Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek sluit eerste competitiehelft af op de Veluwe

Voor het laatst in 2017 in de ring…………………..

Aanstaande zaterdag komen de teams uit de Derde Divisie voor hun laatste wedstrijd in de wedstrijdring. Tenminste, wanneer de weersomstandigheden en de velden dat toelaten. In de afgelopen dagen is er her en der nogal wat sneeuw gevallen. Op de ene plaats meer dan op de andere plaats. Daarom is het doorgaan van de wedstrijden in een aantal gevallen tot op het laatste moment onzeker. We gaan er maar vanuit, dat het duel tussen DVS’33 Ermelo en ONS Sneek zaterdagmiddag om 14.30 uur op het sportpark aan de Sportlaan in Ermelo wel zijn kick-off zal beleven. En dat zal dan voor de zoveelste editie zijn. Want in de afgelopen 15 jaar is ONS Sneek nogal eens op bezoek geweest in Ermelo. Bijna altijd waren het heel spannende wedstrijden, waarbij de beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. De kans is groot, dat dat zaterdag opnieuw het geval zal zijn.

Beide ploegen lijken in goede doen, wanneer we kijken naar de laatste uitslagen. DVS’33 Ermelo verraste afgelopen zaterdag door in Almere in de sneeuw Jong Almere City FC met 1-4 te kloppen. Aanwezigen ter plekke verzekerden ons, dat op de overwinning niets viel af te dingen. En, dat DVS’33 van meetaf aan fel op de bal zat. Met gedreven spel werd de koploper terug gedrongen en door twee doelpunten van Benjamin Roemeon, één van Maurice de Ruiter, en één van Daniël van Warven veroverden de Veluwenaren de drie winstpunten. Het was een hele opluchting na twee verliespartijen. DVS’33 leek zo aardig op weg in de subtop tot enkele weken geleden er wat zand in de machine kwam. Een onverwachte nederlaag bij Jong FC Twente en een duidelijke 0-3 thuis tegen het wisselvallige Quick Boys betekenden, dat DVS weer met beide benen op de grond kwam te staan na de eclatante overwinning op Capelle (6-1).

ONS Sneek deed het afgelopen zaterdag wat de uitslag betreft ook goed. Het werd thuis 3-0 tegen het verrassend goed voetballende Magreb’90. Maar het kostte de Snekers best wat moeite om de Utrechtenaren op de knieën te krijgen. Eindelijk lachtte het geluk de oranjehemden ook eens een keer toe. En toen eenmaal de ban gebroken was……………… Daarmee continueerden de mannen van Chris de Wagt een succesvolle reeks, neergezet in de laatste weken: 9 punten uit 3 wedstrijden: wat een weelde!

Bij DVS’33 (Door Vereniging Sterk) is nog altijd Maurice de Ruiter een belangrijk man. Al jaren bepaalt hij voor een groot deel het gezicht van DVS’33. En, naar verluidt, zal hij dat ook in het komende seizoen blijven doen. Het is een speler met brede voetballende kwaliteiten. En bovendien weet hij nogal eens het doel te treffen. In het afgelopen seizoen maakte hij maar liefst 16 doelpunten en was daarmee afgetekend clubtopscorer. Vóór Kay Velda, die andere beeldbepalende speler bij de Ermeloërs. Kay Velda speelde in de jeugd van FC Zwolle, Vitesse en PSV. En hij droeg ook de kleuren van FC Emmen, De Graafschap en WKE, voordat de Hattemer in 2015 bij DVS belandde. Daar is hij een waardevolle kracht op het middenveld. Verder versterkte de ploeg zich na het vorig seizoen met Niels Buitenhuis, die overkwam van Spakenburg en Dennis Hollart (die inmiddels een vaste waarde is geworden in de verdediging) van IJsselmeervogels. Verder blijkt Daniël van Warven (overgekomen van SC Cambuur) een aanwinst. Gökhan Yasar, gekomen van DE Meern, speelt in de voorhoede. Maar hij doet dat dit seizoen meteen voor het laatst bij DVS, zo luiden de berichten.

Een saillant punt van overeenkomst tussen beide ploegen is gelegen in de technische staf. Waar Chris de Wagt een ‘zoon van de club’ is, waar hij nu trainer is (ONS Sneek), is Bert van Hunenstijn dat ook. Van Hunenstijn speelde, net als zijn vader, bij de geel-zwarten. En hij is daar nu trainer: zijn grote wens, zo meldt hij in Elf Voertbalmagazine. Het geeft toch iets extra’s aan je verbintenis met een club. Het is iets van jou zélf!.

De laatste jaren wist ONS Sneek altijd wel iets aan punten uit Ermelo mee te nemen om vervolgens thuis vaak de punten te laten aan de Ermeloërs. Daaruit kun je de conclusie trekken, dat beide ploegen op papier aan elkaar gewaagd zijn. En dat de uitslag tot de laatste minuten wel eens onzeker kan blijven.

 

door:     Jan van der Veen

Delen