Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek met positieve gedachten naar G.O.E.S.

ONS Sneek met positieve gedachten naar G.O.E.S.

door:                    Jan van der Veen

Enkele seizoenen geleden was het het Zeeuwse hsv Hoek, dat zich presenteerde in de Topklasse. En zodoende een (in kilometers) verre tegenstander werd van ONS Sneek. Voor dit seizoen zitten er twee ritten vice versa Zeeland in, omdat vv G.O.E.S. de overstap maakte van de 3e divisie zondag naar de 3e divisie zaterdag. Daarmee kreeg ONS Sneek een nieuwe ‘grote onbekende’ als tegenstander erbij. Het enige, dat we weten van onze tegenstander van aanstaande zaterdag is, dat ze in het vorig seizoen het goed hebben gedaan. Lang waren ze in de race voor promotie naar de 2e divisie. Uiteindelijk eindigden ze op een 4e plaats met maar liefst 61 punten. Voorwaar: indrukwekkend.

Hoewel er naar verhouding niet zoveel veranderingen in de selectie plaats grepen gaat het in het huidige seizoen wat minder goed. Vv G.O.E.S. staat op de voorlaatste plaats en heeft 1 wedstrijd méér gespeeld dan ONS Sneek, en ook één punt meer. Afgelopen zaterdag ging de Zeeuwse derby tegen hsv Hoek met 6-1 verloren. En verlies tegen je buurtgenoot hakt er dubbel in. Daarom zal vv G.O.E.S. dubbel gemotiveerd aan de start komen om in eigen huis tegen ONS Sneek te laten zien, dat men in het vorig seizoen niet voor niets hoog in het klassement eindigde. ONS Sneek is dus gewaarschuwd.

DSCF5630

Historie

Vv G.O.E.S. heeft een hele geschiedenis achter zich. De club werd opgericht op 15 september 1895  als vv ZEELANDIA. Na een aantal jaren onder die naam te hebben gespeeld werd de clubnaam veranderd in: GVV (Goese Voetbal Verening). En nog wat later werd de naam voor de tweede maal omgezet, nu in: Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk, afgekort GOES, wat weer alles te maken heeft met de plaats waar de club zijn domicilie had. Eén naam staat in de clubgeschiedenis als een huis: die van keeper Frans de Munck. Deze vermaarde international keepte van 1930 tot 1944 bij GOES. Verder kwamen in het meer recente verleden nog Jan Poortvliet en Gerard de Nooijer als trainers voorbij. Voetbalnamen zijn dat van weleer. Dit seizoen wordt de ploeg getraind door Ruud Pennings. Ook al van afkomst keeper. Volgens de analen verdedigde hij het doel van VC Vlissingen in de eerste profwedstrijd op Zeeuwse bodem (tegen RBC). Hij was ook trainer bij VC Vlissingen, en bij hsv Hoek, en hij kwam van vv Halsteren, waar hij de laatste seizoenen werkzaam was.

Er vonden, nogmaals, verhoudingsgewijs weinig mutaties plaats in de selectie van vv G.O.E.S. Eén belangrijke wel. Erwin Franse, vorig seizoen goed voor 17 treffers, vertrok. En wel naar……………hsv Hoek. Maar vv G.O.E.S. heeft nog een spits die kan scoren: de nummer 20 bij de Zeeuwen:  Steve Schalkwijk. Hij prikte er vorig seizoen maar liefst 19 in. En, wanneer hij zaterdag meedoet, is dat een speler om extra in de gaten te houden.

DSCF5631

ONS Sneek progressief

Hoewel ONS Sneek afgelopen zaterdag nog maar zijn tweede competitiepunt veroverde zit er echt muziek in de ploeg. Het spel is vanaf de oefenperiode alleen maar verbeterd. En er zit nog steeds progressie in het team. De wedstrijd tegen het bepaald niet zwakke Ter Leede was fijn om naar te kijken. Jammer, dat de drie punten nét niet over de streep konden worden getrokken. Maar vanuit het feit, dat elke wedstrijd tot nu leermomenten heeft gegeven, waarmee ook iets wordt gedaan, is de hoop gewettigd, dat er aanstaande zaterdag op sportpark Het Schenge in Goes zeker kansen liggen voor de Snekers.

Aanvankelijk zou de wedstrijd om 18.00 uur beginnen. Maar let op: voor degenen die naar Zeeland afreizen:  de aanvang is een uur vervroegd. De wedstrijd begint om 17.00 uur!

Scheidsrechter is de heer N.B.Smit uit Huizen. Hij floot ook al dit seizoen de bekerwedstrijd van ONS Sneek tegen ADO’20 uit Heemskerk. Hij wordt geassisteerd door de heren A.H.van Rijnsbergen en R.C.H.van Rijn.

We hopen op een fijne wedstrijd! En natuurlijk: een voor ONS gunstig eindresultaat. Dat maakt namelijk de terugreis een stuk plezieriger en korter!

Uw verslaggever is de selectie reeds vooruit gereisd en verkende vrijdagmiddag het terrein (Goes)

IMG_20190927_175619

Delen