Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek onderuit in Capelle

Op (digitaal) papier een degradatiekraker, maar dat was bij menigeen niet het gevoel. Een kraker vraagt strijd, vraagt spanning en een bepaalde entourage. Wellicht voelde dat na 20 minuten wel zo bij de entourage in Capelle. De Snekers kwamen vrij snel met 2-0 achter, maar het gevoel van een kraker kwam niet echt los. Na 90 minuten was er een duidelijke uitslag: 4-1. We hebben een week om weer de juiste energie te vinden. Voordeel is dat dat er zeker inzit, alleen het is net als met Sjinkie: je hebt dagen waarin het mee zit en dagen waarin het niet mee zit.

Webredactie

De wedstrijd begon eigenlijk al op donderdag. De dag dat goalie Barry Ditewig een enkelblessure opliep en trainer Chris de Wagt direct aan de slag mocht met 2e goalie Volken Huisman. Naast Huisman begon Serge Fatima op een vooruitgeschoven positie (middenveld) en startte Ale de Boer in de achterhoede, samen met Rein Weremeus-Buning. Een ruit die we niet elke wedstrijd spelen, dat vraagt weer even inspelen en een nieuw patroon opbouwen, dat kost even tijd. Vervelende was dat vv Capelle vanaf het fluitsignaal op scherp stond, en dankbaar gebruik kon maken van foutjes in de linies. Na twintig minuten stond er 2-0 op het scorebord, met doelpunten van resp. Olaf van der Sande en Tim Vincken. Een ongemakkelijk gevoel, maar geen reden voor de Snekers om niet meer thuis gegeven, integendeel de spirit kwam er duidelijk in. Jan Dommerholt mocht twee keer op snelheid door, Samir Merraki boogde een bal prachtig op goal, alleen ging de bal net naast de paal. Een kopbal van Rein was voor de keeper. De geest kwam in de wedstrijd, alleen de echte scherpte ontbrak dus. Ook Curty, dit seizoen succesvol met prachtige doelpunten, wist dat niveau deze wedstrijd niet te realiseren. Prijor had voorin een Off-Day. Ons hoogtepunt de eerste helft was een fraaie (bijna Olympische) slalom van Samir Merraki, die na 4 passages onrechtmatig onderuit werd gehaald. Hij mocht zelf de vrije trap nemen. En deed dat subliem: 2-1. Prachtig voor de thee, zoals men dan pleegt te zeggen. Voor de supporters van het Uitvak het gevoel dat die 200 km toch wel de moeite waard waren en zeker perspectief voor meer.

IMG-20180217-WA0012  IMG-20180217-WA0010

Kans met het hoofd voor Rein Weremeus-Buning                   Doelpunt Samir Merraki (2-1)

Een omzetting in de 2e helft: Patrick Amels (volgens de berichtgeving van Zeerobben volgend seizoen weer spelend in Harlingen) voor Jan Dommerholt; Ale naar de voorste linie; Serge op positie achterin naast Rein en Patrick dus op het middenveld. Wat geen onverdienstelijke positie voor hem bleek te zijn. ONS Sneek kreeg figuurlijk de wind in de rug, met wederom kansen om gelijk te komen met de Rijnmonders.  Mogelijkheden voor Curty en Rein, Rein kon de bal net niet vol raken, en ook Michael Lanting had nog een kans voor de gelijkmaker. Ook kansen voor Capelle, maar Huisman hield stand.

IMG-20180217-WA0016  IMG-20180217-WA0014

Ale speelt de bal in de voet bij Curty                                         Serge stuurt Jan de diepte in

Wel kreeg de entourage van vv Capelle het gevoel dat er winst in zat in dit driepunten duel. En die energie kwam door naar de spelers van Capelle. De Snekers hadden de energie, maar kwamen er niet mee verder. Het bleef steeds een wedstrijd en niet de degradatiekraker zoals alom werd geroepen. Het was geen alles of niets beleving. En wat vaak gebeurt, en dus ook niet onverdiend, is een reactie aan de overkant. In de laatste 10 minuten wisten Bram van Eijk (3-1) en Olaf van der Sande (4-1) de trainerswissel bij vv Capelle als ‘Korbach-effect’ neer te zetten. Lege handen dus voor de Snekers, die de Cappelenaren op drie punten zien naderen (met nog inhaalwedstrijden te gaan).

IMG-20180217-WA0013 IMG-20180217-WA0022

Klaas in het offensief                                    Prima invalsbeurt van Patrick

Teleurstelling op het veld, teleurstelling bij de supporters. Discussie langs de lijn was vooral om in te zetten op een regionale indeling met deelnemers uit de Tweede Divisie, Derde Divisie en evt. Hoofdklasse. Een mogelijkheid voor de Sneker entourage om meer contact en beleving te krijgen met fenomenen als krakers. Met meer publiek en betrokkenheid van de pers, volgt wellicht meer beleving. Vv Capelle Uit, was altijd interessant voor ONS Sneek. Vandaag niet. Vv Capelle stond op scherp, had een prima start, wist stand te houden en uiteindelijk te winnen. Maar de strijd om de 14e plaats (en hoger) is zeker nog niet beslist. Zaterdag nieuwe kansen, nu tegen Jong FC Twente.

Opstelling vv Capelle:

Pollemans, Avdic, van der Sande, Rothman, Vincken, Vyent, de Bos, de Bruin van der Meer (keeper), Jaliens en van Eijk.

Wissels:

  1. Letterie voor Vyent; 69. Kousemaker voor Vincken; 86. Karreman voor de Bruin

 

Opstelling ONS Sneek:

Huisman (keeper), de Boer, Oosterbaan, Merraki, de Vries, Lanting, Weremeus Buning, Dommerholt, Gonzales, Fatima en Prijor.

Wissels:

  1. Amels voor Dommerholt; 66. Musliu voor Prijor; 78. Stevens voor Weremeus Buning.

 

Scoreverloop:

  1. 1-0 Olaf van der Sande; 20. 2-0 Tim Vincken

45+2      2-1         Samir Merraki

  1. 3-1 Bram van Eijk; 84. 4-1 Olaf van der Sande.

 

Gele kaarten:

Pollemans en de Bos (vv Capelle) en GonZales (ONS Sneek)

 

Fotogalerij: R. Bosma Fotografie.

Delen