Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek krijgt hoge UEFA CAFE score

Waar een kleine club groot in kan zijn. Na de bekerwedstrijd ONS Sneek – FC Twente (1-3, met een werelds doelpunt van Curty Gonzales) kregen we veel lof en dankberichten van de diverse (externe) partners, supporters, leden en sponsoren. Eén dankbericht viel toch wel speciaal op, deze kwam van een gehandicapte voetbalfan van FC Twente. Deze en zijn begeleider gaven aan enorm dankbaar te zijn voor de support vooraf, tijdens en na de bekerwedstrijd. Ondanks dat ONS Sneek geen gehandicaptenvoorziening heeft om als minder valide het clubhuis te bezoeken, waren het vooral de vrijwilligers van ONS Sneek die een grote pluim kregen. Een speciaal plekje voor de auto, de veiligheidscoordinator die een mooie plaats had geregeld om de wedstrijd goed te zien, de mensen van de horeca (zowel keuken als bar) die regelmatig even langskwamen om te checken of er nog wel voldoende van alles was en andere belangstelling van ONS-ers. Een puike menselijke waarde die enorm gewaardeerd is.

De persoon met handicap bezoekt veel wedstrijden, en kan dus de situaties en bezoeken goed vergelijken. Hij geeft op persoonlijke titel waardering op UEFA CAFE (Center for Acces to Football in Europe), zie: UEFA CAFE. De exacte score was nog niet gegeven, maar deze zou zeer dicht in de buurt van de -10- komen.

Geen winst op het veld, maar wel in onze omgangsregels, iets wat de vereniging kenmerkt, een aspect om trots op te zijn. Waarvan akte (mail van de zender vrij vertaald naar dit artikel).

Delen