ONS Sneek laat zich niet omblazen door vv Eemdijk en wint!

ONS Sneek wint ruim van vv Eemdijk!

De wedstrijd ONS Sneek-vv Eemdijk kende een matige eerste helft. De stormachtige wind deed veel afbreuk aan het spel. Maar beide ploegen speelden ook met veel onzuiverheid. Halverwege de eerste 45 minuten nam ONS Sneek de leiding door een penalty. Beide ploegen kregen vervolgens een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. De tweede helft gaf een aantrekkelijker schouwspel. Yume Ramos hielp een sterker ONS Sneek over de drempel met twee fraaie treffers. Daar tussenin deed Curty Gonzalez met een al even mooie treffer nog een duit in het zakje. De tegentreffer van Eemdijk kwam tot stand in een periode, waarin ONS Sneek de winst op zak voelde, en daardoor opnieuw onzorgvuldiger ging spelen. Maar Eemdijk verdiende hem wel voor de grote werklust.

download

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                  Jan Roelof Middeldorp en Martijn van der Veen (MJFotografieHv)

Naast een heleboel andere mensen zullen tenminste twee met genoegen terugzien op de ontmoeting tussen ONS Sneek en Eemdijk: Yume Ramos en Curty Gonzalez. De eerste scoorde 2 maal en de tweede trof 1 maal de roos. Voor beiden moet het iets als een bevrijding betekend hebben. Allereerst, omdat ze gescoord hebben. Vervolgens vanwege de manier, waarop ze de doelpunten maakten. Regelrechte beauty’s. En vol overtuiging gemaakt! En dat laatste mag misschien als extra winstpunt worden bijgeschreven bij de 3 punten die ONS Sneek aan dit duel in ‘het rechter rijtje’ overhield. Een terechte zege, op een tegenstander die minder dwingend speelde dan in de heen-wedstrijd in Bunschoten. Maar die niettemin toch moeilijk te bestrijden bleek, omdat het verdedigend aanvankelijk de zaken redelijk op orde had. Toen Yume Ramos in de 60e minuut de door Michael Lanting bijna perfect genomen vrije trap links van het strafschopgebied met een fraaie kopstoot in de touwen prikte was de beslissing in de wedstrijd gevallen. En had Yume de bevestiging, dat hij het nog altijd kán! Al twijfelden we daaraan zeker niet. Ook Curty Gonzalez scoort er dit seizoen wat minder lustig op los dan in het vorig seizoen. Maar met dezelfde overtuiging als waarmee Yume Ramos zijn treffer scoorde, maakte hij in deze wedstrijd de 3-0, waardoor de wedstrijd helemaal bij ONS Sneek ‘in the pocket’ zat!

DSC_0027 (1)

(foto MJ)

Weinig hoogtepunten in het eerste bedrijf

Maar dat was allemaal in het tweede gedeelte van de wedstrijd. De eerste helft was niet geweldig. ONS Sneek was meer in balbezit. Het zocht mogelijkheden om het bolwerk (!) van vv Eemdijk te slechten. Maar het deed dat in een laag tempo, met te weinig druk en veel onbegrip in de combinatie, gelardeerd met veel onzuivere passes. Misschien had de wedstrijd een ander verloop gekregen, wanneer in de 8e minuut Curty Gonzalez een pass van Michael Lanting niet voorlángs, maar ín het doel had geschoten. Maar tot opluchting van al wat ‘Eemdijk’ was ging het leer aan het doel voorbij. Kort daarop had het raak kunnen zijn voor vv Eemdijk. Zakaria El Bennay schoot na een aardige combinatie de bal net naast. En even later soleerde oud-ONS Sneek-speler Renco van Eeken over links richting doel. Maar zijn sublieme voorzet werd door Klaas Bout op een teenlengte gemist. En dat wás het dan wel voor wat de eerste helft betreft. Veel goede bedoelingen. Maar weinig rendement. En nog minder aanstekelijke acties die het publiek vanuit de kuipstoelen omhoog deed rijzen.

AZ1A4962

(foto JRM)

Voorsprong

O, ja, je zou het bijna nog vergeten, maar: gescoord werd er wel! Uit een strafschop. Een moment, dat overigens correct door de scheidsrechter werd beoordeeld. Maar je ziet dit soort acties ook wel eens anders beoordeeld. Vandaar, dat het ongenoegen van de meegereisde supporters van vv Eemdijk wel te begrijpen valt. In de 25e minuut belandde de bal op de achterlijn, naast het ‘Eemdijk’-doel. Renco van Eeken en Martijn Barto gingen daar een duel aan, waarbij de ONS-er onreglementair werd aangevallen. Scheidsrechter Te Kloeze uit Haarlem schroomde niet om naar de penalty-stip te wijzen. Via de binnenkant van de (linker) paal vonniste Michael Lanting: 1-0.

