ONS Sneek nipt ten onder op Zeeuwse bodem

ONS Sneek verliest op Zeeuwse bodem.

Het is ONS Sneek niet geluk om de reeks van overwinningen in de laatste competitiewedstrijden een vervolg te geven in het Zeeuwse Hoek. Hoewel vantevoren al was gerekend op geduchte tegenstand, was de hoop van de Snekers erop gevestigd, dat ze, ‘in the winning mood’ door de resultaten van de afgelopen weken, misschien wel voor een stunt zouden kunnen zorgen. Hoewel ONS Sneek dichtbij een gelijkspel was, zat het deze keer niet mee. Uiteindelijk verlieten de oranjehemden met het kleinst mogelijke verschil als verliezers het veld van sportpark Denoek in het Zeeuw-Vlaamse.

door:              Klaas Uil

Niets werd aan het lot overgelaten dit weekeinde door ONS Sneek om een goed resultaat te behalen. I.p.v. in 1 dag 8 uur te reizen was er voor gekozen om vrijdagavond al te vertrekken richting het Zeeuwse land. De staf en spelers konden zich zo goed voorbereiden op de wedstrijd in de 3de divisie zaterdag tegen Hoek. ONS Sneek leverde strijd in elke linie op sportpark Denoek. Maar ook Hoek is, net als ONS Sneek, een ploeg die er altijd voor zal gaan. Dit keer kon de ploeg van Dennis de Nooyer ook aantreden op volle oorlogssterkte. Vol ervoor gaan: dat ging de eerste helft voor Hoek net iets beter dan ONS Sneek. Binnen 2 minuten lag de bal al op een gevaarlijke plek net buiten de 16 meter voor Hoek. Zinou Chergui schoot rakelings over. Het was de aanzet van meerdere aanvallen van de ploeg uit Zeeland. Het leidde nog niet tot doelpunten maar wel tot soms uiterste krachtinspanningen van Barry Ditewig en zijn kompanen achterin. Sporadisch wist ONS Sneek er met goed tikkend voetbal uit te komen maar tot grote kansen kwam het niet. Hoek had het overwicht in de eerste helft dat was voor iedereen op Denoek wel duidelijk. ONS Sneek hield knap stand tot de 30e minuut. Een bal die al in balbezit voor ONS Sneek leek kwam terecht in een duel tussen Serge Fatima en Gianni Tiebosch. Die laatste ging wel heel makkelijk naar de grond binnen de 16 meter. De leidsman Vos zag er een penalty in. De sterk spelende Kyle Doesburg liet zich die kans niet ontnemen: 1 – 0 Hoek.

Misschien heeft de medische staf wat in de thee gedaan in de rust van ONS Sneek. Bewonderend waardig hoe de ploeg van Paul Raveneau en Arnoud Koster de tweede helft uit de startblokken kwam. In aanval op aanval werd de richting van het Zeeuwse doel gekozen. Het werd akelig stil op Denoek. De supporters keken benauwd naar het eenrichtingsverkeer wat richting hun doel ontstond. Men hield de adem in of hun ploeg stand kon houden tegen dit geweld aan mooie aanvallen van ONS Sneek. In de 54 minuut zette Curty Gonzalez een dreigende aanval op over links, waarbij hij naar binnen kwam. Een leep balletje op Ale de Boer noopte de verdediging tot een ingreep. Die was iets te rigoureus in de 16 meter en zo kreeg ONS Sneek zijn verdiende loon naar werken. Yume Ramos wist wel raad met de penalty en schoot feilloos raak: 1-1. Het hield hier niet op voor de ploeg uit Sneek. Driftig koos men weer de aanval. Binnen 3 minuten resulteerde dat in een dot van een kans voor Martijn Barto die knap was aangespeeld door Jelle de Graaf. Helaas ging de bal net naast. En zo kwamen er meer kansen voor de oranjehemden. Maar de uiteindelijke persoon die de trekker over haalde miste men in deze fase.

Hoek wist zich rond de 70e minuut onder het eenrichtingsverkeer uit te worstelen. Het leek net of ONS Sneek even op adem moest komen. Wat slap ingrijpen op de linkerkant van ONS Sneek na een corner bracht note bene centrum verdediger Lionel Fitsch in balbezit. Zijn voorzet landde precies op het hoofd van Kyle Doesburg. Die hoefde alleen maar richting het doel te knikken om Barry Ditewig kansloos te laten. Een dreun voor ONS Sneek dat zelf de kansen niet afmaakte en zo onverwacht op achterstand kwam. Nog een keer rechte de ploeg uit Sneek zijn rug. Zodra het bal bezit er was werd de aanval weer vol gekozen. Dit naast de blijvende dreiging van de ploeg van Dennis de Nooyer op een doelpunt. Zeker het schot van Rik Impens was gevaarlijk maar ging via de lat net over. Voor ONS Sneek leverde het 2 opvallende kansen op voor de jonge Davey Lohman. Zijn kopbal en later een schot uit de tweede lijn waren net niet hard en doelgericht genoeg. Opvallend was zijn optreden wel. Een speler uit eigen jeugdopleiding die het lef heeft en onbevangen durft te spelen is op dit niveau bewonerswaardig te noemen.  Mooi om te zien dat zulke jongens een kans krijgen en zich kunnen laten zien. Het laat ze mooi ruiken aan het niveau waar men naartoe moet werken. Met de mentoren in de ploeg van ONS Sneek ziet dat plaatje er goed uit.

Samengevat Hoek is net als ONS Sneek een lastige stugge ploeg die er 90 minuten in vliegt. Hoek was de eerste helft de betere partij. Knap hoe ONS Sneek zich in de tweede helft herstelde en het overwicht had. Het was dan ook een beter gevoel geweest in de lange busreis terug naar Sneek als er een puntje in de koffer mee was gegaan. Daar hadden dan weinig mensen op Denoek in Hoek wat van kunnen zeggen. Voor ONS Sneek weer een goed leermoment voor de doorontwikkeling van de ploeg.

Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen DOVO. De ploeg van Gert Kruijs pakte weer punten dus het belooft een mooie pot te worden zo op het eerste gezicht. Ik zou zeggen komt dat zien op het Zuidersportpark. Na de wedstrijd zal er een benefiet wedstrijd plaatsvinden voor Sipko Laansma. Tijd om weer mooie herinneringen op te halen en met zijn allen te gaan genieten. Een mooi vooruitzicht waar weer naar uitgekeken kan worden.

Wedstrijdgegevens:

hsv  Hoek-ONS Sneek:                 2-1  (1-0)

1. Kyle Doesburg (pen) 1-0, 56. Yume Ramos  (pen)  1-1,  72.  Kyle Doesburg    2-1

Schr.:                    M.Vos

Ass.schr.:            B.Persoon & T.Heuvelmans

Kaarten:              geel:      (50)  Gert Jan van Leiden    (Hoek),        (31)  Serge Fatima  (ONS Sneek)