Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek niet ’top’: DVS’33 Ermelo wint verdiend.

ONS Sneek niet ‘top’: DVS’33 Ermelo houdt verdiend de punten thuis!

ONS Sneek is er niet in geslaagd om de opgaande lijn van de laatste weken door te trekken. Knappe gelijke spelen tegen DOVO en Jong Almere City FC en overwinningen op ACV, Harkemase Boys en Magreb’90 kregen in het laatste duel vóór de winterstop tegen DVS’33 in Ermelo geen vervolg. ONS Sneek leek niet echt in goede doen. De ploeg was niet ‘top’. En, zoals Chris de Wagt, trainer van ONS Sneek, na de wedstrijd analyseerde: ‘Alleen wanneer we allemaal ‘top’ waren geweest hadden we een kans gehad tegen dit DVS’33’. De 2-0 nederlaag was daarom absoluut verdiend. En wanneer de Ermeloërs echt alle kansen hadden benut had de uitslag zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Maar door slordig te zijn in de eindfase kwam DVS’33 niet verder dan twee treffers. En bovendien vond men meerdere malen een subliem keepende Barry Ditewig op zijn weg, die meer succes in de weg stond. Vóór rust had ONS Sneek weinig in te brengen, maar kwam DVS’33 Ermelo pas in de 42e minuut via een fraai afstandsschot van Kay Velda op 1-0. In de tweede helft lagen de verhoudingen wat dichter bij elkaar, maar gooide DVS’33 in de 59e minuut de wedstrijd  eigenlijk reeds in het slot. Uitblinker Maurice de Ruiter rondde een mooie aanval doeltreffend af: 2-0.

20171216_142930

door:     Jan van der Veen

foto’s:    Martijn van der Veen  

               Harmke van der Veen-van der Schuit  (overzichtsfoto)

Het waren sprookjesachtige omstandigheden, waaronder ONS Sneek en DVS’33 Ermelo elkaar troffen op het sportpark aan de Sportlaan in Ermelo. Te midden van een (nog) behoorlijke voorraad sneeuw en overschenen door een blakende winterzon lag het hoofdveld er in Ermelo prima bij. Een kunststukje, verricht door een aantal enthousiaste vrijwilligers, zonder wie spelen deze middag niet mogelijk was geweest. Daarmee liet DVS’33 Ermelo zien, dat het, net als ONS Sneek, een club is waar het familiegevoel fundamenteel is voor de vereniging. Hetgeen ook nog eens wordt onderstreept door de altijd warme en hartelijke ontvangst rond de wedstrijd. DVS’33 Ermelo had daar deze middag twee sprookjesprinsen aan toegevoegd: Maurice de Ruiter en Kay Velda. Hun trainer refereerde op DVS-tv aan de wijze, waarop wij in de voorbeschouwing met gepaste bewondering beide spelers voor het voetlicht hadden gehaald. Na afloop van de wedstrijd bleek dat terecht! Met name Maurice de Ruiter imponeerde door zijn prachtige rushes. En Kay Velda heerste op het middenveld en was levensgevaarlijk met zijn afstandsschoten. Verder viel op, dat trainer Bert van Hunenstijn van de ploeg een eenheid heeft weten te maken, en vergeleken met vorig seizoen meer evenwicht in de ploeg heeft gebracht.  Vergeleken met ONS Sneek is de ploeg ook wat rijper en dat gaf deze middag de doorslag.  Maar de nederlaag was deze middag voor het grootste deel te wijten aan het feit, dat ONS Sneek zelf niet tot het niveau van de laatste weken kon reiken. En wanneer de twee toppers bij de tegenstander dat wél zijn…………Want voor spelers als Maurice de Ruiter en Kay Velda kom je naar het voetbalveld.