AZ1A5129

(foto JRM)

Aantrekkelijker tweede helft

Nee…..dan was de tweede helft toch van een enigszins ander kaliber. Zonder te kunnen spreken van een topwedstrijd viel er meer te genieten. Ondanks, dat het percentage foute passes en onbegrepen bedoelingen nog te hoog bleef. Maar er werd aanstekelijker gevoetbald. En: er vielen doelpunten. Vier in totaal. Drie voor de thuisclub en één voor de ploeg uit Eemdijk. In de 60e minuut werd Curty Gonzalez op de linker kant van het veld omver gelopen. Een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied van Eemdijk was het gevolg. Michael Lanting plaatste zichzelf achter de bal. En hij sneed de bal zó perfect aan, dat de inlopende Yume Ramos alleen maar hoefde te knikken bij de ‘eerste paal’: 2-0. Overigens: zo simpel als het eruit zag wás het niet! Maar het was wél een hele fraaie actie en dito doelpunt. Een combinatie over drie schijven (Barto, Gonzalez, Ramos) bracht 7 minuten later de laatste nog eens in koppositie. Maar nu knikte hij óver.

DSC_0158

(foto MJ)

Yume-Curty-Yume

Na de schitterende koptreffer van Yume Ramos, was het in de 73e minuut Curty Gonzalez die van zich deed spreken. Jelle de Graaf zette hem vrij in de ruimte met een slimme steekpass, waardoor Curty vrij solerend kon opstomen naar het doel van de tegenstander. Met een overtuigende schuiver klopte hij doelman Gerben Ruizendaal, die op dit geweld geen antwoord had. In de 80e minuut voegde Yume Ramos daaraan nog een 4e treffer toe. Martijn Barto zette Yume Ramos met een lange dieptepass aan het werk op de linkerkant van het veld. Yume soleerde gedreven richting doel en met een diagonaal schot maakte hij Gerben Ruizendaal voor de 4e keer tot een geslagen (doel-)man. Daarmee was de strijd gestreden. Al had ONS Sneek nog diverse kansen op méér treffers.

DSC_0113

Curty Gonzalez op weg naar 4-0 (foto MJ)

Voor de eer………….

De onzuiverheden die in de eerste helft de wedstrijd rommelig maakten kwamen in de laatste 10 minuten deels terug. Hetgeen leidde tot een tegentreffer van de geheel in het groen gestoken ploeg uit Eemdijk. Een vrije trap bereikte centrumspits David van de Groep bij de eerste paal. Hij waagde maar eens een schot. En via de 2e paal caramboleerde de bal in de 87e minuut toch nog achter Barry Ditewig. Maar eigenlijk is deze treffer  de ploeg van Ruud van de Geest wel gegund. Vv Eemdijk speelde voor wat het waard was. En verdiende op inzet een eretreffer!

AZ1A4997

(foto JRM)

Wat is de overwinning waard?

Dat zal moeten blijken, wanneer in de komende weken een paar tegenstanders op de weg van de Sneker oranjehemden komen, die wat hoger op de ranglijst staan. Bijvoorbeeld: Harkemase Boys, dat het dit seizoen aardig op de rails lijkt te hebben en redelijk constant presteert. En het lastige Hoek, dat op deze wedstrijddag naar de 2e plaats in de rangschikking steeg. En over 14 dagen niet voor 0 punten zal afreizen vanuit het Zeeuwse naar het 313 kilometer noordelijker gelegen Sneek.

fullsizeoutput_15a0

(foto JRM)

We zijn er nog niet. Maar de overwinning van vandaag is een plezierige opsteker, en hopelijk een bron van inspiratie voor de wedstrijden die komen

ONS Sneek-Eemdijk:                    4-1  (1-0)

1. Michael Lanting (pen) 1-0, 60. Yume Ramos  2-0, 72. Curty Gonzalez  3-0, 80. Yume Ramos  4-0, 87. David van de Groep  4-1

Schr.:                    J.te Kloeze    (Haarlem)

Ass. schr.:           G.van Mun & M.J.W.Bolwerk

4e official:            geen

Kaarten:              geen