Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek maakt het Quick Boys lastig, maar verliest toch!

ONS Sneek maakt het Quick Boys lastig, maar verliest toch!

20190525_142934

(foto Harmke van der Veen-van der Schuit)

Voor thuisclub Quick Boys gold slechts één opdracht: winnen! Dán zou deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie veilig gesteld kunnen worden. Bij iedere andere uitslag waren de Katwijkers afhankelijk van de resultaten uit andere wedstrijden. Voor ONS Sneek stond er niets meer op het spel. Alleen het behoud van de 12e plaats zou nog kunnen inspireren tot grote daden. Tot dat laatste kwam het niet, al scheelde het niet veel. Want, nadat Quick Boys in de eerste helft een behoorlijk veldoverwicht had bekroond met 2 doelpunten, deed ONS Sneek in de tweede helft wel degelijk iets terug. En vlak vóór tijd bracht Nick Burger met een mooi schot de partijen nog weer dicht bij elkaar.

DSC_0067

(foto MJFotografiehv)

Maar in de slotseconden van de wedstrijd bracht Kaj Tejan de marge weer op twee doelpunten. Daarmee kreeg ONS Sneek op dát moment iets te weinig. Over het geheel gezien echter was de overwinning van de mannen van trainer Erik Assink wel terecht. Immers in de eerste helft had de thuisclub meerdere mogelijkheden om de stand naar hoger te tillen teloor zien gaan. Het houtwerk en, met name, ONS Sneek-doelman Justin van der Dam stonden meer succes van Quick Boys in de weg.

DSC_2587

(foto Rob Bosma)

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                   Rob Bosma, Barry Ditewig, Harmke vd Veen, Martijn vd Veen (MJFotografiehv)

Wervelend begin

Het begin van de wedstrijd leek inderdaad toch enigszins gestempeld door de verschillende uitgangsposities van de beide ploegen. Bovendien moest ONS Sneek een beetje wennen aan het echte gras op het hoofdveld van Quick Boys, de ‘kuip van Nieuw-Zuid’. Op het prachtige sportpark in de duinen gleden namelijk in het begin van de wedstrijd geregeld spelers van de gasten onderuit. Maar buiten dat: Quick Boys was in de openingsfase feller dan ONS Sneek. En het creëerde zich bij tijd en wijle prachtige kansen. Nadat Jelle de Graaf in de 2e minuut bijna had gescoord uit een dieptepass van Michael Lanting, was het vervolgens één en al Quick Boys, wat de klok sloeg. Tim Bloemendaal schoot rakelings over. Dennis Kaars kreeg op 2 meter van de goal een gouden kans, waarbij het moeilijker was om te missen dan te scoren. Maar Dennis schoot wel over. En middenvelder Raymond Baten kreeg op dezelfde afstand van het doel een dito kans. Maar hij bracht die ook om zeep. En dat allemaal in de eerste 10 minuten.

DSC_2731

(foto  Rob Bosma)

Logische voorsprong

Een voorsprong voor de thuisclub kon dus niet uitblijven. En die kwám er ook! In de 20e minuut.  Dennis kaars zag in eerste instantie zijn omhaal gestopt door de sterk keepende Justin van der Dam. Maar in de rebound bediende hij Chima Bosman. Deze rechtsachter-van-origine schoot de bal strak in de verste hoek: 1-0. Even was de storm geluwd. Maar in de 29e minuut kreeg Dennis Kaars zijn volgende mogelijkheid tot scoren. Opnieuw kort voor het doel zag hij zijn inzet met de voet gestopt door Justin van der Dam.

ONS Sneek komt uit zijn schulp

Vreemd genoeg was dat niet het sein om de druk er bij ONS Sneek opnieuw op te zetten. Integendeel! De Snekers kregen zowaar een paar kleine mogelijkheden. Een corner van Michael Lanting leverde een kopkans voor Serge Fatima op. Met het hoofd richtte hij prima, maar Paul van der Helm redde in het Quick Boys-doel de voorsprong voor de thuisclub. Frits Dantuma sloot een solo met een gericht schot af, dat echter net naast ging. En Martijn Barto schoot te zacht in vanuit een dieptepass van de voet van Nick Burger.

DSC_0085

(foto MJFotografiehv)

En toen werd het toch 2-0!

Op slag van rust werd het toch 2-0. ONS Sneek gaf, met name vóór rust, op de flanken en in het midden soms wel erg veel ruimte aan de tegenstander. Tim Bloemendaal profiteerde daarvan. Hij stoomde zomaar op door het midden, nadat hij met een dieptepass was bediend. Zijn uithaal verdween in de rechter benedenhoek, onbereikbaar voor Justin van der Dam: 2-0! De achterstand had nog vóór de thee veel groter kunnen zijn. Dennis Kaars speelde Serge Fatima uit, maar schoot vervolgens op de lat. En een voorzet van Marc de Kruijs bereikte aanvoerder Jeffrey Ket. Echter, zijn schot ging voorlangs.

