Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek-VVOG: Alleen de winst telt voor de Snekers

ONS-VVOG:  Alleen de winst telt voor de Snekers

Tegenstander van ONS Sneek is aanstaande vrijdagavond:  VVOG uit Harderwijk. VVOG is opgericht op 13 mei 1927 onder de naam: VOG. Omdat er al een club met die naam bestond moest de naam van de Harderwijker club worden veranderd. Maar nog altijd spreken de eigen fans over ‘VOG’. De club heeft een rijke historie in het zaterdagvoetbal. Op zich is dat bijzonder, omdat de vereniging werd opgericht als zondagclub. In het seizoen 1968/1969 werd VVOG (Voetbal Vereniging Ons Genoegen) kampioen bij de zaterdagamateurs én algemeen amateurkampioen. En eigenlijk zijn ze nooit echt uit de top van het zaterdagvoetbal verdwenen.

DSC_0277

Spelmoment uit de wedstrijd VVOG-ONS Sneek op 14 oktober 2017

Dit seizoen draait de ploeg mee in de middenmoot van de Derde Divisie za. Pernelly Biya is momenteel de topscorer (9 dp), en neemt in zijn eentje meer dan 1/3 van het aantal door VVOG gemaakte doelpunten voor zijn rekening. De kracht van de Harderwijkers ligt mn. in de verdediging. Met een doelsaldo van 25 treffers ‘voor’ en 33 ‘tegen’ behoren de Veluwenaren niet bij de meest productieve ploegen in de Derde Divisie, maar het is moeilijk om tégen hen te scoren. Als een rots in de branding staat in het doel Frans Koornberg, de boomlange keeper die we ook nog kennen uit zijn periode bij WHC.

Trainer Hans van Arum moest onlangs vertrekken, omdat de resultaten van VVOG rond de winter niet best waren. Sinds 11 maart staat nu aan het roer: Hennie in ’t Hof. De 51-jarige trainer is helemaal vergroeid met het zaterdagvoetbal. Eerder trainde hij Excelsior’31 , Berkum, SVZW, DVS’33 en SC Genemuiden. Hennie in ’t Hof kent ONS Sneek dus. En dat zal zeker de Harderwijkers ten goede komen. ONS is derhalve gewaarschuwd.

Hollander Schilderwerken Pupil van de Week is:

WP_20170527_12_12_25_Rich

Rayen van der Veen

 

 

Delen