen 10 spelers te spelen. Dat ondervond ONS Sneek in dit duel. Waar het de Snekers voordeel had moeten opleveren, toen Joedrick Pupe met een magistrale zweefduik de bal uit het doel hield op een schot van Genridge Prijor, en vervolgens met een rode kaart (vanwege deze redding) de kleedkamer moest opzoeken, wist ONS Sneek zich eigenlijk niet echt raad met de nieuw onstane situatie. Dat had ook te maken met het spelletje, dat Jong Almere City speelde. Er staan in de ploeg een paar uitermate snelle jongens, onder andere Samuël Brobbey en Joshua Zimmerman, en ze worden aangestuurd door een begaafd strateeg in de persoon van Kenneth Aninkora. Jong Almere City houdt niet constant veel mensen voorin, maar schakelt snel van verdediging naar aanval en komt dan geregeld met 4 of 5 man tegelijk naar voren. Wanneer je daar niet mee rekent als verdedigende partij, heeft de aanvallende partij toch steeds een meerderheid, ondanks dat JIJ in het totaal juist over meer spelers kunt beschikken. Zo zocht ONS Sneek na het wegzenden van Pupe nog nadrukkelijker de aanval. Maar kreeg het het deksel op de neus, toen in de verdediging een 1-op-1-duel verloren ging en de snelle Joshua Zimmerman de 1-3 liet aantekenen.

DSC_9089

Boeiend begin

Maar…………ONS Sneek had al eerder zaken kunnen doen. In de 3e minuut bijvoorbeeld. Jong Almere City dreef het rondspelen van de bal zover door, dat één van de middenvelders de bal probeerde terug te spelen op één van de eigen verdedigers, maar in plaats daarvan Genridge Prijor lanceerde.

DSC_2708

(Foto RB)

Genridge had een goede kans om te scoren, maar vond toch keeper Stijn Keller op zijn weg. Ruendel Martina kreeg nog een kans in de rebound, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 15e minuut was het echter raak! Genridge Prijor zette op rechts een aanval op, passte ‘over de hele’ op Han van Dijk, die legde af op Jelle de Graaf, die vervolgens Oege Sietse van Lingen de diepte instuurde. Zijn voorzet van links werd door Ruendel Martina op de doellijn verzilverd: 1-0.

DSC_8959

(Foto MJvdV)

Jong Almere City wakker geschud

Jong Almere City schrok wakker. En nam terstond de wedstrijd over. In die fase was met name opvallend, dat Kenneth Aninkora zijn medespelers zo gemakkelijk liet voetballen, dat er voor de gasten een aantal kansen ontstonden. Matig uitverdedigen deed de bal belanden bij Samuël Brobbey, die de ONS Sneek-verdediging liet staan, alsof ze er niet stond. En vanaf de achter achterlijn scoorde hij in de korte hoek: 1-1. Een magistrale voetbeweging van Aninkora zette vervolgens 5 minuten later opnieuw Brobbey vrij. En ook nu had Justin van der Dam in het ONS Sneek-doel niets in te brengen: 1-2. Het resterende kwartier was veel minder spannend. Het leek wel, alsof beide ploegen het vuur voor de tweede helft wilden bewaren. Schoten van Oege Sietse van Lingen en Nick Burger gingen nét over. Terwijl Victor van der Linde namens de gasten de lat beproefde, en Jelle Goselink in vrije positie over kopte.

Tweede helft voor ONS Sneek

De tweede helft startte veelbelovend voor de thuisclub. Vijf minuten na de thee stuurde Nick Kuipers Genridge Prijor de ruimte in. Maar ook nú vond Genridge keeper Stijn Keller op zijn weg. Vijf minuten daarna leek er ook voor Keller geen houden meer aan, toen Genridge Prijor een verwoestend schot losliet, maar Joedrick Pupe zijn doelman te hulp schoot. Met het boven beschreven gevolg. Genridge wilde zelf de penalty nemen, maar schoot de bal te zacht in, zodat Keller slechts de bal behoefde te omarmen om meer onheil voor zijn team te voorkomen.