Na rust: méér ONS Sneek

In het eerste kwartier ná rust wisselden de kansen. Denzel Prijor werd op een bepaald moment zo in het nauw gedrongen, dat hij de bal op de eigen doellat schoot. Marc de Kruijs miste de rebound voor open doel. En een schot van Joey Ravensbergen, een echte clubman, want hij voetbalt al jaren bij Quick Boys, werd door Justin van der Dam fraai overgetikt. Hetgeen Van der Dam nog eens herhaalde bij  een inzet van Marc de Kruijs. Maar ook Martijn Barto kreeg, aan de andere kant 2 aardige mogelijkheden, die evenwel niet tot een treffer leidden. Allengs kwam ONS Sneek meer in het stuk voor. Drie wissels tegelijk gaven het team van Paul Raveneau en Arnoud Koster een nieuwe impuls. De ruimtes werden voor Quick Boys wat kleiner gemaakt. En ONS Sneek nam het initiatief in de wedstrijd over. De eerste actie van invaller Ale de Boer leverde via Genridge Prijor nog niet zoveel op. Maar in de 85e minuut tikte Ale de bal terug op Nick Burger, die verwoestend uithaalde, en de bal, onhoudbaar voor de keeper, in de hoek deponeerde: 2-1.

DSC_2695

(foto Barry Ditewig)

Toch nog spannend

Quick Boys leek de kluts enigszins kwijt. ONS Sneek wílde nog wel een keer. En dát werd tegelijk hun valkuil. Balverlies op het middenveld bracht Quick Boys weer kansrijk in het ONS Sneek-strafschopgebied. Een heftige scrimmage gaf de Katwijkers drie mogelijkheden om te scoren. Keeper Van der Dam weerde zich als een leeuw. Maar bij de laatste inzet, van de naar Kozakken Boys vertrekkende Kaj Tejan, moest hij zich gewonnen geven: 3-1. Een doelpunt, waar echter een ‘maar’ aan kleefde. De overigens goed leidende scheidsrechter Cairo zag in een overtreding voorafgaande aan deze situatie niet iets strafbaars, waardoor Quick Boys min of meer vrij baan kreeg. Jammer, want hoewel het geen punt meer had opgeleverd: het had de verhoudingen méér recht gedaan dan de uiteindelijke 3-1. Zelfs een puntje was in de slotfase niet onmogelijk geweest.

DSC_2765

Nick Burger scoort 2-1  (foto Barry Ditewig)

Auszug der Gladiatoren

Het was de laatste wedstrijd, waarin een aantal routiniers van ONS Sneek waren te bewonderen. Wat zeker is: volgend seizoen zal de gemiddelde leeftijd wel iets lager zijn dan die in dit seizoen. Een spannend gegeven. Routine zal weer moeten worden opgebouwd. En ONS Sneek komt terecht in een heel ander, nieuw proces. We hopen van harte dat deze nieuwe weg succes zal opleveren. We gaan met vertrouwen de toekomst in! (mag je andere woorden van mij als dominee verwachten?…..

Quick Boys-ONS Sneek             3-1  (2-0)

  1. Chima Bosman 1-0,  42. Tim Bloemendaal           2-0,  85. Nick Burger       2-1, 89. Kaj Tejan  3-1

 

Schr.:  L.P.S.Cairo

Ass.schr.:            J.Pleijte & R.Janssen

DSC_0192

(foto MJFotografiehv)

Kaarten:              geen

 

Opstellingen:

kvv Quick Boys:

doel:                     Paul van der Helm

achter:                 Chima Bosman, Jeffrey Ket (85. Bert Steltenpool), Jeroen Tesselaar, Joey Ravensbergen

midden:              Tim Bloemendaal (79. Dennis van der Plas), Mohamad Mahmoed, Raymond Baten

voor:                     Kay Tejan, Dennis Kaars, Marc de Kruijs (67. Cem Sahin)

DSC_0159

Een excelerende doelman: Justin van der Dam  (foto MJFotografiehv)

 

cvv ONS Sneek:

doel:                     Justin van der Dam

achter:                 Denzel Prijor, Serge Fatima, Nick Kuipers, Tiemen Landman

midden:              Frits Dantuma, Nick Burger, Martijn Barto , Michael Lanting (63. Genridge Prijor)

voor:                     Jelle Jan de Graaf (63. Ale de Boer), Yume Ramos (63. Tom Arissen)

20190525_155547 (1)

Kwaliteit kunnen we altijd gebruiken bij het mediateam ONS Sneek (foto Rob Bosma)

DSC_0211

(fot MJFotografiehv)

DSC_2649

(foto: Barry Ditewig)

DSC_2557

(foto Rob Bosma)

DSC_0190

(foto MJFotografiehv)

DSC_0071

(foto MJFotografiehv)

 

Delen