DSC_0192

Curty Gonzales maakt het DVS-verdedigers Dennis Hollart (3) en Basil Camara (5) lastig

Flitsend begin

Die zelfde Maurice de Ruiter gaf zijn visitekaartje al meteen aan het begin van de wedstrijd af. Nadat ONS Sneek via tweemaal Jan Dommerholt een paar speldenprikken had uitgedeeld, kwam de eerste de beste grote kans in de 14e minuut. Roald de Vries speelde Maurice deRuiter in de diepte aan. Maurice stuurde met een paar magistrale passeerbewegingen TimOosterbaan de verkeerde kant op en stevende recht op keeper Barry Ditewig af. Pech voor de spits: zijn afronding was nét niet zuiver genoeg: de bal ging hooguit 20 centimer langs de (voor hem) verkeerde kant van de paal. Arton Musliu had historie kunnen schrijven, wanneer hij 3 minuten later uit een scrimmage voor het DVS-doel raak had geschoten. Maar waarschijnlijk teveel geïmponeerd door PEC-er Bram van Polen, die in de wedstrijd tegen AZ een strafschop huizenhoog over schoot, leek Arton dit kunststukje te willen evenaren………….. De beste kansen bleven voor DVS’33 Ermelo. In de 18e minuut bijvoorbeeld. Eerst zag Kay Velda na doorgebroken te zijn zijn inzet van de lijn gehaald, waarop ex-Cambuur-speler Daniël van Warven in de rebound hetzelfde overkwam.

DVS’33 Ermelo sterker en sterker……

En het ging maar dóór! Na een rush van Jorran van Santen schoot Kay Velda in handen van Barry Ditewig. De levensgevaarlijke Benjamin Roemeon schoot over na een misser in de ONS-defensie. Tien minuten later overkwam Roemeon dat nogmaals. En Maurice de Ruiter richtte nog eens vanaf de rand van het strafschopgebied te onzuiver om werkelijk resultaat te boeken. Vreemd genoeg was de beste kans in deze fase voor ONS Sneek. Klaas de Vries stuurde Curty Gonzales de ruimte in, Curty week ietsje uit naar de linkerkant van de strafschopgebied en schoot vervolgens diagonaal in. Met zijn vingertoppen wist DVS-keeper Paul Eppink de bal via de paal naast te werken.

DSC_0246

Jan Dommerholt in één van de voor hem karakteristieke rushes langs de lijn

Toch een score vóór rust

Het leek erop, dat met name trainer Van Hunenstijn in de rust moest gaan concluderen, dat het vizier bepaald niet op scherp stond. Maar de regisseur van vele aanvallen, Kay Velda, besliste anders. Terwijl ONS Sneek nog even stond na te bibberen van de misser van één der verdedigers, waardoor Benjamin Roemeon een lob kon loslaten, die Barry Ditewig in een uiterste poging nog kon pakken, was het in de reboud Roald de Vries die Kay Velda de bal toeschoof en van 18 meter knalde Velda de bal in de uiterste benedenhoek. Barry Ditewig was kansloos tegen dit geweld.

Een nieuwe ronde. Maar ook: nieuwe kansen?

Chris de Wagt probeerde tactisch iets aan te passen door Jan Dommerholt in de rust te vervangen door Fabian Stevens. Fabian versterkte met zijn komst het middenveld, waar ONS Sneek toch wel wat weinig grip op had gehad in de eerste helft. En zowaar kwam DVS’33 Ermelo wat minder vaak gevaarlijk door. Er kwamen zelfs een paar heuse mogelijkheden voor de Snekers. Curty Gonzales zag zijn solo eindigen in de handen van keeper Paul Eppink. En een solo van Fabian Stevens over de linker vleugel bereikte Gendridge Prijor, die de bal in het zijnet prikte. Juist op het moment, waarop ONS Sneek wat meer vat op de wedstrijd leek te krijgen, besliste DVS het duel in zijn voordeel. Jorran van Santen kwam op over rechts, hij gaf een voorzet over de volle breedte van het veld op de geheel vrijgelaten Maurice de Ruiter; en met een diagonaal schot klopte Maurice Barry Ditewig voor de tweede maal: 2-0.