DSC_2849 (1)

(foto RB)

Terwijl de oranjehemden uit Sneek nog meer troepen naar voren stuurden om de 2-2 dan maar op andere wijze te forceren, sloeg Jong Almere City FC aan de andere kant toe. Joshua Zimmermann omspeelde de aanwezige verdedigers, inclusief keeper Justin van der Dam, en scoorde in de linker benedenhoek: 1-3.

De wedstrijd gespeeld?

Ondanks het numerieke overwicht van ONS Sneek léék de wedstrijd gespééld. Joshua Zimmermann, optimaal gebruik makend van zijn snelheid, brak opnieuw door, maar hij zag zijn inzet nu corner worden. Daardoor bleef er een vonkje hoop in de harten van de thuisclub en het thuispubliek. Niet tevergeefs. Want in de 89e minuut maakte Genridge Prijor opnieuw een actie in het vijandelijke strafschopgebied. Keeper Stijn Keller deed een iets te enthousiaste poging om Prijor de bal te ontfutselen, en scheidsrechter Oosting wees opnieuw naar de stip. Ditmaal belastte Tyson dos Santos zich met de voltrekking van het vonnis. Hij scoorde onberispelijk: 2-3.

ONS Sneek zette alles-op-alles om de winst binnen te halen. Maar de grootste kans op een doelpunt kwam daardoor aan de andere kant. Uit een pass van invaller Rogier Benschop schoot Jelle Goselink tegen keeper Van der Dam op. In de daarop volgende tegenaanval zette invaller Nick Klein de bal wel scherp voor. Maar er was niemand om de laatste kans in deze wedstrijd te verzilveren. Waardoor het bij 2-3 bleef. Tenminste een punt te weinig voor ONS Sneek.

DSC_8943

ONS Sneek-Jong Almere City FC:                             2-3  (1-2)

14  Ruendel Martina                                                     1-0

26  Samuël Brobbey                                                      1-1

30  Samuël Brobbey                                                      1-2

63  Joshua Zimmerman                                                1-3

90  Tyson dos Santos  (pen)                                       2-3

Schr.:                    M.Oosting  (Oldekerk)

Ass.schr.:            G.van Mun & J.B.van Dijk

Kaarten:              rood:                     (55) Joedrick Pupe  (Jong Almere City FC)

geel:                      (87) Rogier Benschop (Jong Almere City FC)

OPSTELLINGEN:

ONS Sneek:

doel:                     Justin van der Dam

achter:                 Denzel Prijor, Jordey den Hoedt (72: Sam Crowther), Nick Kuipers

midden:              Tyson dos Santos (90: Pieter Mulder), Jelle Jan de Graaf, Nick Burger, Han van Dijk (46: Nick Kleen), Oege Sietse van Lingen

voor:                     Genridge Prijor, Ruendel Martina

Jong Almere City FC:

doel:                     Stijn Keller

achter:                 Tyrese Noslin (75: Miguel Ramdas), Sam Krant, Joedrick Pupe, Samuël Brobbey

midden:              Guiliano With, Victor van der Linde, Mitchell Bergkamp

voor:                     Joshua Zimmerman, Jelle Goselink (83: Rogier Benschop), Kenneth Aninkora (58: Mitch Willems)

Na de wedstrijd…………………..

DSC_3059

(Foto RB)

……..was er nog een Nieuwjaarsreceptie, waar voorzitter-ai Klaas Uil enkele hoogte- en dieptepunten uit 2019 de revu liet passeren. En waarbij werd gedacht aan Chris de Wagt en zijn gezin en familie, die zo’n zware tijd doormaken.

Voorafgaande aan de wedstrijd waren de verkopers van de loten voor de Grote Clubactie reeds bedankt. Beau van der Kooi verkocht deze keer de meeste loten: 46. Het positieve eindresultaat van de actie was:  € 3520,70.