Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek op puntenjacht tegen ODIN’59

ONS Sneek op puntenjacht tegen ODIN’59

 ODIN

door:                    Jan van der Veen

Aanstaande zaterdag staat op het programma voor ONS Sneek 1: de thuiswedstrijd tegen ODIN’59 uit Heemskerk. Het verschil in punten op de ranglijst is momenteel behoorlijk. Want het wil met het binnenhalen van punten bij de Snekers nog niet zo vlotten. En ODIN’59 heeft in dat opzicht de wind behoorlijk mee. Negentien punten uit tien wedstrijden is een aantal dat er zijn mag!

Afgelopen zaterdag voegde ODIN’59 in de thuiswedstrijd tegen DOVO nog weer drie punten aan het totaal toe. Dat gebeurde in een wedstrijd, waarin de Heemkerkers de 3-2 – zege niet cadeau kregen. Maar de overwinning was wel verdiend. Het puntenverschil op de ranglijst geeft niet altijd de ware onderlinge krachtsverschillen aan. Maar het is duidelijk, dat ONS Sneek zaterdag een tegenstander treft die in goede doen is. En die weet wat winnen is! En dat laatste wensen we ONS Sneek ook zo toe.

Afgelopen zaterdag

Afgelopen zaterdag was ONS Sneek daar dichtbij. Tegen het technisch begaafde Ajax speelden de mannen van het duo Raveneau-Koster een prima tweede helft. Goed combinatiespel, mooie acties: het zat er allemaal in. En een gelijkspel was eigenlijk de verhouding geweest. Weer glipten de punten de Snekers door de vingers. En dat was niet verdiend, maar wel de realiteit.

DSC_9791

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Maar aanstaande zaterdag beginnen we gewoon weer op 0-0. En zijn er nieuwe kansen om ook in punten te vertalen, wat er aan potentie in het elftal zit. ODIN’59 is inmiddels als tegenstander een goede bekende van ONS Sneek geworden. Maar vanuit de historie weten we, dat de Noord-Hollanders ook een lastig te bespelen opponent is. En strijdt tot het einde! Dat is alleen maar te prijzen. Maar het maakt het voor een tegenstander, in dit geval ONS Sneek, dubbel lastig. Je bent pas klaar, wanneer je na de wedstrijd in de kleedkamer zit. Overigens is het ODIN’59 van nu niet te vergelijken met het team, dat vorig seizoen in het veld stond. Maar blijkbaar matchen alle nieuwe krachten dermate goed met elkaar, dat de (ook al nieuwe) trainer, Anthony Correia, er een succesvol geheel van heeft weten te maken.

DSC_8405

Wie is ODIN’59?

Tegenstander deze middag is dus HSV ODIN ’59 uit Heemskerk. ODIN ’59 speelt haar wedstrijden op sportpark Assumburg naast Slot Assumburg. De club is opgericht op 17 december 1959. De clubkleuren zijn geel-blauw. ODIN ’59 is de afkorting voor Ons Doel Is Nuttig 1959. ODIN ’59 debuteerde in het seizoen 2009/10 op het hoogste amateurniveau. Promotie naar de Hoofdklasse werd in het seizoen 2008/2009 op de laatste speeldag behaald door het kampioenschap in de Eerste Klasse. De club slaagde er niet in om te promoveren naar de Topklasse die in het seizoen 2010/11 werd geïntroduceerd waardoor de club sinds die tijd actief was op het één na hoogste amateurniveau. Echter, in het seizoen 2015/16 werd ODIN ’59 kampioen in de Zaterdag Hoofdklasse A met promotie naar de Derde divisie (voorheen de Topklasse) als gevolg. Sindsdien speelden ONS Sneek en ODIN’59 zes maal tegen elkaar. In het seizoen 2016-2017 won ONS Sneek thuis met   1-0, maar verloor in Heemskerk ruim met 4-1. In het seizoen 2017-2018 werd de thuiswedstrijd met 0-2 verloren. Maar ‘uit’ wisten de Snekers met 2-2 gelijk te spelen. Dat ene puntje betekende, achteraf, lijfsbehoud voor de oranjehemden. Vorig seizoen won ONS Sneek thuis met 2-0. Op Assumburg werd het (opnieuw) 2-2.

IMG_4896

Wisselingen

ODIN’59 onderging in de zomerperiode een behoorlijke verandering. Anthony Correia volgde Richard Plug op als trainer. Spits Eelke de Graaf stopte, Nigel Hardenberg ging naar SJC, evenals Billy Tavares. Mitchell Bormann koos voor de kleuren van Ajax en Jordi Tiktak ging naar FC Lisse.

Lars Boekel kwam terug van Jong Holland, Jayson Halman kwam van Rijnsburgse Boys en Sietse Brandsma en Koen Tros kwamen van BOL (Broek op Langedijk). Daarnaast kwamen Mouad ben Chech en Dustin Mijnders over van plaatsgenoot ADO’20, Daan Driever van de Koninklijke HFC, keeper Joost Meendering van Swift, Kelvin Oxfoort van FC Volendam, en Tim Sewalt van VSV . Ziedaar de ruime keuze aan Heemskerker kant.

Kansen

Nogmaals: we beginnen zaterdag gewoon weer op 0-0. En dat betekent, dat we zeker bij voorbaat niet kansloos zijn. Wanneer ONS Sneek de vorm heeft weten vast te houden, waarin het stak in de tweede helft op de Toekomst tegen Ajax, dan is er ook tegen een sterke tegenstander als ODIN’59 een kans.

De twaalfde man zou in de komende weken wel eens heel belangrijk kunnen worden. Daarom: met zijn allen achter onze jongens! En samen gaan we voor het resultaat!

HOLLANDER SCHILDERWERKEN PUPIL van de WEEK is:

IMG-20191111-WA0003

LEVI RINIA

Delen