DSC_0202

Curty Gonzales weet te ontsnappen aan tegenstander Dennis Hollart, maar zijn inzet gaat  via de keeper en de paal naast

Om des keizers baard…………….

Zo leken de laatste minuten van dit duel. Maar dat was niet helemaal het geval! ONS Sneek mocht dan wel de onder liggende partij in deze tweekamp zijn geweest, de Snekers gaven zich niet zo gauw gewonnen. Een goed lopende aanval van de oranjehemden eindigde met een schot van Fabian Stevens, dat echter geen doel trof. En Curty Gonzales brak kort voor tijd nog eens door, maar schoot in het zijnet. Daar tegenover stond een gigantische mogelijkheid voor de thuisclub in de 83e minuut. Tot tweemaal toe had Daniël van Warven de 3-0 op zijn schoen. Maar evenzo vele malen stuitte hij op Barry Ditewig. In de slotminuten was er zelfs nog enige commotie rond een rode kaart voor invaller Jelle Jan de Graaf. Hij kwam bij een sliding op Roald de Vries een fractie te laat. Scheidsrechter Berben zag daarin een zware overtreding, die hij bestrafte met ‘rood’. Waarmee de leidsman formeel het gelijk aan zijn zijde had. Maar een vergelijkbare overtreding, eerder in de wedstrijd, bleef zonder gevolgen voor de overtreder. Bovendien paste het ook niet in het beeld van de wedstrijd. Precies op de 90e minuut floot de leidsman uit ’s Gravenmoer voor het einde.

DSC_0273

Vlak voor het einde vechten oud-Spakenburg-ploeggenoten Niels Buijtenhuis (7) en Michael Lanting in een hagelbui een duel uit

De balans bijna halverwege de competitie

Alles overziende kan ONS Sneek toch met enige tevredenheid de winterstop ingaan. Na een desastreus begin van de competitie met nederlagen tegen directe concurrenten herstelde de ploeg zich wonderbaarlijk. Een puntentotaal van 18 in december was na de eerste 4 competitiewedstrijden alleen maar een droom. Daarbij komt de doorbraak van een aantal jeugdige talenten. Ze doen het boven verwachting goed. Maar van hen mag nog niet worden verwacht, dat ze in élke wedstrijd het hoogste niveau halen. Ook ONS Sneek lijkt steeds meer een team te worden. En dat kan alleen maar heel positief uitwerken op het vervolg van de competitie na de jaarwisseling. Daarom gaan we, ondanks de nederlaag van deze middag, toch met een goed gevoel de kerstdagen tegemoet.

Ieder: een gezegend kerstfeest toegewenst!

Wedstrijdgegevens:

DVS’33 Ermelo-ONS Sneek:                                      2-0  (1-0)

42  Kay Velda                                    1-0

59  Maurice de Ruiter                     2-0

 

Schr.:                   C.J.L.P.Berben   (’s Gravenmoer)

Ass.schr.:            N.Kromme & C.R.Veen

 

Toescxhouwers:              850

 

Kaarten:              rood:     (89) Jelle Jan de Graaf  (ONS Sneek)

geel:     (7) Jorran van Santen (DVS’33)

(38) Curty Gonzales, (45+1) Tim Oosterbaan (ONS Sneek)

Opstellingen:

DVS’33 Ermelo:

doel:                     Paul Eppink

achter:                 Jorran van Santen, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries

midden:              Coen Vloedgraven, Kay Velda, Niels Buijtenhuis              (77: Mike Ahrens)

voor:                    Maurice de Ruiter (74: Gökhan Yasar), Benjamin Roemeon, Daniël van Warven

ONS Sneek:

doel:                     Barry Ditewig

achter:                 Klaas de Vries, Rein Werumeus Buning, Ale de Boer, Tim Oosterbaan

midden:              Arton Musliu (74: Jelle Jan de Graaf), Michael Lanting, Tom Arissen

voor:                     Jan Dommerholt (46: Fabian Stevens), Curty Gonzales, Gendridge Prijor

Delen